Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου 2024

Ιστορικό βίντεο ντοκουμέντο: Ο Μακαριστός Χριστόδουλος καλεσμένος του Θέμου Αναστασιάδη - Τί έλεγαν για Τουρκία, Μακεδονικό και σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας 29 χρόνια πριν

Mοιάζει πιο επίκαιρο από ποτέ!

29 Νοεμβρίου 2023 08:14
Ιστορικό βίντεο ντοκουμέντο: Ο Μακαριστός Χριστόδουλος καλεσμένος του Θέμου Αναστασιάδη - Τί έλεγαν για Τουρκία, Μακεδονικό και σχέσεις Πολιτείας-Εκκλησίας 29 χρόνια πριν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Θέμος Αναστασιάδης, μόλις 37 ετών, στα πρώτα του τηλεοπτικά βήματα, στην εκπομπή Νοκ Άουτ, έχει καλεσμένο τον τότε Μητροπολίτη Δημητριάδος και μετάπειτα Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Μια εκπληκτική ιστορική συνέντευξη!

Στην ατζέντα της συζήτησης το μακεδονικό, οι σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας, αλλά και η Β. Ήπειρος… Μια συζήτηση μεταξύ του Θέμου Αναστασιάδη και του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χριστόδουλου που 29 ολόκληρα χρόνια μετά, μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτε! Παράλληλα, διαβάστε εδώ την προφητική δήλωση του Χριστόδουλου λίγο πριν πεθάνει.

Δείτε τα σχετικά βίντεο:

«Θορυβώδης» προφητεία για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο: «Nα ξέρεις, δεν θα ζήσει πολλά χρόνια, γιατί...»

Μια θορυβώδης προφητεία για τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο έρχεται να ταράξει τα «νερά», αναφέροντας πως πριν ακόμα φύγει από τη ζωή είχε ειπωθεί ότι δεν θα ζήσει πολλά χρόνια.

Κάποιος ιερέας πήγε και είπε στον π. Σεραφείμ Δημόπουλου ότι έχουμε καλόν Αρχιεπίσκοπο τον μακαριότατο Χριστόδουλο (Παρασκευαΐδη, από την Ξάνθη, 1939-2008) και αυτός απάντησε: «Καλός, είναι! Ανακατεύεται στα ποδάρια των πολιτικών· αλλά, να ξέρεις, δεν θα ζήσει πολλά χρόνια!».

Και, πράγματι· ενώ ήταν υγιής ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, ξαφνικά σε λίγο «αρρώστησε» και εκοιμήθη…Σε αυτό το σημείο θυμίζουμε και την προφητεία Χριστόδουλου: «Θα μας μετατρέψουν σκοπίμως σε φτωχούς και θα μας κυβερνούν τραπεζίτες πλούσιοι»

Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Το 2007 ο π. Σεραφείμ Δημόπουλος, σε μία συζήτηση αποκάλυψε τα εξής σε πνευματικό του τέκνο (τον π. Παύλο Τσουκνίδα): «Έρχεται, όπου νά ’ναι, μεγάλη κρίση στην Ελλάδα. Θα κλείσουν μαγαζιά, θα απολυθούν υπάλληλοι, θα κλείσουν μαγαζιά και επιχειρήσεις. Μη ρωτάς τι πείνα έρχεται! Πάνε αυτά που ήξεραν (εξαλλοσύνες, σπατάλες, καλοπέραση…)! Το ψωμί, τώρα το πετάνε! Όμως σ’ αυτήν την κρίση που έρχεται -θα είναι παγκόσμια βέβαια- αλλά στην Ελλάδα θα είναι μεγαλύτερη· θα πουν το «ψωμί–ψωμάκι»! Δουλειές, δεν θα υπάρχουν. Έρχεται φτώχεια και πείνα, πάτερ Παύλε! Σου το λέω, να το ξέρεις!».

*Πηγή: Ασκητές μέσα στον κόσμο, Τόμος Β΄, σελ. 374, 375

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share