Κυριακή, 10 Δεκεμβρίου 2023

«Όλοι θα υποφέρουν!»: Τρεμούλιασμα από την προφητεία του Αγίου Παϊσίου για τον σεισμό και τις πλημμύρες

Ανατριχιάζουν τα λόγια του

2 Οκτωβρίου 2023 08:24
«Όλοι θα υποφέρουν!»: Τρεμούλιασμα από την προφητεία του Αγίου Παϊσίου για τον σεισμό και τις πλημμύρες
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Άγιος Παΐσιος έχει μιλήσει για το μέλλον ουκ ολίγες φορές. Έτσι και αυτή τη φορά, ο γέροντας είχε κάνει αναφορά μέσα από τα προφητικά του λόγια για τις καταστροφές που επρόκειτο να πλήξουν τη χώρα, όπως ο σεισμός και οι πλημμύρες. Επίσης, επιβεβαιώνεται η τρομερή προφητεία του Αγίου Παΐσιου για την κατάσταση στο Αιγαίο.

Τρεμούλιασμα από την προφητεία του Αγίου Παϊσίου για τον σεισμό και τις πλημμύρες

"Είθε να μην επιτρέψη ο Θεός να έρθουν δύσκολες μέρες, αλλά αν έρθουν, με έναν μικρό σεισμό, με ένα τράνταγμα, θα σωριάσουν ολόκληρες αδελφότητες, ολόκληρα μοναστήρια, γιατί ο καθένας θα πάη να σώση τον εαυτό του και θα τραβήξη την πορεία του.

Χρειάζεται πολλή προσοχή, για να μη μας εγκατάλειψη ο Θεός. Οι ψυχές να έχουν κάτι πνευματικό. Αυτό σας τιμάει. Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα. Τόσα σας λέω, τόσο σκληρά έχω μιλήσει! Εμένα κάτι να μου έλεγαν, θα προβληματιζόμουν, θα σκεφτόμουν γιατί μου το είπαν, τι ήθελαν.

Γιά να μην πω βράδυα, ένα βράδυ δεν θα κοιμόμουν. Αν δεν έβλεπα τα δύσκολα χρόνια που έρχονται, δεν θα ανησυχούσα τόσο. Αλλά αυτό που βλέπω είναι ότι αργότερα θα δυσκολευθήτε πολύ. Δεν με καταλαβαίνετε. Τότε θα με καταλάβετε.

Να στηριχτείτε ακόμη περισσότερο στον Θεό. Θα έχουμε πιο δύσκολα χρόνια. Ακόμη είναι άγουρα τα ...; φρούτα· δεν ωρίμασαν. Όταν εσείς θα είστε ώριμες πνευματικά, ξέρετε τι θα είστε; Όχυρο. Όχι μόνο για εδώ, αλλά θα μπορείτε να βοηθάτε και πιο πέρα.

Γιατί, διαφορετικά, θα έχετε και εσείς ανάγκη από ανθρώπινη βοήθεια και προστασία. Καί ξέρετε τι κακό είναι ένα μοναστήρι, με ένα σωρό αδελφές, να έχη ανάγκη από λαικούς;

 Τρεμούλιασμα από την προφητεία του Αγίου Παϊσίου για τον σεισμό και τις πλημμύρες

Σήμερα ο μοναχός πρέπει να ζήση πνευματικά, για να είναι έτοιμος να ξεπεράση μια δυσκολία. Να ετοιμασθή, για να μην τον στενοχωρήση η στέρηση, γιατί μετά μπορεί να φθάση στην άρνηση. Θα έρθη εποχή που θα ξεραθούν τα ποτάμια, όλοι θα διψάσουν, όλοι θα υποφέρουν.

Γιά μας τους μοναχούς δεν είναι τόσο φοβερό· εμείς και να διψάσουμε, πρέπει να διψάσουμε, γιατί εμείς ξεκινήσαμε για κακουχία. Ο,τι δεν έκανα εκουσίως ως καλόγερος, θα πω, το κάνω τώρα ακουσίως, για να καταλάβω τι θα πη καλόγερος. Σ’ ευχαριστώ, Θεέ μου."

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share