Τετάρτη, 17 Απριλίου 2024

Στη φόρα για πρώτη φορά: Αυτά θα ήταν τα νέα χαρτονομίσματα αν γυρίζαμε στη δραχμή (photos)

Τα «ανακάλυψε» η Telegraph

22 Δεκεμβρίου 2022 21:12
Στη φόρα για πρώτη φορά: Αυτά θα ήταν τα νέα χαρτονομίσματα αν γυρίζαμε στη δραχμή (photos)
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σχέδια των νέων χαρτονομισμάτων της δραχμής ανακάλυψε ο αρθογράφος Ambrose Evans-Pritchard, της βρετανικής Telegraph. Όλα αυτά σε περίπτωση που επιστρέφαμε στο παλιό μας νόμισμα μετά το δημοψήφισμα του 2015.

«Τα σχέδια των νέων χαρτονομισμάτων της Ελλάδας είναι έτοιμα. Το χαρτονόμισμα των 50 δραχμών φιλοξενεί τον Κορνήλιο Καστοριάδη, τον Μαρξιστή φιλόσοφο και ορκισμένο εχθρό των ιδιωτικοποιήσεων. Ο νομπελίστας ποιητής Οδυσσέας Ελύτης -φωνή του Ελληνισμού που κοιτά προς τη Δύση- θα βρίσκεται στο χαρτονόμισμα των 200 δραχμών.

χαρτονομίσματα δραχμή ελύτης

Τα χαρτονομίσματα φτάνουν μέχρι τις 10.000 δραχμές, μια σοφή προφύλαξη στην περίπτωση που υπάρξει ένα σοκ υπερπληθωρισμού καθώς η Ελλάδα θα διαλύεται από την παγίδα πληθωρισμού του χρέους με μεγάλη ταχύτητα», γράφει στην αρχή του άρθρου ο Evans-Pritchard και συνεχίζει λέγοντας πως «τα ερασιτεχνικά σχεδιαγράμματα κυκλοφορούν στους ελληνικούς καλλιτεχνικούς κύκλους», αλλά είναι μόνο «κατά το ήμισυ αστείο».

χαρτονομίσματα δραχμή καστοριάδης

Όπως επισημαίνει ο αρθογράφος, σε μια προσπάθειά του να αναλύσει την κατάσταση που βρισκόταν τότε η διαμάχη μεταξύ Ελλάδας και ευρωπαίων εταίρων, η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε μια «εύθραυστη κατάπαυση του πυρός» με τους πιστωτές στην Ευρωζώνη. «Ελάχιστοι πιστεύουν ότι μπορεί να έχει διάρκεια, καθώς οι κλιμακούμενες προθεσμίες φτάνουν το χαοτικό σημείο τον Ιούνιο».

«Κάθε πλευρά έχει συμφωνήσει στην εξαπάτηση με τον ίδιο κυνισμό, γνωρίζοντας ότι η ενδιάμεση συμφωνία αποφεύγει την αληθινή φύση της ελληνικής κρίσης και δεν μπορεί να γεφυρώσει το τεράστιο πολιτικό χάσμα», σημειώνει, τονίζοντας πως «έχουν αγοράσει χρόνο, αλλά όχι πολύ».

χαρτονομίσματα δραχμή μερκούρη

Σύμφωνα με τον Pritchard, ο ΣΥΡΙΖΑ έλαβε την εντολή να απαιτήσει αρκετά πράγματα αλλά και να μην αποχωρήσει από το ευρώ, «δύο στόχους αρκετά δύσκολους να συμφιλιώσεις».

χαρτονομίσματα δραχμή παπανικολάου

«Όταν φτάσει η στιγμή της επιλογής, φοβάμαι ότι ο Τσίπρας θα εγκαταλείψει το πρόγραμμά μας ώστε να μην εγκαταλείψει το ευρώ», δήλωσε ένας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στον αρθρογράφο προσέχοντας να μην τους ακούσει κανείς, όπως σημειώνει.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share