Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου!

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

7 Οκτωβρίου 2022 06:54
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 7 Οκτωβρίου!

Να σας θυμίσουμε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στις 6 Οκτωβρίου.

Γεγονότα

1571

Ο χριστιανικός στόλος υπό τον Δον Χουάν ντε Αούστρια καταστρέφει στη Ναύπακτο τον τουρκικό του σουλτάνου Σελίμ Β’, σταματώντας οριστικά την Οθωμανική επέκταση προς τη Δύση. Κατά τη διάρκεια της ναυμαχίας, σκοτώνεται ο ναύαρχος των τουρκικών δυνάμεων Αλί Πασά. (Η Ναυμαχία της Ναυπάκτου)

σαν σήμερα ναυμαχία στην Ναύπακτο

1825

Εκδίδεται το πρώτο φύλλο της Γενικής Εφημερίδος της Ελλάδος, προδρόμου της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως. Διευθυντής της ο Θεόκλητος Φαρμακίδης.

σαν σήμερα Γενική Εφημερίδα της Ελλάδος

1831

Ο δολοφόνος του Ιωάννη Καποδίστρια, Γεώργιος Μαυρομιχάλης, καταδικάζεται σε θάνατο στο Ναύπλιο. Πρόεδρος του δικαστηρίου είναι ο στρατηγός Τσόκρης.

σαν σήμερα Γεώργιος Μαυρομιχάλης

1955

Ο Άλαν Γκίνσμπεργκ διαβάζει το ποίημά του «Το Ουρλιαχτό» σε βραδιά ποίησης στο Σαν Φρανσίσκο. Το ποίημα γνωρίζει αμέσως μεγάλη επιτυχία, κάνοντας γνωστό στο ευρύ κοινό το κίνημα μπητ.

σαν σήμερα Άλαν Γκίνσμπεργκ

1979

Αεροπλάνο DC-8 της Swissair, που εκτελεί το δρομολόγιο Ζυρίχη - Πεκίνο, βγαίνει εκτός αεροδιαδρόμου, κατά τη διάρκεια της προσγείωσής του στο αεροδρόμιο του Ελληνικού και παίρνει φωτιά. Από τους 156 επιβάτες οι 14 σκοτώνονται.

σαν σήμερα αεροπλάνο

2000

Για πρώτη φορά μετά από 30 χρόνια, ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη προσγειώνονται σε τουρκικό έδαφος, στην αεροπορική βάση Μπαλίκεσιρ, προκειμένου να πάρουν μέρος στην άσκηση του ΝΑΤΟ «Destined Glory», που πραγματοποιείται στο Αιγαίο και τη νοτιοανατολική Τουρκία.

σαν σήμερα ΝΑΤΟ

2016

Στην 155η θέση των χωρών που καθυστερούν να εκδικάσουν υποθέσεις και να απονείμουν δικαιοσύνη κατατάσσεται η Ελλάδα, όπου για να τελεσιδικήσει μία υπόθεση απαιτούνται, κατά μέσο όρο, 1.580 ημέρες. Τα παραπάνω στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας για την επιχειρηματικότητα αναφέρονται στο 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Εταιρίας Δικαστικών Μελετών, με θέμα: «(Δυσ)λειτουργικότητα και (Αν)αποτελεσματικότητα της πολιτικής και ποινικής Δικαιοσύνης» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

σαν σήμερα δικαστήριο

Γεννήσεις

1885

Νιλς Μπορ, δανός φυσικός, που βραβεύτηκε με Νόμπελ το 1922 για τη μελέτη του στην κβαντική θεωρία. (Θαν. 18/11/1962)

σαν σήμερα Νιλς Μπορ

1959

Νίκος Δένδιας, έλληνας πολιτικός (ΝΔ), υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

σαν σήμερα Νίκος Δένδιας

1974

Ρένα Δούρου, ελληνίδα πολιτικός (ΣΥΡΙΖΑ).

σαν σήμερα Ρένα Δούρου

Θάνατοι

1849

Έντγκαρ Άλαν Πόε, αμερικανός συγγραφέας και ποιητής. (Γεν. 19/1/1809)

σαν σήμερα Έντγκαρ Άλαν Πόε

2006

Άννα Πολιτκόφσκαγια, ρωσίδα δημοσιογράφος, δεινή επικρίτρια του Βλαντιμίρ Πούτιν, η οποία δολοφονήθηκε. (Γεν. 30/8/1958)

σαν σήμερα Άννα Πολιτκόσφκαγια

2013

Γιώργος Αμερικάνος, έλληνας διεθνής καλαθοσφαιριστής, που αγωνίστηκε στη μεγάλη ομάδα της ΑΕΚ της δεκαετίας του ’60. (Γεν. 26/8/1942)

σαν σήμερα Γιώργος Αμερικάνος

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share