Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Η ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και σήμερα δεν λείπει από κανένα σπίτι

Το γλυπτό που έχει προκαλέσει... σάλο!

10 Ιανουαρίου 2022 14:25
Η ηλεκτρονική συσκευή που χρησιμοποιούσαν οι Αρχαίοι Έλληνες και σήμερα δεν λείπει από κανένα σπίτι
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα γλυπτό από την αρχαία Ελλάδα… του πρώτου αιώνα πΧ, έχει προκαλέσει τη φαντασία χιλιάδων χρηστών του διαδικτύου και έχει προκαλέσει σάλο στους συνωμοσιολόγους, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι οι ιερείς του μαντείου των Δελφών, είχαν laptop. Ωστόσο, μια ακόμη συνήθεια των αρχαίων Ελλήνων κάνει το γύρο του διαδικτύου και αφορά ένα ποτό που κατανάλωναν.

Η εικόνα που δημοσιεύεται στην Βρετανική εφημερίδα Daily Mail, απεικονίζει ιέρεια του μαντείου των Δελφών να αγγίζει ένα αντικείμενο που μοιάζει με τα σύγχρονα laptop και εκτίθεται στο μουσείο J. Paul Getty στην Καλιφόρνια.

Οι λάτρεις των θεωριών συνωμοσίας, υποστηρίζουν ότι οι ιερείς του μαντείου των Δελφών είχαν την ικανότητα να επικοινωνούν με τους θεούς, εξωγήινους και ταξιδιώτες του χρόνου που τους επέτρεπε να έχουν πρόσβαση σε σύγχρονες τεχνολογίες.

Αυτοί που δεν πιστεύουν στους εξωγήινους και τους ταξιδιώτες του χρόνου, λένε ότι είναι ένα «τάμπλετ» από κερί, πάνω στο οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες έγραφαν.

Αρχαίοι Έλληνες ηλεκτρονική συσκευή

Οι συνωμοσιολόγοι, όμως απαντούν ότι η γυναίκα δεν κρατάει στυλό και ότι τα «τάμπλετ» από κερί ήταν πιο λεπτά και επισημαίνουν ότι η γυναίκα κοιτάζει στο κέντρο του αντικειμένου εκεί που θεωρητικά είναι η οθόνη του laptop.

Σε μία ακόμη σχετική φωτογραφία που έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο και φαίνεται ένα “laptop” ο τουρίστας που επισκέφθηκε την Ελλάδα και την ανέβασε στο διαδίκτυο, υποστηρίζει ότι είναι πολύ ρηχή για να είναι κοσμηματοθήκη.

Αρχαίοι Έλληνες λάπτοπ

Οι ιστορικοί πάντως δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι πρόκειται για την απεικόνιση νεκρής γυναίκας η οποία αγγίζει την κοσμηματοθήκη καθώς οι αρχαίοι Έλληνες ήθελαν να πιστεύουν ότι οι νεκροί μπορούν να διατηρούν και μετά το θάνατο κάποιες από τις πολυτέλειες της ζωής και αυτό απεικονίζεται σε εκατοντάδες νεκρικές παραστάσεις.

Τα αφροδισιακά φαγητά των αρχαίων Ελλήνων - Οι τροφές που τους βοηθούσαν στις ερωτικές τους επιδόσεις

Οι τροφές που ανεβάζουν την λίμπιντο, την επιθυμία και την αντοχή υπήρχαν από την αρχαιότητα. Οι αρχαίοι Έλληνες δεν θα μπορούσαν να μην συμμετέχουν σε αυτή την αναζήτηση. Παράλληλα, δείτε τις 5+1 τροφές που έτρωγαν οι Αρχαίοι Έλληνες.

Ο Ιπποκράτης αναφέρει τις φακές ως μια τροφή που μπορεί να κρατήσει έναν άντρα ικανό σε μεγάλη ηλικία, και μαζί του συμφωνούσε ο Αριστοτέλης.

Ο Πλούταρχος πάλι πρότεινε την φασολάδα ως φαγητό που αυξάνει την λίμπιντο. Η συγγραφέας Λένα Τερκεσίδου, αναφέρει στο βιβλίο της «Πολύτιμες Αρχαίες Αφροδισιακές Συνταγές», μερικές από τις τροφές που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Έλληνες ως αφροδισιακές.

Μεταξύ τους είναι φαγώσιμοι βολβοί που οι αρχαίοι πρόγονοί μας τους μαγείρευαν με διάφορους τρόπους και τους έτρωγαν με σαλάτα, η οποίες περιείχαν μέλι και σουσάμι, δυο τροφές που επίσης αυξάνουν τη λίμπιντο. Το σκόρδο είναι ίσως το πιο γνωστό αφροδισιακό που χρησιμοποιούνταν από την αρχαιότητα. Την εποχή του Ομήρου αναφέρεται πως οι αρχαίοι Έλληνες έτρωγαν σκόρδο καθημερινά.

Τα μανιτάρια επίσης θεωρούνταν αφροδισιακά, με τις τρούφες να είναι στην κορυφή. Στην ίδια κατηγορία βρίσκονται τα κρεμμύδια, ο σταφυλίνος και τα πράσα.

Τα αφροδισιακά φαγητά των αρχαίων Ελλήνων

Ο συγγραφέας Rudolph Brasch μάλλον συμφωνεί στο δικό του βιβλίο με τίτλο «How did sεx begin?». Γράφει χαρακτηριστικά ότι ο έρωτας και το φαγητό συνυπήρχαν στους αρχαίους Έλληνες. Στα συμπόσια τους, στα οποία παρευρίσκονταν μόνο οι εταίρες, έτρωγαν καρπούς, σταφύλια, σύκα, όσπρια και ένα άγνωστο φίλτρο, ένα ποτό με βάση το μέλι και άγνωστα συστατικά που προκαλούσε ερωτική ευφορία.

Από την άλλη, ο Ιπποκράτης πίστευε πως η μέντα κούραζε το σώμα και περιόριζε της τη στuση. Μαζί του όμως δεν συμφωνούσαν όλοι, αφού ο Αριστοτέλης είχε συμβουλεύσει τον Μέγα Αλέξανδρο να μην δίνει στους στρατιώτες του να πίνουν αφέψημα μέντας, αφού το θεωρούσε ως ένα πολύ δυνατό αφροδισιακό.

Το σέλινο ανήκει στην ίδια κατηγορία, αφού κάποιοι στην αρχαία Ελλάδα το απέφευγαν συνδυάζοντάς το με τον θάνατο, αλλά ο Όμηρος στην «Οδύσσεια» το αναφέρει ως μια τροφή που ανεβάζει κατακόρυφα το πάθος.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share