Παρασκευή, 26 Απριλίου 2024

Θυμάστε τη Λίλη από το «Λίφτινγκ»; Δείτε πώς είναι σήμερα η... πρώην του Χάρη Ρώμα

Απλά μια κούκλα!

8 Οκτωβρίου 2021 14:57
Θυμάστε τη Λίλη από το «Λίφτινγκ»; Δείτε πώς είναι σήμερα η... πρώην του Χάρη Ρώμα
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θυμάστε τη Λίλη Τζαβάρα, η οποία ήταν στο «Λίφτινγκ» η σύντροφος του Χάρη Ρώμα, ή αλλιώς Γεράσιμου Μαντούβαλου; Η ηθοποιός που την ενσαρκώνει εντυπωσιάζει μέχρι και σήμερα με την ομορφιά της, ούσα πιο γοητευτική από ποτέ, με έναν ακόμη συμμετέχοντα στη σειρά του ΑΝΤ1 να έχει αλλάξει.

Η όμορφη και ταλαντούχα ηθοποιός Φανή Σπανού έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλά τηλεοπτικά σήριαλ. Το «Λίφτινγκ», βέβαια, είναι εκείνο όπου έκανε το... ξεπέταγμα, ενώ έπαιξε και σε άλλες σειρές, όπως στο «Καφέ της Χαράς», η «Λόλα», οι «Εντιμότατοι Κερατάδες» και οι «7 Θανάσιμες Πεθερές».

Η τελευταία της παρουσία στην τηλεόραση ήταν το 2015 στην «Εθνική Ελλάδος» του Γιώργου Καπουτζίδη. Σήμερα, πάντως, παραμένει πανέμορφη, με τα χρόνια να έχουν περάσει και να δείχνει πιο ώριμη από ποτέ, ασχολούμενη πια με το θέατρο, τη μεγάλη της λατρεία.

Φανή Σπανού πώς είναι

Φανή Σπανού σήμερα

Η λατρεία της για τα Τρίκαλα και τα ταξίδια στην Αθήνα

Η Φανή Σπανού, που δεν έχει κρύψει και την αγάπη της για τα Τρίκαλα, τον τόπο καταγωγή της, είχε μιλήσει για τη ζωή και την καριέρα της στο vaterlo.news.blog.

«Πηγαινοέρχομαι Αθήνα-Τρίκαλα. Είμαι πολύ τυχερή που μπορώ να βρω δουλειά και να κάνω αυτό που αγαπώ στην πόλη μου! Είναι να θέλεις! Όταν θέλεις, πάντα υπάρχει λύση! Μπορεί να βρεθεί ισορροπία! Προτεραιότητα έτσι και αλλιώς για μένα, ήταν πάντα ο γιος μου!

Είναι θέμα προτεραιοτήτων και ανθρώπου! Πόσο πολύ θέλεις την καριέρα ή θέλεις και άλλα πράγματα. Εγώ ήθελα και άλλα πράγματα! Ήθελα να είμαι καλά και στον συναισθηματικό τομέα, ώστε να ισορροπώ και στον επαγγελματικό. Τότε ήρθε ο γιος μου!»

Από τη θεατρική σκηνή της Αθήνας, στη θεατρική σκηνή των Τρικάλων! Πώς είναι ο χώρος στα Τρίκαλα; Το κοινό αγκαλιάζει τις προσπάθειές σας;

Αρχικά να σου πω ότι το δημοτικό θέατρο δεν είναι ΔΗΠΕΘΕ για να υπάρχουν οι κατάλληλες επιχορηγήσεις δυστυχώς …. όμως όλες οι παραστάσεις μας έχουν ποιότητα και γίνονται με πολύ κόπο τόσο από τους ηθοποιούς όσο και από τους υπόλοιπους συντελεστές και φυσικά και από τον καλλιτεχνικό διευθυντή των Τρικάλων κ Στέφανο Νταλάση. Άλλωστε όπως όλοι γνωρίζουμε πολλές φορές μέσα από κάτι δύσκολο δημιουργείται κάτι όμορφο μέσα από τις δυσκολίες γεννιέται η τέχνη.

Όσο αφορά το κοινό των Τρικάλων, δεν μπορώ παρά να πω τα καλύτερα! Ο κόσμος αγκαλιάζει οποιαδήποτε προσπάθεια γίνεται από το Δημοτικό Θέατρο των Τρικάλων, ενδιαφέρονται για τις παραστάσεις μας και τις παρακολουθούν! Δεν είναι αμέτοχο και αδιάφορο!

Εργάζεσαι και δραστηριοποιείσαι σε έναν χώρο, που από πολλούς θεωρείται δύσκολος και αρκετά ανταγωνιστικός! Ποια είναι η δική σου άποψη και εμπειρία πάνω σε αυτό;

Αρχικά να σου πω ότι τώρα στα Τρίκαλα που εργάζομαι, ανταγωνισμός δεν υπάρχει! Ο ανταγωνισμός κακής ποιότητας! Όλοι είναι ωραίοι ηθοποιοί και καλής ποιότητας άνθρωποι. Αυτό είναι ευλογία! Υπάρχει ένας ωραίος ανταγωνισμός… Σαφέστατα θέλουμε να αρέσουμε και ως καλλιτέχνες και ως άνθρωποι, αλλά λειτουργούμε ωραία! Λειτουργούμε ομαδικά! Αυτό είναι ευλογία, όταν συμβαίνει!

Γενικότερα, ήμουν τυχερή με τους ανθρώπους που δούλεψα. Μέχρι στιγμής δε συνεργάστηκα με ανθρώπους που δημιουργούσαν προβλήματα, τύπου ίντριγκες και τέτοια… και έχω συνεργαστεί με ανθρώπους που έχουν αφήσει τη δική τους ιστορία! Για παράδειγμα, στο θέατρο, ως καλύτερη συμμετοχή μου θεωρώ «Τα Καμένα Βούρλα» σε σενάριο της Δήμητρας Παπαδοπούλου και σκηνοθεσία του Σταμάτη Φασουλή. Τι να πω για τον Φασουλή; Ήταν πάρα πολύ καλός και υποστηρικτικός απέναντι σε όλους τους ηθοποιούς… Το ίδιο θα σου πω και για τον Κώστα τον Βουτσά. Οι ηθοποιοί αυτής της γενιάς, ήταν κύριοι!

Στο τηλεοπτικό κομμάτι, πάλι έχω να θυμάμαι ωραίες συνεργασίες! Μανούσος Μανουσάκης, στο «Αθώος ή Ένοχος», που ήταν και η πρώτη μου τηλεοπτική συμμετοχή. Δεν ήταν εύκολο να πάρω τον ρόλο. Πήγαινα ξανά και ξανά… Ήθελε να είναι σίγουρος! Σκηνοθετεί με κινηματογραφικό τρόπο…και φυσικά Χάρης Ρώμας! Η τηλεοπτική συνεργασία που κράτησε δύο χρόνια στη σειρά «Λίφτινγκ» με μεγάλη επιτυχία! Απίστευτος άνθρωπος!

«Πάντα αγαπούσα την τηλεόραση. Άλλος τρόπος υποκριτικής για το θέατρο, άλλος για αυτήν. Την αγαπώ την τηλεόραση! Θα ήμουν αχάριστη να πω το αντίθετο, διότι μου έδωσε μία δύναμη και μία αναγνωρισιμότητα.. Σινεμά δεν έχω κάνει και πάντα ήθελα να κάνω! Πάρα πολύ! Είναι ένα απωθημένο!».

Φοβήθηκες ποτέ την αρνητική κριτική;

Στη σκηνή εκτίθεσαι! Δεν είναι εύκολο πράγμα! Δε φοβήθηκα όμως ποτέ το αρνητικό της έκθεσης! Προετοιμάζεσαι για αυτό…Μέρος της δουλειάς είναι! Αν είναι εποικοδομητική, όντως θα καθίσω να τη διαβάσω, θα καθίσω να αναρωτηθώ αν έχει δίκιο, ώστε να βελτιωθώ! Η αρνητική κριτική μπορεί να σε πάει παρακάτω, αν δεν είναι κακεντρεχής…

Βέβαια αυτό είναι και το τίμημα των καλλιτεχνών! Δεν μπορείς να αρέσεις σε όλους και δεν είναι και φυσιολογικό να αρέσεις σε όλους! Δεν μπορεί η τέχνη να αγγίξει όλους τους ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο, καθώς είμαστε όλοι διαφορετικοί!

Κοιτώντας την πορεία σου, θυμάσαι κάποια συμβουλή που σου έδωσαν και λειτούργησε αποτρεπτικά ως προς την καριέρα σου;

Μετανιώνω λίγο, γιατί κάποιοι άνθρωποι που τότε ήταν πιο σοβαροί με τα θεατρικά δρώμενα έπεσαν τότε πάνω μου και μου έλεγαν: «Πρόσεξε μη σου μείνει η ρετσινιά της χαζής».. Δε με άφησαν να χαρώ την επιτυχία της στιγμής! Τίποτα δε μου χαρίστηκε! Αυτήν η επιτυχία ήταν αποτέλεσμα του δικού μου κόπου και της δικής μου προσπάθειας… Να προσέχουμε λοιπόν τι λέμε σε έναν νέο άνθρωπο!

Δεν την απόλαυσα τη χαρά μου τότε! Είχαν πέσει να με φάνε! Σκέψου έβαψα τα μαλλιά μου μαύρα μετά! Όταν προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο της σειράς «Λίφτινγκ», είχαμε μαζευτεί όλοι στο σπίτι της Άννας της Χατζησοφιάς για να το δούμε και για να το γιορτάσουμε. Μου ανοίγει ο Χάρης Ρώμας, με βλέπει με μαύρα μαλλιά και παθαίνει σοκ! «Καλά μου λέει, γιατί το έκανες αυτό; Κούκλα είσαι και πάλι βέβαια, αλλά… Γιατί δεν απολαμβάνεις την επιτυχία σου;».

Η πανδημία που έπληξε και συνεχίζει να πλήττει όλον τον κόσμο, έφερε πολλές ανακατατάξεις σε όλα τα επίπεδα. Ένας από τους χώρους που επλήγησαν πιο πολύ, είναι και ο καλλιτεχνικός. Η κυβέρνηση προχωρά σε ματαίωση των παραστάσεων, κλείσιμο σκηνών κ.α. Σαν καλλιτέχνης, ποια είναι η δική σου αντιπρόταση πάνω στα μέτρα της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας;

«Λόγω covid, τα θέατρα είναι σε τραγική κατάσταση. Περίεργη χρονιά…Όλα είναι μια αλυσίδα… Αν δε δουλέψεις εσύ, δε θα δουλέψω και εγώ.. Τίποτα δεν είναι ανεξάρτητο. Αν δε δουλέψεις εσύ, ένας σταθμός δε θα μπορεί να έχει έσοδα και να πληρώσει τους ανθρώπους του. Όλοι είμαστε μία αγοραστική δύναμη. Όλος ο καλλιτεχνικός κόσμος έχει πληγεί …Νομίζω ότι πρέπει να υπάρχει μια εσωτερική ανασυγκρότηση σε όλους μας, αλλιώς θα υπάρξει μια πνευματική αναπηρία και ατροφία. Από όλους τους καλλιτέχνες έγινε μια συγκλονιστική προσπάθεια! Διαδικτυακές παραστάσεις, παραστάσεις στο youtube… Ας το δούμε όσο γίνεται από μία θετική πλευρά…

Πρόταση; Αρχικά οι παραστάσεις σε ανοιχτούς χώρους (όσο το επιτρέπει ο καιρός), τηρώντας πάντα τις απαραίτητες αποστάσεις. Αργότερα, σε κλειστούς χώρους, έχοντας τα καθίσματα πιο μακριά και φορώντας μάσκα. Πώς γίνεται το σχολείο να είναι ανοιχτό και το παιδί να πηγαίνει με τη μάσκα του; Έτσι να γίνεται και στα θέατρα! Σε κάποια πράγματα, που θεωρώ λίγο παράλογα, πως να δώσω εγώ μια λογική απάντηση…;

Δεν μπορείς να κλείνεις κάτι, ενώ όλα τα υπόλοιπα να λειτουργούν κανονικά! Όταν αλλού υπάρχει συνωστισμός, δεν μπορείς να κλείνεις τα θέατρα και τους κινηματογράφους! Σαφέστατα υπάρχει και η ατομική ευθύνη, αλλά κάπου πρέπει να δούμε και το λογικό του πράγματος… Εύχομαι να τελειώσει σύντομα όλο αυτό…

Βλέπω και τον γιο μου, που είναι στην εφηβεία. Είναι πολύ συνειδητοποιημένος με όλη την κατάσταση, αλλά αντιδρά πάρα πολύ σε όλο αυτό με τις μάσκες. Τον καταλαβαίνω…Τον συμμερίζομαι…Οι έφηβοι θέλουν να αντιδρούν και καλά κάνουν. Πρέπει να επαναστατούν! Είναι η νεολαία μας, είναι το αύριο! Βέβαια όταν υπάρχει λόγος! Όπως λέγαμε πριν και με τα θέατρα, να πούμε το ίδιο και για τα σχολεία! Δεν έπρεπε να ανοίξουν με ολιγομελή τμήματα και περισσότερο εκπαιδευτικό προσωπικό; Να πούμε και το αυτονόητο!»

Ποια είναι τα σχέδιά σου για αυτήν την «περίεργη» χρονιά που διανύουμε;

Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη να σου ανακοινώσω, ότι για πρώτη φορά θα κάνω μια τηλεοπτική εκπομπή σε ένα θεσσαλικό κανάλι! Το πρώτο βήμα τηλεοπτικά, μαζί με τη Βίκυ Ιακωβάκη. Είναι ένα τηλεοπτικό μαγκαζίνο δίωρο, κάθε Σάββατο 5-7 το απόγευμα! Θα περιλαμβάνει ενότητες σχετικές με τον πολιτισμό, τις τέχνες, με ψυχολογικά tips, διατροφής και πολλά άλλα..Θα είναι σαν να ξεφυλλίζεις ένα περιοδικό, αλλά μέσα από τη δική μας οπτική ματιά! Θα έχει συνεντεύξεις με πρόσωπα γνωστά -στον θεσσαλικό κόσμο για αρχή!

Θα υπάρχουν θεσσαλικές εξορμήσεις, τις οποίες στηρίζει μια ομάδα που θα υπάρχει από πίσω! Πάρα πολύ σημαντικό για ένα θεσσαλικό κανάλι! Είναι μια σοβαρή πρόταση, που έγινε από σοβαρούς ανθρώπους, με τους οποίους «μιλάμε την ίδια γλώσσα». Τη γενική επιμέλεια θα την έχουμε εμείς! Θωρώ ότι αν δεν έχεις τη γενική επιμέλεια, δεν το κάνεις και δικό σου!

Η παρουσίαση πάντα ήταν κάτι που με ενδιέφερε! Το είχα κυνηγήσει και παλιότερα σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι! Οπουδήποτε και αν κάνεις κάτι, αν κάνεις αυτό που αγαπάς και με σεβασμό, τότε σίγουρα θα έχει επιτυχία! Και δε ξέρεις τι θα προκύψει! Το ένα φέρνει το άλλο…

Ποτέ δεν πρέπει να μένουμε άπραγοι! Αυτό λέω και στον γιο μου! Αν μένουμε άπραγοι, μηδέν εις το πηλίκο! Ενώ αν το κυνηγάμε, το μηδέν θα γίνει ένα! Τίποτα δε θα έρθει με το να καθόμαστε!».

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share