Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021

Συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Ακούστε τον Άγιο Παΐσιο να μιλάει για όσα θα συμβούν

Ο Άγιος Παΐσιος σε σπάνιο βίντεο κατά τη Θεία Λειτουργία στο Άγιο Όρος - Καταγράφεται στην κάμερα την ώρα της προσευχής του

30 Ιουλίου 2021 11:10
Συγκλονιστικό ντοκουμέντο: Ακούστε τον Άγιο Παΐσιο να μιλάει για όσα θα συμβούν
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Έχουν γραφτεί πολλά για τον Άγιο Παΐσιο. Άνθρωποι που τον γνώρισαν και που δεν τον γνώρισαν έγραψαν για τους λόγους του και τη ζωή του. «Ο γέροντας Παΐσιος μου είπε εκείνο ή το άλλο». Αμέτρητοι οι λόγοι, τα αποφθέγματα του Αγίου.

Στο ακόλουθο ηχητικό απόσπασμα θα ακούσετε τον ίδιο τον Άγιο Παΐσιο να μιλά για τα όσα προφητεύει ότι θα συμβούν. Ο Άγιος Παίσιος κατά κόσμον, Αρσένιος Ενζεπίδης, γεννήθηκε το 1924 στα Φάρασα της Καππαδοκίας, σε ένα χωριό νότια της Καισαρείας και ήταν το 8ο παιδί της οικογένειας.

Πρότυπό του ήταν ο νονός του, ο οποίος του είχε δώσει το όνομά του και είχε πει στους γονείς του ότι θα έπαιρνε τη θέση του. Πράγματι, ο νεαρός Αρσένιος επισκέφθηκε το Άγιο Όρος για πρώτη φορά στα 25 του χρόνια, όπου του έδωσαν το όνομα Αβέρκιος, και αρχικά κατέλυσε στη σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, στη Μονή Εσφιγμένου.

Το 1954 μόνασε στη Μονή Φιλοθέου και χάρη στο Μητροπολίτη Καισαρείας Παίσιο τον Β’ ονομάζεται Παίσιος. Το 2015 η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου τον ανακήρυξεΆγιο, ενώ τον περασμένο Νοέμβριο με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακηρύχθηκε και Προστάτης του Στρατιωτικού Σώματος των Διαβιβάσεων.

Ο Άγιος Παΐσιος σε σπάνιο βίντεο κατά τη Θεία Λειτουργία στο Άγιο Όρος

Σοκ προκαλεί η είδηση ότι ο Άγιος Παΐσιος εμφανίζεται σε βίντεο στο Άγιο Όρος κατά τη διάρκεια Θείας λειτουργίας. Εκεί καταγράφεται από την κάμερα η παρουσία του και οι ασπασμοί του, καθώς και η ώρα της προσευχής του.

Ο Άγιος Παΐσιος, κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης (1924-1994), είναι η μεγαλύτερη μορφή του συγχρόνου ορθοδόξου Μοναχισμού, με ακτινοβολία η οποία από πολλού έχει υπερβεί τα στενά όρια της Ελλάδος, αλλά και των ελληνοφώνων τοπικών Εκκλησιών, και έχει απλωθεί σε ολόκληρη την Ορθοδοξία.

Παράλληλα δείτε τι είχε πει ο Άγιος Παΐσιος για τον καρκίνο που σίγουρα θα σας σοκάρει.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share