Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το τελευταίο της καλοκαίρι ήταν στον Αργοσαρωνικό - Απίστευτες αποκαλύψεις για την άγνωστη ζωή της

Η συγκλονιστική ιστορία που την έφερε στην χώρα μας

23 Μαΐου 2021 14:03
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Το τελευταίο της καλοκαίρι ήταν στον Αργοσαρωνικό - Απίστευτες αποκαλύψεις για την άγνωστη ζωή της
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η Πριγκίπισσα Νταϊάνα θα μείνει για πάντοτε στις συνειδήσεις απάντων ως μια εμβληματική προσωπικότητα, με την ίδια να φεύγει από τη ζωή με τραγικό τρόπο, στο γνωστό τροχαίο των Παρισίων, ενώ νωρίτερα οι διακοπές της είχαν... άρωμα Ελλάδας.

Τον Σεπτέμβριο του 1996, η πριγκίπισσα Νταϊάνα βρέθηκε πρώτη φορά στην Ελλάδα. Δεν είχε έρθει για διακοπές, αλλά για να αποχαιρετίσει έναν Έλληνα φίλο της.

Τον 29χρονο Γιάννη Καλυβιώτη από την Λίμνη Εύβοιας, ο οποίος έπασχε εκ γενετής από κυστική ίνωση. Η συγκινητική ιστορία διαδραματίστηκε λίγο καιρό μετά το διαζύγιό της στις 28 Αυγούστου 1996 με τον Κάρολο, ο οποίος είναι ο μεγαλύτερος γιος της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και ο πρώτος διάδοχος του βρετανικού θρόνου, με το γιο τους, Χάρι, να προχωρά σε μια σοκαριστική εξομολόγηση.

Πώς γνώριζε η Νταϊάνα τον Γιάννη Καλυβιώτη;

Η γυναίκα που την έφερε κοντά με τον Γιάννη ήταν η καθολική νοσοκόμα και μοναχή Σούζι, η οποία τον φρόντιζε στο νοσοκομείο Μπρόμπτον, μαζί με άλλα καρκινοπαθή παιδιά. Η Λαίδη Ντι, προσέφερε την βοήθεια της, παρά τα πρωτόκολλα που επέβαλλε η θέση της.

Τον πλησίασε και εντυπωσιάστηκε από την δύναμη με την οποία αντιμετώπιζε το πρόβλημα υγείας του. Της μιλούσε πάντα με χαμόγελο και ηρεμία. Λίγους μήνες μετά, ο Γιάννης επέστρεψε στην Εύβοια. Εκεί, στο χωριό του, στο πατρικό του σπίτι, στη Λίμνη άφησε και την τελευταία του πνοή.

Την ημέρα της κηδείας υπήρχε έντονη συναισθηματική φόρτιση. Κανείς δεν γνωρίζει εάν η Νταϊάνα είχε προετοιμάσει την οικογένεια για την παρουσία της εκεί. Με το ιδιωτικό τζετ της οικογένειας Λαιμού έφτασε στην Αθήνα και από εκεί κατευθύνθηκε στο χωριό του Γιάννη. Για την ξαφνική επίσκεψη υπήρξε έντονη κινητοποίηση της Αστυνομίας και των τοπικών αρχών. Η ίδια όμως μαζί με την γραμματέα της και τη νοσοκόμα Σούζι κράτησαν ένα χαμηλό προφίλ, ενώ η πριγκίπισσα περιορίστηκε σε κάποιες τυπικά ευγενικές χειραψίες, δίνοντας όλο της το ενδιαφέρον στην οικογένεια του Γιάννη Καλυβιώτη. Μπήκε στο σπίτι διακριτικά και αγκάλιασε την μητέρα του.

Η Νταϊάνα ευγενικά ζήτησε να δει το δωμάτιο του Γιάννη. Βγαίνοντας ήταν δακρυσμένη και πολύ ταραγμένη. Οι άνθρωποι του χωριού δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι η πριγκίπισσα έκανε ένα τόσο μακρινό ταξίδι για να πει το τελευταίο αντίο σε ένα αγόρι που γνώρισε στο νοσοκομείο. Οι εφημερίδες περιέγραψαν αυτή τη φιλία σαν ένα «παραμύθι με θλιβερό τέλος».

Πριγκίπισσα Νταϊάνα κηδεία Ελλάδα

Το τελευταίο καλοκαίρι της Νταϊάνα στην Ελλάδα

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Νταϊάνα βρέθηκε στην Ελλάδα. Δέκα μέρες πριν από το θανατηφόρο τροχαίο που της στοίχισε τη ζωή, η πριγκίπισσα θέλησε να απολαύσει καλοκαιρινές διακοπές στα ελληνικά νησιά. Αυτή την φορά ήρθε μυστικά και έκανε κρουαζιέρα στον Αργοσαρωνικό. Ένα μήνα πριν είχε κάνει κοινές διακοπές με τον Αιγύπτιο επιχειρηματία Ντόντι Αλ Φαγέντ γιο του δισεκατομμυριούχου Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ.

Η Νταϊάνα εκείνο το καλοκαίρι είχε σκεφτεί να πάρει μαζί της τους γιους της για διακοπές στο Χάμπτονς και στο Λονγκ Άϊλαντ της Νέας Υόρκης, αλλά οι αξιωματούχοι ασφαλείας του Μπάκινγχαμ την εμπόδισαν. Στη συνέχεια δέχτηκε την πρόταση του Φαγιέντ για να συναντήσει την οικογένειά του στην Νότια Γαλλία, όπου τα υψηλά μέτρα ασφαλείας δεν θα προκαλούσαν ανησυχία στην Βασιλική Ομάδα Προστασίας. Ο Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ είχε αγοράσει το Jonikal, ένα γιοτ 60 εκατομμυρίων λιρών που φιλοξένησε τη Νταϊάνα και τους γιους της.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα θαλαμηγός

Επόμενος σταθμός της ήταν η Ελλάδα. Στις 21 Αυγούστου 1997 η Νταϊάνα εμφανίστηκε στο λιμάνι της Ζέας ύστερα από την πενθήμερη κρουαζιέρα σε Πόρο, Σπέτσες, Ύδρα, Δοκό, Πόρτο Χέλι και τις ακτές της Λακωνίας. Μαζί με τη φίλη της Ρόζα Μόκτον αποβιβάστηκαν από τη θαλαμηγό «Della Grazia» στην προβλήτα «Ε». Εκεί τους περίμενε αυτοκίνητο με προορισμό το Ανατολικό αεροδρόμιο του Ελληνικού.

Η άφιξη της Λαίδη Ντι στον Πειραιά το καλοκαίρι του 1997 έγινε μόλις δέκα μέρες πριν από τον θάνατό της σε αυτοκινητιστικό δυστύχημα σε μια σήραγγα στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου 1997. Ήταν μια απόλυτα μυστική επίσκεψη και η πτήση της δεν καταχωρήθηκε ούτε στα βιβλία του αερολιμενικού ελέγχου του Ανατολικού Αεροδρομίου.

Ενώ για την πρώτη επίσκεψή της στην Ελλάδα το 1996 υπήρξαν μεγάλα αφιερώματα, η κρουαζιέρα του 1997 έγινε μόνο μια μικρή αναφορά. Η τελευταία φωτογραφία με την Νταϊάνα πάνω στο Della Grazia προέρχεται από το δικό της twitter που προφανώς διαχειρίζονται άλλοι ύστερα από το θάνατό της.

Πριγκίπισσα Νταϊάνα Ελλάδα

Άγνωστες λεπτομέρειες της ζωής της

  • Όταν ήταν μικρή η Νταϊάνα ονειρευόταν να γίνει μπαλαρίνα. Στη συνέχεια όμως ψήλωσε πάρα πολύ, πράγμα που είναι αποτρεπτικό για μια γυναίκα που θέλει να ασχοληθεί επαγγελματικά με τον κλασικό χορό, κι έτσι εγκατέλειψε την ιδέα.
  • Καθώς πάντα αγαπούσε τα παιδιά, πριν γίνει πριγκίπισσα δούλευε σε ένα νηπιαγωγείο, που ακολουθούσε το σύστημα Μοντεσσόρι. Η Νταϊάνα πίστευε ότι το συγκεκριμένο σύστημα ήταν ιδανικό για τα παιδιά, γι’ αυτό και οι γιοί της κατόπιν δικής της επιμονής φοίτησαν σε μοντεσσοριανά σχολεία. Την παράδοση φαίνεται πως ακολουθεί και ο πρίγκιπας Τζορτζ, ο γιος του Γουίλιαμ.
  • Οι φήμες λένε ότι ο Κάρολος, προτού αρραβωνιαστεί μαζί της, έβγαινε με την αδελφή της την λαίδη Σάρα, την οποία χώρισε γιατί θεώρησε πως εκείνη είχε φροντίσει να διαρρεύσει στον Τύπο η σχέση τους. Έτσι στράφηκε στην Νταϊάνα. Η Σάρα δεν κράτησε κακία, αντίθετα τους έδωσε την ευχή της και πάντα καυχιόταν ότι αυτή έκανε το «προξενιό».
  • Το νυφικό της θεωρείται ένα πραγματικό αριστούργημα και πλέον έχει κερδίσει την δική του θέση στην ιστορία της μόδας. Δημιουργοί του ήταν οι David και Elizabeth Emanuel και κατασκευάστηκε από μεταξωτό ταφτά, δαντέλα και 10.000 πέρλες κεντημένες όλες στο χέρι.
  • Η Νταϊάνα ήταν ιδιαιτέρως προστατευτική με τους γιους της. Συχνά μάλιστα η ίδια τους πήγαινε στο σχολείο και χρησιμοποιούσε τις γνωριμίες της για να τους κάνει τα χατίρια. Μια φορά, ας πούμε, κάλεσε στο παλάτι την Σίντι Κρόμφορντ, την Ναόμι Κάμπελ και την Κρίστι Τέρλιγκτον για να τις δουν από κοντά.
  • Γνωστή για την ευγένειά της δεν παρέλειπε ποτέ να στέλνει ευχαριστήριες κάρτες για όλα τα δώρα και τις προσκλήσεις που λάμβανε. Κάποια από αυτά τα σημειώματα πουλήθηκαν σε δημοπρασία το 2010. Αυτή τη συνήθεια την έχουν κρατήσει και οι γιοί της.
  • Είχε μερικούς πολύ ενδιαφέροντες συγγενείς. Η μητριά της ήταν κόρη της Μπάρμπαρα Κάρτλαντ, γνωστή συγγραφέας ρομαντικών μυθιστορημάτων, ενώ ο δεύτερος ξάδελφός της ήταν ο ηθοποιός Όλιβερ Πλατ, με τον οποίο όμως δεν είχε ποτέ συναντηθεί από κοντά. Επίσης είχε μια μακρινή συγγένεια και με τον Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ- ήταν έβδομα ξαδέρφια.
  • Ήταν φανατική θαυμάστρια των ABBA, γι' αυτό και η Κέιτ στον γάμο της ζήτησε από το συγκρότημα να παίξει τις μεγαλύτερες επιτυχίες του, μεταξύ των οποίων και το «Dancing Queen».
  • Η αγαπημένη της ταινία ήταν το «Rocky horror show». Μάλιστα ο πρωταγωνιστής ο Τιμ Κίρρι έχει αναφέρει σε συνέντευξή του ότι τον είχε ευχαριστήσει προσωπικά που έκανε την εν λόγω ταινία, η οποία, όπως του είχε πει, συμπλήρωσε την παιδεία της.
  • Το νήμα της ζωής της κόπηκε το 1997 στις 31 Αυγούστου και η σορός της τάφηκε σε ένα νησί που ανήκει στην οικογένεια της, στο οποίο δεν επιτρέπονται οι επισκέπτες. Γύρω από τον τάφο της έχουν φυτέψει 36 βελανιδιές, όσα δηλαδή και τα χρόνια της.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share