Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Απίστευτη αλλαγή: Δείτε πώς είναι σήμερα η «Πέπη» από τα «Εγκλήματα»

Θυμάστε την φίλη της «Σωσώς Παπαδήμα»;

13 Μαΐου 2021 08:54
Απίστευτη αλλαγή: Δείτε πώς είναι σήμερα η «Πέπη» από τα «Εγκλήματα»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θυμάστε την «Πέπη» από τα «Εγκλήματα», την φίλη της ιστορικής «Σωσώς»; Μπορεί να έχουν περάσει 23 χρόνια από το τέλος της σπουδαίας σειράς του ΑΝΤ1, αλλά η ίδια ακόμη μνημονεύεται ως ένας ακόμη εμβληματικός της χαρακτήρας, τη στιγμή που οι συντελεστές της θλίβονται για τον χαμό ορισμένων πρωταγωνιστών.

Η Πέπη, με βάση τον χαρακτήρα της σειράς, δεν είχε καμία σχέση με τη Σωσώ. Η αφέλεια ήταν ένα οφθαλμοφανές χαρακτηριστικό της, ενώ συνήθιζε να ακολουθεί ευλαβικά την κολλητή της στις δολοπλοκίες της.

Φωτεινή Μπαξεβάνη: Έτσι είναι σήμερα η «Πέπη» από τα «Εγκλήματα»

Τον επιτυχημένο χαρακτήρα ανέλαβε να ενσαρκώσει η ταλαντούχα ηθοποιός Φωτεινή Μπαξεβάνη. Η ίδια έχει παίξει σε πολλές παραγωγές μετά τα Εγκλήματα, όπως Φάε τη Σοκολάτα σου, Το Κόκκινο Δωμάτιο, Αληθινοί Έρωτες, κ.α. Σήμερα, διανύει το 49ο έτος της ηλικίας της, συμμετέχει σε πολλές θεατρικές παραγωγές, ενώ ετοιμάζει νέα τηλεοπτική σειρά «Ζακέτα να Πάρεις», στο πλευρό της Ελένης Ράντου και της Δάφνης Λαμπρόγιαννη.

Φωτεινή Μπαξεβάνη 23 χρόνια μετά τα «Εγκλήματα»

Λίγα λόγια για την Φωτεινή Μπαξεβάνη

Η Φωτεινή Μπαξεβάνη (Καλλιθέα Αττικής, 3 Ιουλίου 1971-) είναι Ελληνίδα ηθοποιός.

Είναι απόφοιτη του Εθνικού Θεάτρου (1992). Έχει συμμετάσχει σε πολλές σειρές, ταινίες και θεατρικές παραστάσεις αλλά ο ρόλος που την έκανε ευρέως γνωστή στο τηλεοπτικό κοινό ήταν στη σειρά του ΑΝΤ1, «Εγκλήματα», όπου υποδυόταν την Πέπη, την κολλητή φίλη της Σωσώς Παπαδήμα.

Η ηθοποιός έχει δοκιμαστεί και ως σκηνοθέτης κάνοντας το 2009 το ντεμπούτο της στην Αμερική με το μυθιστόρημα του Γιάννη Σκαραγκά «Ρrime Νumbers» που ανέβηκε στη Νέα Υόρκη από το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού.

Λίγα λόγια για τα Εγκλήματα

Τα Εγκλήματα είναι ελληνική τηλεοπτική σειρά που ανήκει στο είδος της μαύρης κωμωδίας και προβλήθηκε από τον ANT1 τις τηλεοπτικές σεζόν 1998-1999 και 1999-2000, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία. Τη συγγραφή του σεναρίου της σειράς ανέλαβε ο Λευτέρης Παπαπέτρου, τη σκηνοθεσία οι Αντώνης Αγγελόπουλος, Αντώνης Τέμπος και Μαρίνα Λεοντάρη, ενώ την παραγωγή ανέλαβε αρχικά ο Νίκος Βεργέτης και έπειτα η Ena Productions. Πρωταγωνιστές της σειράς είναι οι Κώστας Κόκλας, Καίτη Κωνσταντίνου, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, Υρώ Μανέ, Μαρία Καβογιάννη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Σταύρος Νικολαΐδης, Σούλα Αθανασιάδου, Φωτεινή Μπαξεβάνη και Βασίλης Χαραλαμπόπουλος.

Η σειρά προβαλλόταν κάθε Τρίτη στις 21:05, πλην του πρώτου επεισοδίου που προβλήθηκε Δευτέρα. Στις 31 Δεκεμβρίου του 1999 στις 21:05 προβλήθηκε μια εορταστική τηλεταινία 75 λεπτών. Τα επεισόδια του πρώτου κύκλου είναι 35 λεπτών, ενώ του δεύτερου κύκλου 45 λεπτών.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share