Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 6 Απριλίου!

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

6 Απριλίου 2021 00:33
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 6 Απριλίου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 6 Απριλίου!

Να σας θυμίσουμε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν την 5 Απριλίου

Γεγονότα

1941
Η ναζιστική Γερμανία επιτίθεται στην Ελλάδα και ακολουθεί η μάχη των Οχυρών του Ρούπελ. Την ίδια μέρα, η Λουφτβάφε βομβαρδίζει το λιμάνι του Πειραιά, με αποτέλεσμα να βυθιστούν 73 πλοία και 25 αλιευτικά.

1957
Ιδρύεται η Ολυμπιακή Αεροπορία, από τον Αριστοτέλη Ωνάση, ο οποίος εξαγόρασε την κρατική ΤΑΕ.

undefined

1960
Πραγματική σύρραξη σημειώνεται στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας της ΕΔΑ κατά της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Κυβερνητικοί βουλευτές της ΕΡΕ αποκαλούν τους συναδέλφους τους της κομμουνιστογενούς ΕΔΑ «Βούλγαρους» και αυτοί ανταποδίδουν αποκαλώντας τους «ταγματασφαλίτες». Οι πιο θερμόαιμοι από τους βουλευτές των δύο παρατάξεων συμπλέκονται και χρειάζεται η συνδρομή της Χωροφυλακής για να επιβληθεί η τάξη.

1974
Διεξάγεται ο 19ος Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision στη Μ. Βρετανία. Νικητής αναδεικνύεται για λογαριασμό της Σουηδίας το συγκρότημα των ΑBBA με τη σύνθεση «Waterloo». Στο διαγωνισμό συμμετέχει για πρώτη φορά και η χώρα μας, με το τραγούδι των Γιώργου Κατσαρού / Πυθαγόρα «Κρασί, θάλασσα και τ’ αγόρι μου», το οποίο με ερμηνεύτρια τη Μαρινέλλα καταλαμβάνει την 11η θέση.

1994
Αρχίζει η γενοκτονία στη Ρουάντα, από την κυριαρχούσα φυλή Χούτου εναντίον της μειονοτικής φυλής Τούτσι που ελέγχει τη χώρα. Τελικός απολογισμός: 937.000 νεκροί.

2001
H Βουλή των Ελλήνων ψηφίζει τη δεύτερη αναθεώρηση μη βασικών διατάξεων του Συντάγματος του 1975, σε κλίμα κατά κανόνα συναινετικό. Το αναθεωρημένο Σύνταγμα εισαγάγει νέα ατομικά δικαιώματα (προστασία της γενετικής ταυτότητας, προστασία από την ηλεκτρονική επεξεργασία προσωπικών δεδομένων), νέους κανόνες διαφάνειας στην πολιτική ζωή (χρηματοδότηση πολιτικών κομμάτων, προεκλογικές δαπάνες, σχέσεις των ιδιοκτητών ΜΜΕ με το Κράτος), αναγάγει σε συνταγματικό θεσμό τις ανεξάρτητες αρχές, προβαίνει σε εκτεταμένη μεταρρύθμιση στο πεδίο της Δικαιοσύνης και ενισχύει το αποκεντρωτικό σύστημα της χώρας. H πρώτη αναθεώρηση του ισχύοντος Συντάγματος είχε γίνει το 1985.

Γεννήσεις

1914
Δομνίτσα Λανίτου - Καβουνίδου, κύπρια αθλήτρια του στίβου, η οποία το 1936 έγινε η πρώτη Ελληνίδα που έλαβε μέρος στο στίβο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. (Θαν. 20/6/2011)

1928
Τζέιμς Γουότσον, Αμερικανός βιολόγος, ο οποίος μαζί με τον βρετανό Φράνσις Κρικ, ανακάλυψε το DNA, τον Απρίλιο του 1953.

undefined

1929
Χρήστος Σαρτζετάκης, έλληνας ανώτατος δικαστικός, ο οποίος διετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας την περίοδο 1985-1990.

Θάνατοι

1199
Ριχάρδος Α’ ο Λεοντόκαρδος, βασιλιάς της Αγγλίας. (Γεν. 8/9/1157)

1827
Νικολής Αποστόλης, ναυμάχος της Ελληνικής Επανάστασης. (Γεν. 1770)

undefined

1995
Ιωάννης Αλευράς, Έλληνας συνδικαλιστής και πολιτικός, που διετέλεσε και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. (Γεν. 1912)

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share