Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 1 Απριλίου!

Τα γεγονότα που συγκλόνισαν τον πλανήτη!

1 Απριλίου 2021 00:34
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 1 Απριλίου!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Διαβάστε αναλυτικά στο Athensmagazine.gr τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα, 1 Απριλίου!

Να σας θυμίσουμε τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν στις 31 Μαρτίου.

Γεγονότα

334 π.Χ.

Ο Μέγας Αλέξανδρος διαβαίνει τον Ελλήσποντο και αρχίζει την εκστρατεία του στην Ανατολή.

σαν σήμερα Μέγας Αλέξανδρος

1822

Με έγγραφό τους προς το Μινιστέριο (Υπουργείο) της Οικονομίας, οι εργάτες του Τυπογραφείου της Διοίκησης (Εφημερίδα της Κυβέρνησης θα λέγαμε σήμερα) ζητούν ολίγα γρόσια «Επειδή και κατ’ αυτάς έφτασαν αι του Πάσχα εορτάσιμοι ημέραι και θέλομεν ν’ αγοράσωμεν άλλος παπούτσια, άλλος τζουράπια και άλλος άλλο τι, διά τούτο παρακαλούμεν το Μινιστέριον να μας δώση ολίγα γρόσια διά ν’ απεράσωμεν ταύτας τας εορτασίμους ημέρας, αναπληρούντες τας χρείας μας». Είναι η πρώτη αναφορά για το δώρο του Πάσχα.

σαν σήμερα Υπουργείο Οικονομίας

1849

Ο Ρίχαρντ Βάγκνερ διευθύνει την 9η Συμφωνία του Μπετόβεν στη Δρέσδη. Μεταξύ των ακροατών βρίσκεται και ο πάπας του Αναρχισμού Μιχαήλ Μπακούνιν, ο οποίος συγχαίροντας τον μαέστρο Βάγκνερ μετά τη συναυλία, του λέει: «Ακόμα και αν όλα τα πράγματα καταστραφούν στο μέλλον, αυτό το έργο τέχνης πρέπει να μείνει ανέπαφο, ακόμα και με κίνδυνο της ζωής μας».

σαν σήμερα Ρίχαρντ Βάγκνερ

1955

Στην Κύπρο, η ΕΟΚΑ ξεκινάει τον ένοπλο αγώνα ενάντια στην αγγλική κυριαρχία.

σαν σήμερα ΕΟΚΑ

1957

Πρωταπριλιάτικη φάρσα στην Αγγλία, που θα αφήσει εποχή. Ο παρουσιαστής ειδήσεων του BBC Ρίτσαρντ Ντίμπλεμπι παρουσιάζει οπτικοποιημένο ρεπορτάζ για την ανοιξιάτική συγκομιδή σπαγγέτι στην Ιταλία και γίνεται πιστευτός!

σαν σήμερα Πρωταπριλιάτικη φάρσα

1976

Ο Στίβεν Βόσνιακ και ο Στίβεν Τζόμπς ιδρύουν την Apple Computers και φέρνουν την επανάσταση στο χώρο της πληροφορικής, με τη δημιουργία τoυ πρώτου προσωπικού ηλεκτρονικού υπολογιστή «Apple I».

σαν σήμερα Στίβεν Βόσνιακ Στιβ Τζομπς

Γεννήσεις

1755

Ζαν-Αντέλμ Μπριγιά-Σαβαρέν, γάλλος δικηγόρος, δικαστικός, πολιτικός και συγγραφέας του περίφημου οκτάτομου βιβλίου περί γαστρονομίας «Η φυσιολογία της γεύσης» («Physiologie du Goût»). (Θαν. 5/5/1789)

σαν σήμερα Ζαν Αντέλμ

1815

Ότο Φον Μπίσμαρκ, γερμανός πολιτικός, που ένωσε τη Γερμανία και διετέλεσε καγκελάριός της επί 24 χρόνια. (Θαν. 30/7/1898)

σαν σήμερα Ότο Φον Μπίσμαρκ

1902

Μαρία Πολυδούρη, ελληνίδα ποιήτρια από την Καλαμάτα, γνωστή και από το δεσμό της με τον ομότεχνό της Κώστα Καρυωτάκη. (Θαν. 29/4/1930)

σαν σήμερα Μαρία Πολυδούρη

Θάνατοι

1917

Σκοτ Τζόπλιν, ο αποκαλούμενος και «βασιλιάς του Ragtime», μαύρος αμερικανός συνθέτης. (Γεν. 24/11/1868)

σαν σήμερα Σκου Τζόπλιν

2002

Σίμο Χέιχε, φημισμένος φιλανδός ελεύθερος σκοπευτής, γνωστός και με το παρατσούκλι «λευκός θάνατος», ήρωας του ρωσοφινλανδικού πολέμου του 1939. (Γεν. 17/12/1905)

σαν σήμερα Σίμο Χέιχε

2017

Γεβγένι Γεφτουσένκο, ρώσος ποιητής. (Γεν. 18/7/1932)

σαν σήμερα Γεβγένι Γεφτουσένκο

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share