Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

" Η Βουγιουκλάκη ήταν ξετρελαμένη μαζί μου..." - Η αποκάλυψη που κανείς δεν γνώριζε

"Μου έκανε πρόταση γάμου και..."

6 Αυγούστου 2020 15:35

«Καθημερινά ερχόταν στο φτωχικό μας σπίτι και έκανε παρέα με τη μάνα μου. Ήθελε να με παντρευτεί. Ζήσαμε ένα μοναδικό καλοκαίρι το ’63, γεμάτο πάθος» είχε δηλώσει για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ο Φαίδων Γεωργίτσης. Όπως ήταν αναμενόμενο όλοι έπαθαν σοκ μετά από αυτή την αποκάλυψη "βόμβα" κι ας μην ήταν η πρώτη.

Ανά τακτά χρονικά διαστήματα πολλά μυστικά της διάσημης ηθοποιού βλέπουν το φως της δημοσιότητας ακόμη και τόσα χρόνια μετά το θάνατό της, δείτε εδώ τον καβγά της με το Δημήτρη Παπαμιχαήλ που είχε προκαλέσει σάλο.

Ήταν μια συνέντευξη που δόθηκε στην εφημερίδα Freddo και τον Νίκο Νικόλιζα. Ο ίδιος παραδέχτηκε την παθιασμένη σχέση που διατηρούσε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ωστόσο, ο Έλληνας ηθοποιός δεν ανέβηκε ποτέ στα σκαλιά της εκκλησίας, με την Αλίκη Βουγιουκλάκη. Ο λόγος δεν ήταν φυσικά πως δεν ήθελε εκείνη. Απλά ο Φαίδων Γεωργίτσης απάντησε αρνητικά στην πρόταση της Αλίκης.

Τι είχε δηλώσει ο Φαίδονας Γεωργίτσης για το ενδιαφέρον της Αλίκης Βουγιουκλάκη για τον ίδιο

«Ναι, με την Αλίκη πηγαίναμε για γάμο. Ζήσαμε μοναδικό καλοκαίρι το ’63, γεμάτο πάθος. Εγώ γύριζα τότε ”Τα κόκκινα φανάρια”. Εκείνη λοιπόν γύριζε στα ίδια στούντιο με τον Παπαμιχαήλ και με έναν Τούρκο το ”Χτυποκάρδια στο θρανίο” σε τουρκική βερσιόν. Μου έλεγε ότι είμαι ο τύπος που της άρεσε πάρα πολύ. Γαλανά μάτια, ζυγωματικά, θεληματικό πηγούνι και τέτοια. Μου έλεγε επίσης ότι πολλοί πρωταγωνιστές της την έπεφταν τότε, αλλά εκείνη γούσταρε εμένα».

«Δε με έπαιρνε μαζί της γιατί...» - «Σεισμός» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη

«Σεισμός» υπήρξε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, με έναν άνθρωπο που είχε επαφές μαζί της να εξηγεί, γιατί δεν τον διάλεγε να έρχεται μαζί της, ενώ δε μίλησε μόνο για την αγαπημένη ηθοποιό, για την οποία είχε προκληθεί σάλος εξαιτίας του καβγά που είχε σημειωθεί με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ και είχε «παγώσει» άπαντες.

Ο σπουδαίος χορευτής και χορογράφος Δημήτρης Ιβάνωφ, ο οποίος είχε παραχωρήσει συνέντευξη στην «Espresso», μίλησε μεταξύ άλλων για την Αλίκη Βουγιουκλάκη, τη Ρένα Βλαχοπούλου και τη Γεωργία Βασιλειάδου. Ανάμεσα σε όσα μαρτυρά, εξηγεί το λόγο που δεν τον διάλεγε η Βουγιουκλάκη στους θιάσους της και μιλά για τη σχέση του με τις άλλες δύο ηθοποιούς.

Με τη Βουγιουκλάκη γιατί δεν συνεργαστήκατε;

Η Αλίκη δεν με ήθελε στους θιάσους της γιατί μου είχε ζητήσει να της δώσω τα απομνημονεύματα της Ζωζώς Νταλμάς για να την υποδυθεί κι εγώ αρνήθηκα να της τα παραχωρήσω. Η αλήθεια είναι ότι η Ζωζώ δεν ήθελε την Αλίκη να παίξει τη ζωή της.

Είχαν διένεξη μεταξύ τους;

Η Ζωζώ είχε στραβώσει με την Αλίκη γιατί μια φορά είχε πάει στο καμαρίνι της και την άφησε να περιμένει ώρα απ’ έξω.

Τι άνθρωπος ήταν η Ρένα Βλαχοπούλου;

Την έζησα όσο κανένας άλλος. Άσε τι λέει καθένας. Από το 1957 ήμασταν μαζί. Ξεκινήσαμε από τη Σπηλιά του Παρασκευά και μέχρι τον θάνατό της ήμουν εκεί, κοντά της. Εγώ της έβγαλα τη σύνταξη και έτρεξα για όλα, γιατί η ίδια ήταν αμελής. Ήταν καλή φίλη για μένα.

Συνεργαστήκατε και με τη Γεωργία Βασιλειάδου…

Σαν δεύτερη μάνα μου ήταν. Δεν θυμάμαι πόσες σεζόν ήμασταν μαζί και σε πόσα θεατρικά έργα. Μου άφησε φορέματα, μου άφησε πολλά προσωπικά της αντικείμενα. Τις νέες κοπέλες τις συμβούλευε ως εξής: «Να κρατάτε το χέρι σας σφιχτό. Να έχετε κομπόδεμα». Η Γεωργία πέρασε πάρα πολύ δύσκολα για να γίνει το όνομα που έγινε.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share