Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Σωτήρης Μουστάκας: Το απίστευτο μυστικό που πήρε στον τάφο του!

Μεγαλείο ψυχής!

3 Ιουλίου 2019 10:44
Σωτήρης Μουστάκας: Το απίστευτο μυστικό που πήρε στον τάφο του!

Καλεσμένη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη βρέθηκε η κόρη του Σωτήρη Μουστάκα. Η Αλεξία Μουστάκα μίλησε για τους γονείς της και αποκάλυψε πως μόλις έφυγαν από τη ζωή εκείνη «πέρασε ξυστά από την κατάθλιψη».

«Δεν τον ταλαιπώρησε πολλά χρόνια ο καρκίνος. Ο πατέρας μου ταλαιπωρήθηκε πολύ από τον καρκίνο το τελευταίο διάστημα, αλλά προσπαθούσε να μου το κρύψει! Το ότι ταλαιπωρείται και μπορεί να έρθει το τέλος. Μεγάλο λάθος γιατί ήμουν τελείως απροετοίμαστη.

Η μητέρα μου που ήταν χρόνια άρρωστη το είχα συνειδητοποιήσει ότι κάποια στιγμή θα γινόταν αυτό. Είχε αλτσχάιμερ πρώιμο. Μετά τα 50. Πολύ νωρίς και για έναν άνθρωπο τόσο δυναμικό. Είναι πολύ δύσκολο. Της είχα λατρεία. Προσπαθούσα να τη διασκεδάζω, αλλά, μόλις έφευγα από το δωμάτιο έκλαιγα. Προς το τέλος δε μπορούσε να μιλήσει πια.

Μετά το θάνατο των γονιών μου πέρασα ξυστά από την κατάθλιψη. Μου έδωσαν τόσο πολύ αγάπη που ένιωθα δυνατή. Πρόλαβα με τον πατέρα μου να παίξουμε μαζί στην σκηνή και ήταν καταπληκτική εμπειρία», είπε, μεταξύ άλλων, η Αλεξία Μουστάκα. Ποιος ηθοποιός δεν μπόρεσε να ξεχάσει ποτέ τον θάνατό του;

Δείτε το βίντεο στο Athensmagazine.gr:

Συγκλονιστική εξομολόγηση για τον Σωτήρη Μουστάκα: "Μπήκε στο καμαρίνι μου κλαίγοντας..."

Ο λόγος για τον Πέτρο Ξεκούκη, ο οποίος μίλησε στην Espreso, και αναφέρει την εξομολόγηση που του έκανε ο αδελφικός του φίλος Σωτήρης Μουστάκας, περιγράφοντας στιγμές από όταν η υγεία του ηθοποιού άρχισε να κλονίζεται.

Έχεις καλές αναμνήσεις από τους επιθεωρησιακούς ηθοποιούς;

Η αλήθεια είναι ότι τις περισσότερες σεζόν έπαιξα σε επιθεωρήσεις. Με βοήθησε πολύ ο Χάρρυ Κλυνν , που μου έδωσε πρώτη φορά πρωταγωνιστικό ρόλο γυναίκας για να φανώ. Επίσης, ο Κώστας Βουτσάς, που παίξαμε μαζί σε πολύ σπουδαίες επιθεωρήσεις, όπως και με τον Θανάση Βέγγο, τον Τόνυ Άντονυ αλλά και τη Βάσια Τριφύλλη. Ακόμη, έπαιξα πολύ με τον Στάθη Ψάλτη. Όμως τη μεγαλύτερη αγάπη την πήρα από τον Σωτήρη Μουστάκα, με τον οποίο ήμασταν σαν αδέλφια. Σκέψου ότι εκμυστηρεύτηκε πρώτα σ’ εμένα ότι έχει καρκίνο, πριν το μάθει η κόρη του Αλεξία.

Δεν το ήξερε η κόρη του;

Όχι, κανένας δεν το ήξερε, γιατί είχε τόση αγάπη στην Αλεξία, που δεν ήθελε να την πικράνει. Το ίδιο και τη γυναίκα του, τη Μαρία Μπονέλου, ποτέ δεν μπόρεσε να αποδεχτεί ότι είχε Αλτσχάιμερ. Όταν μου είπε για την αρρώστια του, ήμασταν περιοδεία στο Αιγαίο με την παράσταση «ΠΑΣΟΚ μου sorry». Μπαίνει στο καμαρίνι μου κλαίγοντας, ενώ το έργο βρισκόταν σε εξέλιξη και μου λέει: «Πέτρο πήγα τουαλέτα και βγάζω πολύ αίμα».

Πέφτει στην αγκαλιά μου και αρχίζει να κλαίει σαν μικρό παιδί. Με παίρνει τρέμοντας από το χέρι και πηγαίνουμε μαζί στην τουαλέτα. Βλέπω παντού αίματα. Την επομένη πηγαίνουμε μαζί στον γιατρό και του λέει: «Επειγόντως πρέπει να μπεις στο νοσοκομείο. Έχει κάνει μεταστάσεις». Τον έβαλα τότε στο νοσοκομείο και με όρκισε σε εικόνα της ΠΑναγίας να μην πω σε κανέναν τίποτα. Και δεν το έμαθε κανείς μέχρι τελευταία στιγμή. Εκείνη την περίοδο έπαιζε με τον Καρακατσάνη. Μου είχε τηλεφωνήσει ένα από τα τελευταία βράδια και μου είπε εξουθενωμένος: «Πέτρο, νομίζω δεν θα αντέξω να κάνω περιοδεία». Λίγες μέρες μετά πέθανε.

Δείτε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Τραγικές ώρες για τον Πάνο Μιχαλόπουλο! Ο θάνατος που τον τσάκισε!

Δείτε όλα τα Retro θέματα στο Athensmagazine.gr!

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share