Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021

Ξεφορτωθείτε τον πρώην σας με τον πιο εύκολο τρόπο!

Ακόμα παιδεύεστε;

10 Ιουνίου 2019 10:10
Ξεφορτωθείτε τον πρώην σας με τον πιο εύκολο τρόπο!

Ακόμα παιδεύεστε να ξεφορτωθείτε τον πρώην σας που είχατε σχέση; Αν σας ενοχλεί ή έχετε κουραστεί να ασχολείστε μαζί του τότε διαβάστε παρακάτω τι πρέπει να κάνετε!

Είναι και αυτός ο εγωισμός που μπαίνει στη μέση και συνήθως δεν είναι παρά ένας κακός σύμβουλος. Υπάρχουν γυναίκες που έχουν βιώσει δύσκολες καταστάσεις σε έναν χωρισμό από άντρες που δεν μπορούν να τον αποδεχτούν. Τι πρέπει να κάνεις σε μία τέτοια περίπτωση;

Να αναγνωρίζεις τον ρόλο σου.

Πρώην σχέση

Δίνεις τροφή στη συμπεριφορά του πρώην σου; Έχεις πιει και του στέλνεις μηνύματα; Τον διατηρείς ακόμα στις επαφές σου στα Social Media; Σε συνδυασμό με όσα είπαμε παραπάνω οποιαδήποτε επαφή έμμεση ή άμεση θα πρέπει να διακοπεί. Πρέπει να τον αποσυνδέσεις από τη ζωή σου, τόσο από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και με τις επαφές που ενδεχομένως να διατηρείς με άτομα της οικογένειάς του.

Να είσαι σαφής

Να μην είναι ξεκάθαρη, να είσαι πολύ ξεκάθαρη. Αυτό σημαίνει πως ίσως χρειαστεί να γίνεις λίγο σκληρή, αλλά η ειλικρίνεια είναι η καλύτερη πολιτική. Αν του πεις την αλήθεια ότι δεν πρόκειται ποτέ ξανά να είστε μαζί, τότε να είσαι σίγουρη πως θα πληγώσεις όλα του τα αισθήματα και τις προσδοκίες του, αλλά σίγουρα το να γίνεις από την αρχή λίγο σκληρή και να δείξεις αποφασισμένη θα τον βοηθήσει να δει την πραγματικότητα.

Σταμάτησε κάθε επικοινωνία

Όσο και να προσπαθείς να εντάξεις τον πρώην σου στο φιλικό σου περιβάλλον, είτε από οίκτο είτε από συμπόνια, το μόνο που θα καταφέρεις είναι να του δίνεις τυφλές ελπίδες ότι κάποια στιγμή θα είστε και πάλι μαζί. Είναι δύσκολο να μπεις σε μια διαδικασία απομάκρυνσης, αλλα το να σταματήσεις κάθε επαφή μαζί του θα ωφελήσει και εσένα και κυρίως εκείνον που κάποια στιγμή θα καταλάβει ότι η σχέση σας έχει τελειώσει οριστικά.

Προχώρα με τη ζωή σου.

Ο καλύτερος τρόπος για να δείξεις στον πρώην σου πως ότι είχατε μεταξύ σας έχει πλέον τελειώσει είναι το να του δείξεις ότι συνεχίζεις κανονικά τη ζωή σου. Ξεκίνα με το να βγαίνεις πάλι με τους φίλους τους, κάνε ένα ταξίδι και γύρνα σε όλες τις συνήθειες που είχες πριν τον γνωρίσεις. Ίσως χρειαστεί κάποιο χρόνο για να συνειδητοποιήσει ότι δεν θα είστε ξανά μαζί, αλλά έτσι θα του δείξεις ότι πρέπει και αυτός να συνεχίσει τη ζωή του.

Δες τη νομική πλευρά του θέματος

Τώρα θα μιλήσουμε για ακραίες καταστάσεις. Αν ο πρώην σου έχει βγει εκτός εαυτού και δεν θέλει με τίποτα να αποδεχτεί τον χωρισμό σας με αποτέλεσμα να έχει ακραίες συμπεριφορές, όπως να σε ακολουθεί παντού και γενικά να μη σε αφήνει σε ησυχία δημιουργώντας του συνεχώς προβλήματα τότε η λύση είναι μία. Επικοινωνείς με έναν δικηγόρο όπου θα σε βοηθήσει να απαλλαγείς οριστικά. Και η συμβουλή μου είναι να το κάνεις μόλις δεις τα πρώτα συμπτώματα για να αποφύγεις καταστάσεις που ενδεχομένως να βλάψουν εσένα, τη δουλειά σου και του φίλους σου.

Όσα κάνει ένας άντρας που δεν έχει ξεπεράσει την πρώην του!

Πρώην σχέση

Το να είναι κολλημένος ένας άντρας με την πρώην του ομολογουμένως αποτελεί μία κατάσταση δυσάρεστη που προκαλεί τη συμπόνοια (έλα, θυμήσου πώς αντιδράς κάθε φορά που μαθαίνεις πως ένας φίλος σου αγαπάει ακόμα κάποια που δεν τον αγαπάει πια, το πατ-πατ πάει σύννεφο). Το να είναι όμως ο άντρας με τον οποίο έχεις σχέση υπό την επήρεια της πρώην του, μόνο τον οίκτο δεν γεννάει. Πολύ άβολη κατάσταση να αισθάνεσαι πως δεν την έχει ξεπεράσει. Ωστόσο χρειάζεται να γίνουν κάποιες σοβαρές διευκρινίσεις.
Το να λέει πως την αγαπάει και την εκτιμά ΔΕΝ μαρτυρά απαραίτητα ότι είναι ακόμα κολλημένος μαζί της, όπως δεν σημαίνει πως την έχει ξεπεράσει αν την βρίζει από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τα σημαδάκια που αποδεικνύουν πως στο μαυροπίνακα του μυαλού είναι γραμμένα δύο ονόματα, ένα το δικό σου κι ένα ακόμα, από παλιότερη "παράδοση", είναι συγκεκριμένα. Όσα περισσότερα εντοπίζεις στο #storyofyourlife,τόσο πιο ξεκάθαρο είναι πως το αγόρι κρατάει ακόμα ζωντανή τη φλόγα από το καντήλι μιας περασμένης σχέσης (*ακούγονται πένθιμα βιολιά).

Έχει άκυρα ξεσπάσματα εναντίον της
Μην χαίρεσαι όταν τον ακούς να την περνάει γενεές δεκατέσσερις. Το να είμαστε λίγο πικρόχολοι με άτομα που έχουν περάσει από τη ζωή μας δεν είναι κατακριτέο, ούτε μαρτυρά κάποιου είδους κόλλημα. Αν όμως το αγόρι κράζει σε κάθε ευκαιρία την πρώην του με κρυφό παράπονο ή την θυμάται όταν πίνει λίγο παραπάνω (αίσχος) και γενικώς σας την υπενθυμίζει, ίσως να απλά να μην την έχει ξεχάσει ακόμα με τον τρόπο που θα έπρεπε.

Ξέρεις πολλά για εκείνη (από εκείνον)
Ενώ δεν την ξέρεις ούτε εξ όψεως, πιάνεις τον εαυτό σου να γνωρίζει λεπτομέρειες για εκείνη, όπως για το πού έχει πάει διακοπές τα τελευταία 2 χρόνια και πώς έχει περάσει (μαζί του), για τη μουσική που ακούει, για το σόι της, για το αμάξι που οδηγεί, για το πόσο καλή είναι στη δουλειά της, πόσο ωραία δίπλωνε τις πετσέτες και τι ταλέντο είχε στη μπεσαμέλ. Σοβαρά τώρα;

Κρατάει τα πράγματά της σπίτι του
Το να μην έχει πετάξει το τίκι πορτατίφ που είχαν πάρει μαζί στο ταξίδι στην Ταϊλάνδη δεν είναι πταίσμα. Αλλά το να εντοπίζεις γυναικεία βρακιά μέσα στα εσώρουχά του, ή το ροζ μπλουζάκι της που γράφει "Κώστα σ' αγαπάω μ' ακούς" ακόμα κρεμασμένο στον καλόγερο ή προσωπικά δώρα της πρώτη μούρη παντού στο σπίτι και γενικώς πράγματα που την θυμίζουν, παλιά κι αγαπημένα, δύο περιπτώσεις ισχύουν. Είναι εξαιρετικά τεμπέλης για να τα βάλει σε μια κούτα και να τα εξαφανίσει ή για κάποιο λόγο θέλει να το κρατάει ζωντανό όλο αυτό.

Διατηρεί σοβαρές επαφές με την οικογένειά της
Γενικά όταν χωρίζεις, σταματάς τα πάρε δώσε με το σόι του άλλου, άντε το πολύ- πολύ αν είχατε εξαιρετικές σχέσεις, στην αρχή να στέλνεις ένα "χρόνια πολλά κυρία Καίτη μου" στη μαμά του που πολύ τη συμπαθούσες. Τηλέφωνα με τους γονείς της/του πρώην είναι κάπως υπερβολή ΕΙΔΙΚΑ όταν αυτός που κρατάει επαφή είναι ένας άντρας. Στις περιπτώσεις αυτές ισχύει το "μην κάνεις ό,τι δεν θες να σου κάνουν". Αν απ' όλα τα παραπάνω έχεις εντοπίσει μόνο αυτό, εντάξει, δεν χάθηκε κι ο κόσμος (η καρδούλα σου το ξέρει). Αν μαζεύονται περισσότερα, πάρε βαθιά ανάσα και άνοιξε κουβέντα.

 

Σχέσεις

Ροή ειδήσεων

Share