Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Άπιαστος ο Σκλαβενίτης: Οι νέες «βόμβες» που ετοιμάζει η εταιρεία

Συνεχίζει να είναι κυρίαρχος της αγοράς

18 Μαρτίου 2023 12:38
Άπιαστος ο Σκλαβενίτης: Οι νέες «βόμβες» που ετοιμάζει η εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ο Σκλαβενίτης έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να γίνει κυρίαρχος της αγοράς, ισχυροποιώντας διαρκώς την επιρροή του με εξαγορές καταστημάτων, όπως ήταν η εσχάτως η AS Αγορά στη Λάρισα.

Σημειώνεται ότι στην Θεσσαλία η Σκλαβενίτης διαθέτει 25 καταστήματα, εκ των οποίων 4 είναι στην Λάρισα. Με την κίνηση αυτή εισέρχεται πιο δυναμικά στη διοικητική πρωτεύουσα της περιφέρειας, αποκτώντας καταστήματα που βρίσκονται σε κομβικά σημεία της πόλης.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, η «AS Αγορά» - που ανήκει στον επιχειρηματία Θάνο Σανίδα, ο οποίος ασχολείται με τον κλάδο των κατασκευών, αναλαμβάνοντας μεγάλα έργα - υπήρξε τα τελευταία χρόνια μια... «πολύφερνη νύφη», με άλλες μεγάλες αλυσίδες να είχαν προσεγγίσει τον κ. Σανίδα για πλήρη εξαγορά. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις αρχές Φεβρουαρίου ο Θάνος Σανίδας δεν εμφανίζεται στο μετοχικό κεφάλαιο της λιανεμπορικής αλυσίδας.

Σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιευμένα στοιχεία, η εταιρεία εμφάνιζε το 2021 τζίρο €9,93 εκατ. (από €10,35 εκατ. το 2020), μικτό αποτέλεσμα €2,33 εκατ. (από €2,4 εκατ.) και ζημίες €140,64 χιλ. από κέρδη προ φόρων €48 χιλ. το 2020. Στην ετήσια έκθεση υπογραμμίζονται τα προβλήματα ρευστότητας που αντιμετώπιζε.

Η διοίκηση της ΑS είχε εκφράσει την πρόθεση να προβεί σε μια σειρά ενεργειών για την ενίσχυση της ρευστότητας της ώστε να μπορεί να είναι σε θέση να ικανοποιήσει τις υποχρεώσεις της, με το συγκεκριμένο deal να δίνει τελικά τη... λύση.

Σκλαβενίτης επόμενες κινήσεις

Τα επόμενα «βήματα» του Σκλαβενίτη

Θυμίζουμε ότι λίγο πριν το τέλος του 2022, η Σκλαβενίτης - η οποία σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Braincandy τον Δεκέμβριο του 2022, σε δείγμα 600 ατόμων (16-75 ετών) σε όλη την Ελλάδα, παραμένει πρώτη στο top of mind των καταναλωτών - απορρόφησε τα 4 από τα 6 καταστήματα της Γέγος, ενώ την άνοιξη της περασμένης χρονιάς απέκτησε τα 9 από τα 11 καταστήματα της γιαννιώτικης SEP Markets.

Πηγές της αγοράς, τονίζουν ότι η μετά covid εποχή στο retail έχει οδηγήσει σε μεγάλο ανταγωνισμό μεταξύ των αλυσίδων super market, οι οποίες, μέσω της απορρόφησης μικρότερων markets που έχουν ανάγκη από ενέσεις ρευστότητας, επιδιώκουν τη διεύρυνση του μεριδίου τους.

Οι πωλήσεις της «Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης» εκτιμάται ότι ανήλθαν πέρυσι στα επίπεδα των το 2022 άγγιξαν τα €4,5 δισ. εμφανίζοντας διψήφια αύξηση σε σχέση με το 2021 (+12%).

Ο Όμιλος ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ απασχολεί περισσότερους από 33.000 Εργαζόμενους και το δίκτυο του Ομίλου απαρτίζεται από τις Εταιρείες Ε.Υ.Σ. (440 Καταστήματα και 4 κέντρα διανομής παραγγελιώνeMarket), ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ Κύπρου (18 Καταστήματα), ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ (40 Καταστήματα) και The MART (13 Καταστήματα).

Στον στρατηγικό σχεδιασμό της Σκλαβενίτης περιλαμβάνεται:

  • Η δημιουργία δύο νέων καταστημάτων στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Μυτιλήνη και στη Γλυφάδα
  • Οι επενδύσεις για έργα ψηφιακού μετασχηματισμού και εξοικονόμησης ενέργειας μέσω νέου εξοπλισμού στα καταστήματά της
  • Η περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών, μέσω νέου Κέντρου Μαναβικής και Παρασκευαστηρίου Ετοίμων Φαγητών στην περιοχή της Αττικής
  • Η επέκταση του ηλεκτρονικού καταστήματος, το οποίο είναι διαθέσιμο και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share