Τρίτη, 16 Απριλίου 2024

«Χαμένη χρονιά το 2023...» - Σοκ για Jumbo και Απόστολο Βακάκη!

Θρίλερ με την εταιρεία

1 Φεβρουαρίου 2023 12:44
«Χαμένη χρονιά το 2023...» - Σοκ για Jumbo και Απόστολο Βακάκη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια στην τέλεια καταιγίδα», ανέφερε ο επικεφαλής της εταιρείας λιανικής πώλησης παιχνιδιών και άλλων ειδών Jumbo και βασικός μέτοχος Απόστολος Βακάκης, ο οποίος μιλώντας στην τακτική γενική συνέλευση της εταιρείας επανέλαβε την απαισιόδοξη άποψη που εκφράζει συχνά τους τελευταίους μήνες, λέγοντας ότι το 2022 και το 2023 θεωρούνται χαμένες χρονιές.

Αυτό βέβαια δεν εμποδίζει την εταιρεία να εμφανίζει κέρδη, που θα τα ζήλευαν μεγαλύτεροι όμιλοι στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το 2021, που επίσης για τον κ. Βακάκη ήταν μια χαμένη χρονιά, τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 56,19% σε σχέση με το 2020 και ανήλθαν σε 216,59 εκατ. ευρώ.

Η γενική συνέλευση μεταξύ άλλων, ενέκρινε το πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών με εύρος τιμών από 1 ευρώ έως 13,50 ευρώ, κάτω δηλαδή από την τρέχουσα τιμή της μετοχής, προκαλώντας σχόλια από ορισμένους μετόχους (η μετοχή έκλεισε μετά το πέρας της Γενικής Συνέλευσης με πτώση 3,49% στα 14,67 ευρώ). Την ίδια ώρα, έχουμε ασύλληπτη αποκάλυψη για τον Απόστολο Βακάκη: Δεν φαντάζεστε πόσα ευρώ καθαρά βγάζουν τα Jumbo την ημέρα!

Απόστολος Βακάκης για Jumbo

Το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών έχει σκοπό τη μείωση μετοχικού κεφαλαίου μέσω της ακύρωσης ιδίων μετοχών που δεν θα υπερβαίνει το 10% του μετοχικού κεφαλαίου, ήτοι 13.605.975 μετοχές. Η περίοδος του προγράμματος ορίστηκε στους 24 μήνες, με έναρξη από την ημερομηνία λήψης της απόφασης της γενικής συνέλευσης.

Ο κ. Βακάκης επανέλαβε ότι δεν συμμερίζεται καμία αισιοδοξία για τα «μελλούμενα». «Μπορεί να είμαι και λάθος. Οδεύουμε με μαθηματική ακρίβεια στην τέλεια καταιγίδα, διότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται από τις κεντρικές τράπεζες είναι τελείως αντιφατικές με αυτό που βιώνουμε στην καθημερινότητα», τόνισε.

Ο επικεφαλής της Jumbo δήλωσε ότι δεν είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει μια περίοδο έντονης αναταραχής σαν μια περίοδο για ευκαιρίες και υπεραξίες μέσα από χρηματοοικονομικά εργαλεία. «Είμαι ενάντια σε αυτή τη λογική. Είμαι επιπλέον πεπεισμένος ότι ένας συνετός άνθρωπος θα πρέπει ήδη να δένεται στο κατάρτι. Όταν έρθουν τα γεγονότα θα είναι πολύ πιο βίαια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σχετικά με το υπόλοιπο του έκτακτου μερίσματος 0,3850 ευρώ ανά μετοχή, που αποφάσισε η γενική συνέλευση τον περασμένο Ιανουάριο, προβλέπεται διανομή πριν το καλοκαίρι (η διοίκηση της εταιρείας συνολικά θα έχει διανείμει για τη χρήση του 2021 ποσό 0,77 ευρώ ανά μετοχή).

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share