Κυριακή, 03 Μαρτίου 2024

Έκτακτες αποφάσεις στα ΑΒ Βασιλόπουλος: Εξελίξεις στην εταιρεία

Τι συμβαίνει;

10 Νοεμβρίου 2021 18:53
Έκτακτες αποφάσεις στα ΑΒ Βασιλόπουλος: Εξελίξεις στην εταιρεία
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια ακόμη απόφαση φαίνεται να έχουν λάβει στα ΑΒ Βασιλόπουλος, με την εταιρεία να συνεχίζει την επέκτασή της και τις εξελίξεις να προμηνύονται ευχάριστες.

Συγκεκριμένα, σε επέκταση του online καναλιού στην Ελλάδα προχώρησε κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του 2021 η ΑΒ Βασιλόπουλος, σύμφωνα με σχετική αναφορά στα οικονομικά αποτελέσματα της μητρικής Ahold Delhaize για το τρίτο τρίμηνο του έτους που είδαν το φως της δημοσιότητας, τη στιγμή που υπάρχει μια μεγάλη ανατροπή για τα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

Σύμφωνα όσα αναφέρει το capital.gr, το e-commerce είναι ένα κανάλι πωλήσεων, στο οποίο επενδύει σημαντικά το τελευταίο χρονικό διάστημα η αλυσίδα στην Ελλάδα καθώς στον σχεδιασμό της είναι να δημιουργήσει 2 έως 3 fulfillment centers (κέντρα διαλογής για το e-commerce), που θα είναι ανάλογα με το Home Shop Center, το οποίο δημιούργησε το 2020 στην περιοχή του Ρέντη, έχοντας επενδύσει ποσό 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα νέα κέντρα διαλογής σχεδιάζεται να δημιουργηθούν εντός της επόμενης διετίας στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να στηρίξουν την παραγγελιοληψία και τη διανομή των προϊόντων. Επί του παρόντος η διανομή πραγματοποιείται στην Αττική από το Home Shop Center του Ρέντη καθώς και από επιμέρους καταστήματα στο λεκανοπέδιο αλλά και από μικρότερα darkstores της ΑΒ Βασιλόπουλος. Σε ό,τι αφορά την περιφέρεια η διανομή υλοποιείται μέσα από τα κατά τόπους καταστήματα της αλυσίδας.

ΑΒ Βασιλόπουλος νέα απόφαση

Προχωρά και το e-shop

Επίσης στον τομέα του e-commerce η ΑΒ Βασιλόπουλος εξετάζει τη βελτιστοποίηση του συστήματος παραγγελιών, με τέτοιο τρόπο ώστε ο καταναλωτής να μπορεί να βλέπει ένα προϊόν και το απόθεμα που περιγράφεται εκείνη τη στιγμή στο e-shop να είναι απόλυτα συμβατό με τα αποθέματα που διατηρεί η εταιρεία στις αποθήκες της. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται ήδη αρκετές εσωτερικές διεργασίες και αλλαγές στις υπάρχουσες διαδικασίες ακόμα και στα υπάρχοντα master data (δεδομένα που χρησιμοποιούνται κατά τη διακίνηση – πώληση προϊόντων). Πρόκειται για μία αρκετά σύνθετη διαδικασία, η οποία υλοποιείται με συνδυασμό του τομέα συστημάτων της ΑΒ Βασιλόπουλος και του τομέα λειτουργίας.

Να σημειωθεί ότι ο τζίρος του ηλεκτρονικού καταστήματος αντιστοιχεί περίπου στο 2% του συνολικού κύκλου εργασιών της ΑΒ Βασιλόπουλος, ποσοστό που έχει σταθεροποιηθεί σε αυτά τα επίπεδα το τελευταίο διάστημα, έναντι 0,5% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό πριν την πανδημία.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share