Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Μεγάλη ανατροπή με τα ελληνικά super market: Σε κατάσταση πανικού Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl κ.α.

Τι συνέβη;

8 Οκτωβρίου 2021 08:10
Μεγάλη ανατροπή με τα ελληνικά super market: Σε κατάσταση πανικού Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl κ.α.
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σούπερ Μάρκετ: Στο ερώτημα γιατί γίνεται άρση μέτρων την ώρα που η χώρα αντιμετωπίζει αύξηση στα κρούσματα, απάντησε ο Χαράλαμπος Γώγος, ενώ είπε πότε το rapid test θα γίνει υποχρεωτικό για την είσοδο στο σούπερ μάρκετ.

Άρση μέτρων και περιορισμό στις μετακινήσεις των ανεμβολίαστων αποφάσισε η κυβέρνηση, καθώς η πανδημία αναζωπυρώνει και Χαράλαμπος Γώγος εξήγησε το σκεπτικό της νέας στρατηγικής.

Ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών μίλησε στη ΕΡΤ και τόνισε πως έγινε άρση μέτρων, γιατί φαίνεται πως η κοινωνία αντέχει και με λιγότερους περιορισμούς.

«Παραμείναμε σε σχετικά χαμηλά επίπεδα με αυτό το ποσοστό εμβολιασμού το καλοκαίρι και με χαλαρά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά, οπότε σύμφωνα με τον ίδιο είναι λογικό να αρθούν ορισμένοι περιορισμοί.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο η απόφαση για χαλάρωση των μέτρων, δεν είναι ούτε καθαρά πολιτική, ούτε υγειονομική, αλλά βασίζεται σε ένα συνδυασμό παραγόντων.

Μεγάλη ανατροπή με τα ελληνικά super market: Σε κατάσταση πανικού Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl κ.α.

«Η Επιτροπή βλέπει πως υπάρχει η δυνατότητα κάποιας απελευθέρωσης με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα», δήλωσε ο καθηγητής.

Παράλληλα, τόνισε πως «το ποσοστό θνητότητας είναι χαμηλό στην Ελλάδα, όμως υπάρχει θέμα σε σχέση με τα κρούσματα. Οφείλεται (σ.σ. η θνητότητα) στους χαμηλούς εμβολιασμούς, ενώ έχουμε πολλούς ευάλωτους ανθρώπους στο πληθυσμό, όπως ηλικιωμένους και άτομα με χρόνια προβλήματα».

Επίσης, μεταξύ άλλων, διευκρίνισε ότι προς το παρόν δεν θα ληφθούν περαιτέρω περιορισμοί των ανεμβολίαστων σε χώρους με μαζική προσέλευση, όπως τα σούπερ μάρκετ. Παρόλα αυτά, σε περίπτωση που αυξηθούν αρκετά οι εμβολιασμοί, οι ανεμβολίαστοι θα κάνουν τα ψώνια τους με αρνητικό αποτέλεσμα rapid test ανά χείρας.

«Σε χώρους που πρέπει να μπει όλος ο πληθυσμός δεν υπάρχει θέμα αλλαγών.. Ο αυξημένος εμβολιασμός θα δώσει την δυνατότητα να έρθουν μέτρα, όπως στα σούπερ μάρκετ», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share