Σάββατο, 21 Μαΐου 2022

Συναγερμός: Απειλή για έκρηξη βόμβας στον Σκλαβενίτη!

Σοκαρισμένοι όλοι στο σούπερ μάρκετ

4 Σεπτεμβρίου 2021 13:06
Συναγερμός: Απειλή για έκρηξη βόμβας στον Σκλαβενίτη!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη και όχι μόνο, καθώς υπήρξε πραγματική απειλή για έκρηξη βόμβας, χωρίς κανείς να το γνωρίζει, μετά το φοβερό περιστατικό της παρ' ολίγον αυτοκτονίας.

Συγκεκριμένα, οβίδα που χρονολογείται από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ανακαλύφθηκε στη συμβολή των οδών Πάρνηθος και Θρακομακεδόνων, στο πάρκινγκ του super market Σκλαβενίτης στις Αχαρνές.

Αμέσως σήμανε συναγερμός στις Αρχές. Κλήθηκαν τα Τμήματα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών της ΕΛ.ΑΣ. και της Εξουδετέρωσης Βομβών του Στρατού.

Η οβίδα θα μεταφερθεί στην Μαλακάσα.

Οβίδα στον Σκλαβενίτη

Η είδηση που έφερε... στα κάγκελα τους καταναλωτές

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι πελάτες του Σκλαβενίτη και των άλλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, οργισμένοι για τα τελευταία νέα που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό και τη στιγμή που ανακοινώθηκε νέα μεγάλη συνεργασία, οι διεθνείς τιμές των τροφίμων εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες μείωσης, με αιχμή τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ζάχαρης, των φυτικών ελαίων και ορισμένων δημητριακών, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Ο FAO ανέφερε επίσης ότι οι παγκόσμιες σοδειές δημητριακών θα φθάσουν σχεδόν τους 2,788 δισ. τόνους το 2021, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή του για 2,817 δισ. τόνους αλλά υψηλότερα από τα επίπεδα του 2020.

Ο δείκτης τιμών του FAO, ο οποίος παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές των πιο εμπορεύσιμων παγκοσμίως τροφίμων, ανήλθε στις 127,4 μονάδες τον περασμένο μήνα έναντι 123,5 τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές ήταν αυξημένες 32,9% τον Αύγουστο.

Ο δείκτης τιμών δημητριακών του FAO αυξήθηκε 3,4% σε σχέση με τον Ιούλιο, με τις χαμηλότερες προσδοκίες για τις σοδειές σε μεγάλες εξαγωγικές χώρες να αυξάνουν 8,8% τις τιμές του σιταριού σε μηνιαία βάση. Αντίθετα, οι τιμές του καλαμποκιού και του ρυζιού μειώθηκαν.

Ο δείκτης τιμών για τη ζάχαρη αυξήθηκε 9,6% από τον Ιούλιο, λόγω ανησυχιών για τον αντίκτυπο του παγετού στις σοδειές της Βραζιλίας που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα στον κόσμο. Οι καλές προοπτικές αναφορικά με την παραγωγή στην Ινδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση περιόρισαν ως έναν βαθμό τις ανησυχίες αυτές.

Σκλαβενίτης στα κάγκελα οι πελάτες

Οι τιμές των φυτικών ελαίων αυξήθηκαν 6,7%, με τις τιμές του φοινικέλαιου να φθάνει σε ιστορικά υψηλά λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τα επίπεδα παραγωγής και τη μείωση των αποθεμάτων στη Μαλαισία.

Οι τιμές του κρέατος αυξήθηκαν ελαφρά καθώς οι ισχυρές αγορές από την Κίνα στήριξαν τις τιμές του βόειου και του πρόβειου κρέατος και η ισχυρή ζήτηση για εισαγωγές από την Ανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή αύξησαν τις τιμές των πουλερικών. Ο δείκτης τιμών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα υποχώρησε ελαφρά σε μηνιαίο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον FAO, η καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων τους για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών φέτος προκλήθηκε από τις μόνιμες συνθήκες ξηρασίας σε αρκετές μεγάλες παραγωγικές χώρες.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share