Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Συναγερμός στον Σκλαβενίτη: Παραλίγο θάνατος σε κατάστημα της αλυσίδας!

Σοκ για τους πελάτες!

3 Σεπτεμβρίου 2021 08:30
Συναγερμός στον Σκλαβενίτη: Παραλίγο θάνατος σε κατάστημα της αλυσίδας!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Συναγερμός σήμανε στον Σκλαβενίτη, καθώς αντιμέτωποι με μια τραυματική εμπειρία ήταν οι πελάτες σε κατάστημα της γνωστής αλυσίδας σούπερ μάρκετ.

Το περιστατικό έλαβε τόπο στο Κερατσίνι, όπου σύμφωνα με πληροφορίες μια 19χρονη κοπέλα είχε ανέβει στην ταράτσα του σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης στο Ικόνιο και απειλούσε να πέσει στο κενό, τη στιγμή που υπάρχει αναβρασμός μετά από απόφαση της εταιρείας.

Συγκεκριμένα η 19χρονη ανέβηκε ψηλά στον όροφο του κτιρίου στο Ικόνιο, απειλώντας να βάλει τέλος στη ζωή της. Οι λόγοι που οδήγησαν το κορίτσι σε αυτή την κίνηση δεν έχουν γίνει γνωστοί ενώ οι αρχές αμέσως ειδοποιήθηκαν και απέκλεισαν περιοχή, προσπαθώντας να την πείσουν να κατέβει.

Αυτοκτονία σε σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτη

Η είδηση που έφερε... στα κάγκελα τους καταναλωτές

Στα «κάγκελα» βρίσκονται οι πελάτες του Σκλαβενίτη και των άλλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, οργισμένοι για τα τελευταία νέα που προέκυψαν.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό και τη στιγμή που ανακοινώθηκε νέα μεγάλη συνεργασία, οι διεθνείς τιμές των τροφίμων εκτινάχθηκαν τον Αύγουστο, μετά από δύο συνεχόμενους μήνες μείωσης, με αιχμή τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές της ζάχαρης, των φυτικών ελαίων και ορισμένων δημητριακών, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (FAO).

Ο FAO ανέφερε επίσης ότι οι παγκόσμιες σοδειές δημητριακών θα φθάσουν σχεδόν τους 2,788 δισ. τόνους το 2021, χαμηλότερα από την προηγούμενη εκτίμησή του για 2,817 δισ. τόνους αλλά υψηλότερα από τα επίπεδα του 2020.

Ο δείκτης τιμών του FAO, ο οποίος παρακολουθεί τις διεθνείς τιμές των πιο εμπορεύσιμων παγκοσμίως τροφίμων, ανήλθε στις 127,4 μονάδες τον περασμένο μήνα έναντι 123,5 τον Ιούλιο. Σε ετήσια βάση, οι τιμές ήταν αυξημένες 32,9% τον Αύγουστο.

Ο δείκτης τιμών δημητριακών του FAO αυξήθηκε 3,4% σε σχέση με τον Ιούλιο, με τις χαμηλότερες προσδοκίες για τις σοδειές σε μεγάλες εξαγωγικές χώρες να αυξάνουν 8,8% τις τιμές του σιταριού σε μηνιαία βάση. Αντίθετα, οι τιμές του καλαμποκιού και του ρυζιού μειώθηκαν.

Ο δείκτης τιμών για τη ζάχαρη αυξήθηκε 9,6% από τον Ιούλιο, λόγω ανησυχιών για τον αντίκτυπο του παγετού στις σοδειές της Βραζιλίας που είναι η μεγαλύτερη εξαγωγική χώρα στον κόσμο. Οι καλές προοπτικές αναφορικά με την παραγωγή στην Ινδία και την Ευρωπαϊκή Ένωση περιόρισαν ως έναν βαθμό τις ανησυχίες αυτές.

Σκλαβενίτης στα κάγκελα οι πελάτες

Οι τιμές των φυτικών ελαίων αυξήθηκαν 6,7%, με τις τιμές του φοινικέλαιου να φθάνει σε ιστορικά υψηλά λόγω των συνεχιζόμενων ανησυχιών για τα επίπεδα παραγωγής και τη μείωση των αποθεμάτων στη Μαλαισία.

Οι τιμές του κρέατος αυξήθηκαν ελαφρά καθώς οι ισχυρές αγορές από την Κίνα στήριξαν τις τιμές του βόειου και του πρόβειου κρέατος και η ισχυρή ζήτηση για εισαγωγές από την Ανατολική Ασία και τη Μέση Ανατολή αύξησαν τις τιμές των πουλερικών. Ο δείκτης τιμών για τα γαλακτοκομικά προϊόντα υποχώρησε ελαφρά σε μηνιαίο επίπεδο.

Σύμφωνα με τον FAO, η καθοδική αναθεώρηση των προβλέψεων τους για την παγκόσμια παραγωγή δημητριακών φέτος προκλήθηκε από τις μόνιμες συνθήκες ξηρασίας σε αρκετές μεγάλες παραγωγικές χώρες.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share