Κυριακή, 29 Μαΐου 2022

Lidl: Ανακαλείται προϊόν με οξείδιο του αιθυλενίου – «Μην το καταναλώσετε!»

Μεγάλη προσοχή!

12 Αυγούστου 2021 08:38
Lidl: Ανακαλείται προϊόν με οξείδιο του αιθυλενίου – «Μην το καταναλώσετε!»
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Στην ανάκληση ντόναντς με γλάσο προχωρούν τα Lidl, με τους πελάτες να καλούνται να μην τα καταναλώσουν και να τα επιστρέψουν πίσω στα σούπερ μάρκετ.

Μάλιστα, οι καταναλωτές θα λάβουν πίσω και το αντίτιμο για την αγορά του συγκεκριμένου προϊόντος.

Ο λόγος για την απόφαση ήταν η ανίχνευση οξειδίου του αιθυλενίου (Εthylene oxide) πάνω από τα όρια που καθορίζονται από τη νομοθεσία στο συστατικό (κόμμι χαρουπιού - Ε410) της επικάλυψης.

Lidl Ανακαλείται προϊόν

Έτσι, η Vandemoortele Europe NV προχωράει σε ανάκληση των παρακάτω προϊόντων μετά από διαβούλευση με τις αρμόδιες βελγικές αρχές.

Τα ντόναντς με γλάσο που ανακαλούνται είναι τα ακόλουθα:

  • Έξι ντόνατς με γλάσο με γεύση βανίλια και νιφάδες με κακάο 6x58g με ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου 2021
  • Έξι ντόνατς με γλάσο με γεύση φράουλα και πολύχρωμη τρούφα 6x58g με ημερομηνία λήξης την 31η Αυγούστου 2021 και την 30η Σεπτεμβρίου 2021
  • Έξι ντόνατς με γλάσο με γεύση βανίλια και πολύχρωμη τρούφα 6x58g” με ημερομηνία λήξης την 30η Σεπτεμβρίου 2021
  • Έξι ντόνατς με γλάσο με γεύση φράουλα και λευκή τρούφα 6x58g” με ημερομηνία λήξης την 30η Σεπτεμβρίου 2021 και 31η Οκτωβρίου 2021.

Υπέροχη κίνηση από τα Lidl: Απίστευτο ποσό για να «αναστήσουν» την Ελλάδα μετά την τραγωδία

Σε μια υπέροχη κίνηση προχώρησαν τα καταστήματα Lidl, τα οποία προσφέρουν ένα τεράστιο ποσό, ώστε να βοηθήσουν την Ελλάδα στην επόμενη ημέρα της, μετά τις πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα.

Συγκεκριμένα, μετά τις φονικές φωτιές στην Ελλάδα ο Iάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς, ανακοίνωσε την απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει άμεσα στην ανάληψη συγκροτημένης πρωτοβουλίας στήριξης της πολιτείας, με την προώθηση δέσμης σχετικών συνεργειών, με μια προηγούμενη ανακοίνωση της εταιρείας να έχει απασχολήσει.

Lidl για τις φωτιές

Η ανακοίνωση της Lidl για την χορηγία στην Ελλάδα

Για τη Lidl Ελλάς η περιβαλλοντική υπευθυνότητα παραμένει διαχρονικά προτεραιότητα αιχμής. Η εταιρεία, έχοντας τη Βιώσιμη Ανάπτυξη στο DNA της, αναπτύσσει σταθερά πρωτοβουλίες, ενέργειες και δράσεις που διαμορφώνουν βέλτιστες πρακτικές προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος. Πολύ περισσότερο, όταν επιτακτικές ανάγκες, αλλά και η ιστορική κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει την άμεση ενεργοποίηση σε επιχειρηματικό, ατομικό και συλλογικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, η Lidl Ελλάς συνδράμοντας με την πολιτεία, προτίθεται να χορηγήσει μελέτες και τη συνεπακόλουθη εφαρμογή δράσεων Αναδάσωσης, Αποκατάστασης του Φυσικού Περιβάλλοντος στις πληγείσες περιοχές, Προστασίας και Βέλτιστης Διαχείρισης των Φυσικών Πόρων του τόπου μας. Η πρωτοβουλία θα είναι συνεπής με την Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία, τους στόχους κλιματικής ουδετερότητας, αλλά και τον στρατηγικό σχεδιασμό της Ελλάδας για τη μετάβαση στην πράσινη οικονομία.

Για τον σκοπό αυτό, η Lidl Ελλάς προχωρεί στην υλοποίηση συνεργειών, πάντα σε αγαστή συνεργασία με την πολιτεία, με εξειδικευμένους εθνικούς και διεθνείς επιστημονικούς φορείς, αλλά και άλλες εταιρείες – περιβαλλοντικούς συνοδοιπόρους. Η εταιρεία διαθέτει άμεσα 500.000 ευρώ, προκειμένου να ξεκινήσουν οι σχετικές διαδικασίες.

Παράλληλα, δεσμεύεται να στηρίξει την προσπάθεια σε βάθος χρόνου με συμπληρωματικές ενέργειες οικονομικής στήριξης αλλά και ευαισθητοποίησης της ελληνικής κοινωνίας. Τέλος, απευθύνει κάλεσμα σε όλη την επιστημονική κοινότητα να συνδράμει με τις δικές δυνάμεις τον εθνικό αυτό στόχο.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ιάκωβος Ανδρεανίδης, Πρόεδρος Διοίκησης της Lidl Ελλάς, «οι πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας τα τελευταία χρόνια, με αποκορύφωμα τη συνεχιζόμενη δοκιμασία των δασικών πυρκαγιών στέλνουν σε όλες και όλους μας ένα ξεκάθαρο μήνυμα ευθύνης. Η κλιματική αλλαγή είναι εδώ. Βιώνουμε τις συνέπειές της. Πλέον, καμία και κανείς δεν μπορεί να τις αγνοήσει. Όλες και όλοι έχουμε ρόλο: πολιτεία, αγορά και κοινωνία. Να σταματήσουμε την οικολογική απίσχναση της χώρας. Ας ενεργοποιηθούμε τώρα και ας στοιχηθούμε πίσω από μία ολοκληρωμένη εθνική προσπάθεια. Το οφείλουμε στη γενιά του σήμερα, αλλά και στις γενιές του αύριο».

Σούπερ μάρκετ: Πώς θα λειτουργήσουν Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Μάσουτης ως το Δεκαπενταύγουστο

Χωρίς αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα θα λειτουργήσουν την εβδομάδα του Δεκαπενταύγουστου (σ.σ. από τις 9 έως τις 15/8) σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία), φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop, καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών/ατμιστικών προϊόντων.

Αναφορικά με το ωράριο, δίνεται η δυνατότητα λειτουργίας από τις 7:00 έως τις 21:30 για όλα τα παραπάνω καταστήματα, συμπεριλαμβανομένων των μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ, όπως Σκλαβενίτης, ΑΒ Βασιλόπουλος, Lidl, Μασούτης κλπ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share