Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Καταπληκτική συνταγή για να φτιάξετε τα καλύτερα ντόνατς που φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε την και δεν θα τα ξανά αγοράσετε απ’ έξω!

Χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά!

6 Αυγούστου 2021 08:47
Καταπληκτική συνταγή για να φτιάξετε τα καλύτερα ντόνατς που φάγατε ποτέ. Δοκιμάστε την και δεν θα τα ξανά αγοράσετε απ’ έξω!
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Τα ντόνατς είναι πεντανόστιμα. Αν και πολλοί τα αποφεύγουμε σε καθημερινή βάση λόγω του ότι παχαίνουν, δεν μπορούμε να αντισταθούμε πάντα στα ντόνατς.

Αλλά γιατί να τρέχετε έξω για να αγοράσετε ντόνατς; Μπορείτε να φτιάξετε τα δικά σας στο σπίτι. Ακούγεται δύσκολο και περίπλοκο, αλλά είναι εύκολο να τα φτιάξετε.

Χρησιμοποιώντας μόνο δύο υλικά, μπορείτε να να σερβίρετε στην οικογένεια και τους φίλους ντόνατς μέσα σε λίγα λεπτά. Αν πάλι είστε το αλμυρού φαγητού το Athensmagazine.gr σας προτείνει συνταγή για ρολάκια πίτσας με σπιτική ζύμη!

Θα χρειαστείτε:

  • Ζύμη για μπισκότα βουτύρου
    φυτικό έλαιο.
  • Αρχικά, ανοίξτε την συσκευασία και σχηματίστε ένα στρογγυλό σχήμα και βγάλτε τη μέση – σε σχήμα ντόνατ, δηλαδή.
  • Μετά θερμάντε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το φυτικό έλαιο. Όταν το λάδι ζεσταθεί, βάλτε στο τηγάνι τα ντόνατς.
  • Τηγανίστε τα από κάθε πλευρά για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
  • Αφότου τα τηγανίσετε, προσθέστε τους τα αγαπημένα σας συνοδευτικά, όπως κανέλα και ζάχαρη.

Δείτε τις οδηγίες αναλυτικά στο βίντεο:

Εσείς θα την δοκιμάσετε;

Εύκολη και γρήγορη σοκολατόπιτα ψυγείου με πτι μπερ

Μια εύκολη, γρήγορη, δροσερή και πεντανόστιμη σοκολατόπιτα. Μια συνταγή έτοιμη για το ψυγείο σε 20-25 λεπτά, που θα λατρέψουν τα παιδιά σας, εσείς και οι καλεσμένοι σας.

Υλικά

•1 ½ πακέτα πτι μπερ των 225g
•1 φλιτζάνι βούτυρο
•225g σοκολάτα κουβερτούρα
•1 ½ φλιτζάνι κακάο
•1 ¼ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
•3 κουταλιές της σούπας νερό
•2 αβγά & 3 κρόκοι αυγών
•2 κουταλιές της σούπας ρούμι ή κονιάκ
•1 φλιτζάνι αμύγδαλα καβουρδισμένα
•σιρόπι σοκολάτας και ξηρούς καρπούς για πασπάλισμα

σοκολατόπιτα ψυγείου συνταγή

Εκτέλεση

Σε μπεν-μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο. Σ” ένα βαθύ μπολ χτυπάμε τα αβγά τους κρόκους και τη ζάχαρη μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Προσθέτουμε το κακάο, το νερό και το ρούμι.
Ρίχνουμε το μείγμα της σοκολάτας-βουτύρου, το οποίο έχουμε αφήσει να κρυώσει λίγο, στο μείγμα των αβγών –ζάχαρης και ανακατεύουμε καλά. Όταν το μείγμα γίνει ομοιογενές, προσθέτουμε τα καβουρδισμένα αμύγδαλα και τα πτι μπερ θρυμματισμένα και τα ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μικρό στρογγυλό ταψάκι ή σε μια φόρμα του κέικ ή σε ένα μεγάλο μπολ, αφού πρώτα το καλύψουμε με πλαστική μεμβράνη για να μην κολλήσει το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο για 3,5 περίπου ώρες για να κρυώσει καλά.

Κόβουμε και σερβίρουμε σε κομμάτια. Εάν θέλουμε προσθέτουμε και παγωτό. Τοποθετούμε το γλυκό σε πιατέλα, γαρνίρουμε με με σιρόπι σοκολάτας και πασπαλίζουμε με ξηρούς κάρπους ή με ξύσμα κουβερτούρας και λευκής σοκολάτας.

 

Συνταγές

Ροή ειδήσεων

Share