Σάββατο, 08 Μαΐου 2021

"Λόγω του περιορισμού των..." - Έκτακτη ανακοίνωση από τα Jumbo!

Καταναλωτές, δώστε ιδιαίτερη προσοχή! Σας αφορά!

3 Απριλίου 2021 12:54
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Σε μια ανακοίνωση προχώρησαν τα Jumbo, η οποία αφορά τον τρόπο που θα ανοίξουν τα καταστήματα από Δευτέρα 5 Απριλίου! Να σας υπενθυμίσουμε, ότι θα ανοίξουν όλα τα μαγαζιά εκτός από εκείνα των Σπάτων και του Avenue. Επίσης, ούτε αυτά σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη, μετά την έκτακτη απόφαση.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, όσοι κλείνουν ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας θα λαμβάνουν άμεσα email επιβεβαίωσης και 2 ώρες πριν το ραντεβού σας θα λαμβάνουν email και sms υπενθύμισης του ραντεβού. Αν κλείσουν το ραντεβού σε λιγότερο από 2 ώρες πριν την επίσκεψή τους θα λαμβάνουν άμεσα email & sms επιβεβαίωσης.

Jumbo ανακοίνωση

Λόγω του περιορισμού των 20 ατόμων στις περιοχές που είναι στο "βαθύ κόκκινο" , τα ραντεβού εντός του καταστήματος δε θα ξεπερνούν τα 30 λεπτά. Ωράριο λειτουργίας : Δευτέρα έως Σάββατο: 08.00-20.30.

Jumbo - Έχασαν περίπου 700 εκατ. ευρώ τζίρο στο δεύτερο lockdown - «Γονάτισα» λέει ο Βακάκης

Το δεύτερο lockdown γονάτισε τα καταστήματα Jumbo, αφού το e-shop ανοιγόκλεινε καθώς δεν μπορούσαν να φέρουν εις πέρας τις τόσες πολλές παραγγελίες. Αυτό τους στοίχισε αρκετά…

Σε επίπεδα κάτω των 700 εκατ. ευρώ αναμένεται να έχει διαμορφωθεί ο τζίρος των Jumbo το 2020, με βάση τις ανακοινώσεις της εταιρείας για την πορεία του έτους, σύμφωνα με την οποία οι πωλήσεις υποχώρησαν κατά 18% σε ετήσια βάση.

Σε note της, η Optima Bank με δεδομένη την υποχώρηση αυτή εκτιμά πως ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2020 θα διαμορφωθεί στα 694 εκατ.ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι η Jumbo «έχασε» τζίρο της τάξης των 150 εκατ. ευρώ λόγω των απαγορευτικών μέτρων (lockdown) που κράτησαν κλειστά τα καταστήματά της σε δύο διαφορετικές περιόδους μέσα στην προηγούμενη χρονιά.

Η Optima Bank θυμίζει πως η διοίκηση της εταιρείας επέλεξε να απέχει από την υπηρεσία του «click-away» το Δεκέμβριο, μήνας που παραδοσιακά αντιστοιχεί στο 25% των ετήσιων πωλήσεων της αλυσίδας λόγω των εορτών των Χριστουγέννων.

Η Optima τονίζει πως υποθέτοντας ένα περιθώριο EBITDA 27% (δηλαδή το επίπεδο που βλέπουμε στο α εξάμηνο του 2020), καταλήγει σε ένα με εκτιμώμενο EBITDA της τάξης των 187 εκατ. ευρώ (-28% σε ετήσια βάση) για το 2020. Κάτω από τη γραμμή EBITDA, υποθέσαμε: α) έξοδα απόσβεσης 35 εκατ. Ευρώ, β) καθαρά έξοδα τόκων 4,4 εκατ. Ευρώ και γ) πραγματικό φορολογικό συντελεστή 20%. Με βάση τις υποθέσεις μας, αναμένουμε τα καθαρά κέρδη για το 2020 ύψους 118 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 34% ετησίως.

Η χρηματιστηριακή καταλήγει λέγοντας πως η ορατότητα για το άνοιγμα των καταστημάτων της Jumbo στην Ελλάδα παραμένει περιορισμένη προς το παρόν, επομένως αναμένει ότι η μετοχή θα υπο-αποδόσει βραχυπρόθεσμα. «Ωστόσο, πρέπει να υπογραμμίσουμε τον ισχυρό ισολογισμό της Jumbo που προστατεύει από τυχόν ζητήματα ρευστότητας που απορρέουν από τα μέτρα κατά του Covid-19», καταλήγει η Optima που έχει τοποθετήσει τον πήχη για τη μετοχή στα 16 ευρώ.

Jumbo

TAGS
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share