Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020

Σκλαβενίτης: Χαμός σ' αυτά τα 5 καταστήματα - Τι συμβαίνει;

Κίνηση ματ!

25 Σεπτεμβρίου 2020 10:52
Σκλαβενίτης: Χαμός σ' αυτά τα 5 καταστήματα - Τι συμβαίνει;
Από Πάνος Παπανικολάου

To efood, η νο1 πλατφόρμα online delivery στην Ελλάδα, επεκτείνει την συνεργασία με την αλυσίδα "ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ” εξυπηρετώντας πλέον supermarket delivery σε ακόμη 5 μεγάλες πόλεις της Ελλάδος.

Μέσα στους δύο πρώτους μήνες το efood, έχει πετύχει πλήρη κάλυψη σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ενώ τον Σεπτέμβριο επεκτάθηκε σε άλλες 5 μεγάλες πόλεις της Ελλάδας: Πάτρα, Ιωάννινα, Βόλος, Λάρισα και Ηράκλειο Κρήτης.

Οι κάτοικοι των νέων περιοχών μπορούν πλέον να κάνουν τα ψώνια τους από τα supermarket ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ επιλέγοντας ανάμεσα σε 2.500+ βασικά προϊόντα και παραλαμβάνοντάς τα στην πόρτα τους άμεσα χωρίς καμία επιπλέον χρέωση αποστολής!

Σκλαβενίτης e food

Απαραίτητη είναι η ηλεκτρονική πληρωμή της παραγγελίας (ελάχιστη αξία παραγγελίας: 30€), ενώ η παράδοση της πραγματοποιείται αυθημερόν για παραγγελίες μέχρι τις 4μμ ή την επόμενη ημέρα για παραγγελίες μετά τις 4μμ.

Σχετικά με το efood:

Tο efood είναι η υπηρεσία delivery στην Ελλάδα μέσω της οποίας μπορεί κανείς να παραγγείλει από 10.000 καταστήματα σε 90 πόλεις της Ελλάδας με τρία απλά βήματα: προσθήκη, καλάθι, αποστολή. #efoodgr

Έσκασε η είδηση που όλοι φοβόντουσαν στον Σκλαβενίτη!

Μάχη για την επικράτηση του ισχυρότερου στην αγορά δίνουν οι αλυσίδες σουπερμάρκετ, με στόχο την κατάκτηση μεγαλύτερου τζίρου της αγοράς, η οποία λόγω κρίσης έχει υποστεί σημαντική καθίζηση.

Η ενεργοποίηση του δικτύου των καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος από το Σκλαβενίτη, όπως ήταν αναμενόμενο αύξησε τον ανταγωνισμό και οι συνέπειες, αναμένεται σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, θα φανούν μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Nielsen που αφορά στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, τo 2019 θα είναι χρονιά με ζυμώσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές για τον κλάδο του λιανεμπορίου.

Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν μικρότερες αλυσίδες σουπερμάρκετ, οι οποίες μη αντέχοντας τον ανταγωνισμό, θα οδηγηθούν στην «αγκαλιά» τωνμεγαλύτερων παικτών της αγοράς.

Σκλαβενίτης
Leader της αγοράς το 2019 ο Σκλαβενίτης

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης για το 2019, σκαρφαλώνοντας στα 2,4 δισ. ευρώ και επιβεβαιώνοντας πως ο όμιλος κατέχει την πρώτη θέση στον κλάδο του λιανεμπορίου επιβεβαίωσε και το 2019 ο όμιλος Σκλαβενίτη.

Ειδικότερα, με βάση τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, οι πωλήσεις του ομίλου Σκλαβενίτη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 2,4 δισ. ευρώ, στο δωδεκάμηνο του 2019, έναντι 2,05 δισ. ευρώ που ήταν οι πωλήσεις του 2018 των τότε δύο εταιρειών, της ΕΥΣ και της Ι. & Σ. Σκλαβενίτη, πριν συγχωνευθούν.

Με βάση τις υπάρχουσες προβλέψεις για το 2020 η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και να ξεπεράσει τα 2,6 δισ. ευρώ. Εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε η αύξηση θα φτάσει το 10%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι κατά τη διάρκεια του 2017 ο όμιλος Σκλαβενίτη κατόρθωσε να καταγράψει πωλήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης είχε 1,4 δισ. ευρώ και η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ) 653 εκατ. ευρώ για μόνο 10 μήνες – από τη 1η Μαρτίου 2017.

Επίσης 198 καταστήματα έχουν ήδη ανακαινιστεί πλήρως κι έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν σημαντικά οι πρόσθετες υπηρεσίες των 33 hyper markets Σκλαβενίτης, με παιδότοπους, εστιατόρια, αρτοπωλεία κ.α. Απομένουν προς ανακαίνιση 113 Καταστήματα τα οποία σχεδιάζεται να ανακαινιστούν εντός του 2019 και το συνολικό κόστος των επενδύσεων θα υπερβεί τα 75 εκατ. ευρώ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share