Πέμπτη, 22 Οκτωβρίου 2020

Κυρίαρχος ο Σκλαβενίτης: Η απόφαση που δίνει γερό «χτύπημα» στον ανταγωνισμό

Συνεχίζει την εξάπλωσή της η αλυσίδα

24 Σεπτεμβρίου 2020 08:50
Κυρίαρχος ο Σκλαβενίτης: Η απόφαση που δίνει γερό «χτύπημα» στον ανταγωνισμό
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Κυρίαρχος μοιάζει να είναι ο Σκλαβενίτης, ο οποίος προχώρησε σε μια απόφαση, που αναμένεται να δώσει εκ νέου γερό «χτύπημα» στον ανταγωνισμό για τον χώρο των σούπερ μάρκετ.

Μπορεί να βρισκόμαστε σε εποχές δύσκολες, λόγω των οικονομικών συνεπειών της πανδημίας, αλλά η γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ συνεχίζει ακάθεκτη την εξάπλωσή της. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, αναμένεται πολύ σύντομα να ανοίξει νέο κατάστημα σε μεγάλη πόλη της Ελλάδας, μετά και το τελευταίο «μπαμ» που φέρνει αναστάτωση στην αγορά.

Ο λόγος γίνεται για την Πάτρα, καθώς προχωρά σταθερά το πρότζεκτ της ολοκλήρωσης της επένδυσης στον χώρο των σούπερ μάρκετ στην περιοχή της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Ανοίγει νέο κατάστημα στην Πάτρα ο Σκλαβενίτης

Το νέο σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, εκεί που παλαιά βρισκόταν το εργοστάσιο της Elite θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει σε ένα χρόνο, όπως αναφέρει το dete.gr. Και ενώ αρχικά τα σχέδια ήταν να γίνει εμπορικό κέντρο, τελικά θα δημιουργηθεί μόνο ένα τεράστιο super market.

Έσκασε η είδηση που όλοι φοβόντουσαν στον Σκλαβενίτη!

Μάχη για την επικράτηση του ισχυρότερου στην αγορά δίνουν οι αλυσίδες σουπερμάρκετ, με στόχο την κατάκτηση μεγαλύτερου τζίρου της αγοράς, η οποία λόγω κρίσης έχει υποστεί σημαντική καθίζηση.

Η ενεργοποίηση του δικτύου των καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος από το Σκλαβενίτη, όπως ήταν αναμενόμενο αύξησε τον ανταγωνισμό και οι συνέπειες, αναμένεται σύμφωνα με στελέχη της αγοράς, θα φανούν μέσα στο 2020.

Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση της Nielsen που αφορά στην καταναλωτική εμπιστοσύνη, τo 2019 θα είναι χρονιά με ζυμώσεις, συγχωνεύσεις και εξαγορές για τον κλάδο του λιανεμπορίου.

Στο στόχαστρο αναμένεται να βρεθούν μικρότερες αλυσίδες σουπερμάρκετ, οι οποίες μη αντέχοντας τον ανταγωνισμό, θα οδηγηθούν στην «αγκαλιά» τωνμεγαλύτερων παικτών της αγοράς.

Σκλαβενίτης

Leader της αγοράς το 2019 ο Σκλαβενίτης

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις της Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης για το 2019, σκαρφαλώνοντας στα 2,4 δισ. ευρώ και επιβεβαιώνοντας πως ο όμιλος κατέχει την πρώτη θέση στον κλάδο του λιανεμπορίου επιβεβαίωσε και το 2019 ο όμιλος Σκλαβενίτη.

Ειδικότερα, με βάση τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, οι πωλήσεις του ομίλου Σκλαβενίτη αναμένεται να διαμορφωθούν στα 2,4 δισ. ευρώ, στο δωδεκάμηνο του 2019, έναντι 2,05 δισ. ευρώ που ήταν οι πωλήσεις του 2018 των τότε δύο εταιρειών, της ΕΥΣ και της Ι. & Σ. Σκλαβενίτη, πριν συγχωνευθούν.

Με βάση τις υπάρχουσες προβλέψεις για το 2020 η αύξηση των πωλήσεων αναμένεται να συνεχιστεί και να ξεπεράσει τα 2,6 δισ. ευρώ. Εάν οι εκτιμήσεις επιβεβαιωθούν, τότε η αύξηση θα φτάσει το 10%.

Υπενθυμίζεται εδώ ότι κατά τη διάρκεια του 2017 ο όμιλος Σκλαβενίτη κατόρθωσε να καταγράψει πωλήσεις ύψους 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων η Ι. & Σ. Σκλαβενίτης είχε 1,4 δισ. ευρώ και η Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης (ΕΥΣ) 653 εκατ. ευρώ για μόνο 10 μήνες – από τη 1η Μαρτίου 2017.

Επίσης 198 καταστήματα έχουν ήδη ανακαινιστεί πλήρως κι έχουν επανέλθει σε κανονική λειτουργία, ενώ παράλληλα ενισχύθηκαν σημαντικά οι πρόσθετες υπηρεσίες των 33 hyper markets Σκλαβενίτης, με παιδότοπους, εστιατόρια, αρτοπωλεία κ.α. Απομένουν προς ανακαίνιση 113 Καταστήματα τα οποία σχεδιάζεται να ανακαινιστούν εντός του 2019 και το συνολικό κόστος των επενδύσεων θα υπερβεί τα 75 εκατ. ευρώ.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share