Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021

Σκλαβενίτης: Ευχάριστα νέα - Δίνει σε όλους μας μεγάλη ανάσα

Σας αφορά όλους!

30 Μαρτίου 2020 12:44
Σκλαβενίτης: Ευχάριστα νέα  - Δίνει σε όλους μας μεγάλη ανάσα

Πολύ ευχάριστα είναι τα νέα που μας δίνει η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης αφού μας δίνει μια μεγάλη ανάσα και διευκόλυνση στα ψώνια του σπιτιού μας.

Όλοι αυτόν τον καιρό βιώνουμε περίεργες καταστάσεις λόγω του κορωνοϊό και έχουμε περιορίσει κατά πολύ τις καθημερινές μας συνήθειες, όπως είναι και αυτή στο σούπερ μάρκετ.

Πλέον το ευχάριστο είναι ότι ο Σκλαβενίτης έκανε την πιο σπουδαία κίνηση και συνεργάστηκε αυτές τις δύσκολες μέρες με το e -food έτσι ώστε να μας βοηθήσει τα ψώνια μας να γίνουν πιο άμεσα και ασφαλή μέσα από παραγγελίες.

 Δίνει σε όλους μας μεγάλη ανάσα

Επωφεληθείτε λοιπόν κι εσείς και κάντε μέσα από την σελίδα του e - food τα αναγκαία σας ψώνια!

Ανακαλύψτε και με αυτόν το τρόπο και τις προσφορές σε τρόφιμα και είδη που χρειαζόμαστε όπως είναι τα γαλακτοκομικά προϊόντα!

Δείτε εδώ την ανανεωμένη σελίδα!

Υπάρχει ακόμα ένα ευχάριστο από τον Σκλαβενίτη, δείτε εδώ!

Είδηση "βόμβα" από τον Σκλαβενίτη

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης ολοένα και μας ξαφνιάζει και κάνει κινήσεις που την κατατάσσουν no1 στις επιλογές μας. Αυτή την φορά έχει να κάνει με του εργαζόμενους που απασχολεί, μιας και το νούμερο είναι αστρονομικό.

Η ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ είναι αλυσίδα σούπερ μάρκετ ελληνικής ιδιοκτησίας που δραστηριοποιείται κυρίως στην Ελλάδα. Από την 1η Μαρτίου 2017, η εταιρεία αποτελεί τον μεγαλύτερο λιανεμπορικό όμιλο στην Ελλάδα (έχοντας 497 καταστήματα σε Ελλάδα και Κύπρο), ακολουθούμενη από την ελληνική Μασούτης και την Άλφα-Βήτα Βασιλόπουλος (του Ομίλου Ahold Delhaize Group).

Μάθαμε, λοιπόν, ότι για το έτος 2020 οι υπάλληλοι ανέρχονται περίπου στους 28.000, (δείτε εδώ τις νέες προσλήψεις που θα κάνει λόγω Κορωνοϊού) και μάλιστα είναι πολύ ικανοποιητικές οι συνθήκες εργασίας, όπως και οι μισθοί. Τα 860 ευρώ, ως βασικό μικτό μισθό, κατοχυρώνει και επίσημα, η αλυσίδα Σκλαβενίτης.

Σκλαβενίτης ανακοινώσεις

Το εν λόγω ποσό το έπαιρναν ήδη από τον Μάιο 2019 οι χαμηλόμισθοι full-time υπάλληλοί της, εντούτοις εκείνη η αναπροσαρμογή προς τα πάνω, που είχε αγγίξει 500 εργαζόμενούς της, ήταν μια οικειοθελής παροχή, την οποία η αλυσίδα θα μπορούσε εάν ήθελε να την μεταβάλλει.

Πλέον, έπειτα και από την υπογραφή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης εργασίας για το 2018, (σ.σ. ενστάσεις έχουν διατυπωθεί από το σωματείο της Βορείου Ελλάδος), το συγκεκριμένο ποσό «κλείδωσε» και μάλιστα αφορά σε όλους τους υπαλλήλους της ανεξαρτήτου ηλικίας.

Η εν λόγω κίνηση, αποτελεί μια από τις ενέργειες στις οποίες προχωρά η αλυσίδα σύμφωνα με το επιχειρησιακό της σχέδιο. Το σχέδιο προβλέπει επίσης, πως οι χαμηλόμισθοι υπάλληλοι της αλυσίδας, που αντιστοιχούν στο 15% περίπου του συνόλου των εργαζομένων της, δηλαδή 3.150, θα λάβουν επίδομα γάμου και επίδομα τριτέκνωνπολυτέκνων.

Σκλαβενίτης

Με βάση τα ίδια στελέχη, η συμφωνία της Σκλαβενίτης με τους εργαζόμενούς της, προβλέπει ότι όλοι οι νεοπροσλαμβανόμενοι, ανεξαρτήτου ηλικίας, θα λαμβάνουν μηνιαίο βασικό μισθό 800 ευρώ για τα πρώτα δύο χρόνια εργασίας τους στην επιχείρηση.

Η συμφωνία της επιχείρησης με τους εργαζομένους της, με βάση το Σωματείο Εργαζομένων της Ε.Υ. Σκλαβενίτης, «το αντιπροσωπευτικότερο Σωματείο και εκπροσωπώντας όλους τους εργαζόμενους της πρώην “Μαρινόπουλος”», όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση του, το οποίο συμμετείχε στις πολύμηνες διαπραγματεύσεις και υπέγραψε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση εργασίας για το 2018, προβλέπει επιπλέον:

  • Καθιέρωση ενιαίας έκπτωσης για όλους τους εργαζόμενους, 5% σε τρόφιμα και είδη ευρείας κατανάλωσης και 10% σε είδη οικιακού εξοπλισμού, ένδυσης, υπόδησης.
  • Δύο επιπλέον ημέρες άδειας γάμου και μία ημέρα άδειας αιμοδοσίας.
  • Σαφής διατύπωση αμφότερων των μερών ότι αποτελεί κοινό στόχο η μείωση της μερικής απασχόλησης και η δέσμευση ότι, οι μερικώς απασχολούμενοι θα προτάσσονται των νέων προσλήψεων είτε με αύξηση των συμβατικών ωρών εργασίας, είτε με μετατροπή των συμβάσεών τους σε πλήρη απασχόληση.
  • Μέριμνα της Επιχείρησης να ικανοποιεί αιτήματα εργαζομένων για αλλαγή του τόπου απασχόλησής τους σε πλησιέστερα στον τόπο κατοικίας του καταστήματα.
  • Παροχή λεωφορείου για την μεταφορά των εργαζομένων στα Κέντρα Διανομής: Ελευσίνας, Δρυμού, Οινοφύτων και Σπάτων
 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share