Παρασκευή, 03 Απριλίου 2020

Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο, Κυριακή: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν;

Προσοχή!

2 Νοεμβρίου 2019 20:52
Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο, Κυριακή: Ποιες ώρες θα λειτουργήσουν;

Ανοιχτά θα είναι τα καταστήματα αύριο, Κυριακή! Tα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν στο πλαίσιο των φθινοπωρινών εκπτώσεων. Το ωράριο λειτουργίας είναι από τις 11 το πρωί.

Σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 3 Νοεμβρίου, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 έως τις 18:00.

undefined

Κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και των υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία του ποσοστού έκπτωσης.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, «εκφράζοντας την πλειοψηφία των μελών του και θέτοντας ως στόχο την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς, έχει καταθέσει πρόταση άμεσης κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων», όπως έχει γνωστοποιήσει.

undefined

Τέλος, γνωστοποιείται ότι η ''Black Friday'' θα διεξαχθεί στις 29 Νοεμβρίου ενώ η ''Cyber Monday'' στις 2 Δεκεμβρίου.

Σκλαβενίτης: Τι «ετοιμάζει» για την Black Friday;

Σκλαβενίτης: Τι «ετοιμάζει» για την Black Friday;

Την τελευταία στιγμή παρόν στο Black Friday δήλωσαν Σκλαβενίτης και AB Βασιλόπουλος, οι οποίες μαζί με τα Lidl αποτελούν την πρώτη τριάδα των σούπερ μάρκετ από πλευράς πωλήσεων.

Σε αντίθεση με την Lidl οι άλλες δύο αλυσίδες είναι πιο επιφυλακτικές στο πρώτο τους βήμα στην καταναλωτική γιορτή.

Συγκεκριμένα η AB Βασιλόπουλος προσφέρει έξτρα πόντους για την κάρτα AB Plus στις 100 πρώτες παραγγελίες που θα γίνουν online στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας.

Καταγγελία σοκ για αγορά χαλασμένου κιμά από πασίγνωστο σούπερ μάρκετ!

Σκλαβενίτης: Τι «ετοιμάζει» για την Black Friday;

Από την πλευρά της η Σκλαβενίτης, η οποία φημίζεται για την συντηρητική στάση στις καινοτομίες, ανακοίνωσε εκπτώσεις 20% σε είδη σπιτιού και εποχικά είδη για το Black Friday και το Σάββατο.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η κατηγορία των ειδών σπιτιού είναι μία νέα δραστηριότητα για την Σκλαβενίτης και έχει αναπτυχθεί κυρίως σε καταστήματα της πρώην Carrefour που εντάχθηκαν στο δίκτυο της μετά την εξαγορά της Μαρινόπουλος.

Σκλαβενίτης: Είδηση σοκ για τους 24.000 υπαλλήλους του!

Nέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση υπογράφηκε για την επόμενη διετία ανάμεσα στο σωματείο εργαζομένων στις Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης και τη διοίκηση της εταιρείας, μετά από πολύμηνες διαπραγματεύσεις ανάμεσα στα δύο μέρη.

Η απόφαση εγκρίθηκε μάλιστα μετά από αλλεπάλληλες Γενικές Συνελεύσεις των Παραρτημάτων του σωματείου και μετά από συνεδριάσεις του Γενικού του Συμβουλίου, και μάλιστα ομόφωνα. Σούπερ Μάρκετ - Ελλάδα: Έρχεται ο εφιάλτης του... Σκλαβενίτη!

Σκλαβενίτης: Είδηση σοκ για τους 24.000 υπαλλήλους του!

Τα βασικότερα σημεία της νέας Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας είναι:

– Αναδρομική ισχύ από την Λήξη της προηγούμενης.

– Διετή διάρκεια με τους ίδιους μισθολογικούς και άλλους όρους με την σύμβαση του 2018 (μαζί με την μονοετή διάρκεια της σύμβασης του 2018 καλύπτει το αίτημα του Σωματείου μας για τριετή διάρκεια).

– Επαναφορά του ομαδικού προγράμματος Ασφάλισης, για όλους τους εργαζόμενους στις Ε.Υ.Σ.

– Δυνατότητα απουσίας με αποδοχές σε εργαζόμενους με παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Πρόγραμμα ομαδικής ιδιωτικής ασφάλειας

Aπό την 1η Νοεμβρίου 2019 τίθεται σε ισχύ πρόγραμμα Ομαδικής Ασφάλισης Ζωής και Υγείας για τους περίπου 24.000 εργαζομένους της εταιρείας Ελληνικές Υπεραγορές Σκλαβενίτης.

Το πρόγραμμα ιδιωτικής ασφάλισης θα ισχύει για όλους τους εργαζόμενους της εταιρείας, ανεξαρτήτως της θέσης ή των ετών προϋπηρεσίας τους και το συνολικό κόστος θα καλυφθεί αποκλειστικά από την επιχείρηση.

Στο πλαίσιο του προγράμματος, όσοι εργαζόμενοι επιθυμούν θα έχουν την δυνατότητα να ασφαλίσουν και μέλη της οικογενείας τους, με ιδιαίτερα χαμηλό οικονομικό αντίκτυπο.

Σκλαβενίτης: Είδηση σοκ για τους 24.000 υπαλλήλους του!

Τζίρος 3 δισ ευρώ το 2018

Πέρυσι η ο τζίρος, σε επίπεδο ομίλου ξεπέρασε τα 3 δισ. ευρώ ενώ σε επίπεδο μητρικής ο τζίρος έχει πιάσει τα 2,45 δισ. ευρώ. Εφέτος οι πωλήσεις «τρέχουν” με χαμηλό διψήφιο ποσοστό στα 503 καταστήματα του δικτύου, εκ των οποίων τα 415 φέρουν το brand Σκλαβενίτης, 18 βρίσκονται στην Κύπρο, 18 καταστήματα φέρουν την ταμπέλα Κρόνος, 39 είναι καταστήματα Χαλκιαδάκης, και 14 είναι τα καταστήματα χονδρικής The Mart.

Σε ότι αφορά την Πατρινή αλυσίδα Κρόνος-Καρακίτσος, στην οποία η Σκλαβενίτης ελέγχει ποσοστό 55%, αυτή βρίσκεται ένα βήμα από την έξοδό της από το σχήμα.

Με βάση τον τελευταίο δημοσιευμένο ισολογισμό (χρήση 2017) ο όμιλος εμφάνισε τζίρο 2,5 δισ. ευρώ. Τα λειτουργικά αποτελέσματα διαμορφώθηκαν σε 56,5 εκ. ευρώ και τα καθαρά αποτελέσματα σε 11 εκ. ευρώ. Αντίστοιχα η ΕΥΣ, από 1η Μαρτίου 2017 εμφάνισε αρνητικά λειτουργικά αποτελέσματα προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (-97 εκ. ευρώ) και καθαρά αποτελέσματα (-87 εκατ. ευρώ), τα οποία ήταν σύμφωνα με τις προβλέψεις του επιχειρηματικού σχεδίου που έχει καταρτιστεί. Οι πιέσεις που ασκήθηκαν στα μεγέθη της, συνδέονται με το γεγονός ότι σημαντικό τμήμα του δικτύου καταστημάτων της πρώην Μαρινόπουλος ετίθεντο σε λειτουργία σταδιακά, κατά τη διάρκεια του 2017.

 

Shopping

Ροή ειδήσεων

Share