Παρασκευή, 04 Δεκεμβρίου 2020

Συγκλονίζει νέα προφητεία για Αιγαίο: «Δε θα γίνει πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας τώρα αλλά...»

Ανατριχιαστική

21 Οκτωβρίου 2020 10:29
Συγκλονίζει νέα προφητεία για Αιγαίο: «Δε θα γίνει πόλεμος Ελλάδας - Τουρκίας τώρα αλλά...»
Από Γιάννης Κυριακόπουλος

Συγκλονίζει η προφητεία για αναταραχή στο Αιγαίο με τούς Τούρκους. Ο μακαριστός γέροντας Νεόφυτος, κατά κόσμον Ναούμ Σκαρκαλάς, που εκοιμήθη εν Κυρίω τον Μάιο του 2005, άφησε μνήμη πολύ εναρέτου και αγίου ανδρός. Εφλέγετο από διάπυρο έρωτα προς τον Θεό και την αγία Του Εκκλησία, την οποία διηκόνησε με πολύ ζήλο, με όλη την ζωή του. Επίσης, σοκαριστική είναι η προφητεία του Αγίου Παϊσιου λέγοντας: "Όταν ακούσεις στην τηλεόραση να γίνεται θέμα για τα μίλια τότε..."

Από τα λόγια του κρατήσαμε τα παρακάτω. Όταν έγινε μία αναταραχή στο Αιγαίο με τούς Τούρκους είπε:

«Τώρα δε θα γίνει πόλεμος, αλλά αργότερα, γιατί οι νέοι μας ξέφυγαν πολύ. Ένας πόλεμος θα τούς συνεφέρει. Αυτό πού προσεύχομαι για τα παιδιά σας είναι να φωτισθούν. Αδιαλείπτως προσεύχεσθε».

Συγκλονίζει νέα προφητεία για Αιγαίο

«Το 2020 στην Ελλάδα θα...» - Συγκλονίζει η προφητεία του Γέροντα Σωφρονίου

Είναι συγκλονιστική η προφητεία για την τύχη της Πόλης των πόλεων που αναφέρεται στο 2020 και προέρχεται από έναν από τους πιο σεβάσμιους Αγιορείτες πατέρες, τον Ρώσο ιερομόναχο Σωφρόνιο Σαχάρωφ, τον οποίο επικαλούνται πολλοί γέροντες. Επίσης, ο Άγιος Παΐσιος είχε προβλέψει την τωρινή πολιτική κατάσταση της Ελλάδος! Μάλιστα δεν είναι η μοναδική προφητεία στην οποία έχει "πέσει μέσα"!

«Κρατάτε την Ευχή, έρχονται συγκλονιστικά γεγονότα. Θα υπάρξει (αρχικά) διοίκηση της Πόλεως από τρεις επιτρόπους, ένα Ευρωπαίο, έναν Ρώσο και έναν Έλληνα, όμως μετά από αυτό θα υποδειχθεί ο βασιλεύς.

Το 2020 πρωτεύουσα της Ελλάδος θα είναι η Κωνσταντινούπολη!» διέβλεψε ο χαρισματικός πατέρας, όπως μαρτυρούν στις μέρες μας πολλοί μοναχοί για τον Σωφρόνιο του Εσσεξ, που ίδρυσε μοναστήρι μετά την αποχώρησή του από τη Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στην Αθωνική Πολιτεία.

Τα χρόνια στο Παρίσι

Ο γέροντας Σωφρόνιος Σαχάρωφ έζησε μια πολυτάραχη και γεμάτη ταξίδια ζωή. Γεννήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου του 1896 στη Μόσχα και αρχικά ασχολήθηκε με τη ζωγραφική, ενώ παραδόξως στα πρώτα του βήματα αναζήτησης είχε στραφεί προς τον βουδισμό και τον ινδουισμό, μέχρι που διαπίστωσε ότι τις απαντήσεις που έψαχνε τις έβρισκε μόνο στην Ορθοδοξία.

Στα 25 του χρόνια βρέθηκε στη Γαλλία αναζητώντας εργασία ως ζωγράφος και εντάχθηκε στους καλλιτεχνικούς κύκλους της χώρας.

«Ημουν στο Παρίσι, τα είχα όλα, ζούσα με τον καλλιτεχνικό κόσμο του Παρισιού και συμμετείχα σε όλες τις εκδηλώσεις. Ομως, τίποτα δεν μου έδινε χαρά και ανακούφιση. Μετά από κάθε εκδήλωση του καλλιτεχνικού κόσμου είχα μέσα μου κενό και αγωνία.

Συγκλονίζει η προφητεία του Γέροντα Σωφρονίου

Ο λογισμός μου μού έλεγε πως κάτι πρέπει να κάμω, για να φύγω από το αδιέξοδο που με συνείχε» είχε πει ο ίδιος για εκείνη την εποχή και συνέχιζε:

«Ενα βράδυ, έπειτα από μία διασκέδαση, ανέβαινα στο σπίτι μου με σκυμμένο το κεφάλι και αργό βήμα. Ελεγα πως αυτή η ζωή είναι βάναυση, είναι ανιαρή».

Η σκέψη να γίνει μοναχός κυριάρχησε μέσα του και αρχικά εντάχθηκε στο Θεολογικό Ινστιτούτο του Αγίου Σεργίου. Ομως εκεί, όπως έλεγε αργότερα, όταν κατέληξε στο Αγιον Ορος, «όλοι μιλούσαν για Θεό, αλλά Θεό δεν είδα, ενώ όταν πήγα στο Αγιον Ορος κανείς δεν μιλούσε για Θεό και όλα έδειχναν τον Θεό»!

Το 1929, έχοντας ήδη τέσσερα χρόνια στη Ρωσική Μονή του Αγίου Παντελεήμονος στο Αγιον Ορος, γνώρισε τον άγιο Σιλουανό τον Αθωνίτη, ο οποίος έγινε ο πνευματικός του.

Το 1938 απομονώθηκε στα Καρούλια για αυστηρή πνευματική άσκηση έως το 1963, που αποχώρησε από το Αγιον Ορος, ταξίδεψε στο εξωτερικό και ίδρυσε μια χριστιανική αδελφότητα. Τελικά, στο Εσσεξ της Αγγλίας ανήγειρε μοναστήρι αφιερωμένο στον Αγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο και έμεινε εκεί ως την κοίμησή του το 1993, σε ηλικία 97 ετών.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share