Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Ντοκουμέντο: Η φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα που δεν έπρεπε να δει το φως της δημοσιότητας

Πουλήθηκε έναντι...

1 Οκτωβρίου 2020 07:07
Ντοκουμέντο: Η φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνα που δεν έπρεπε να δει το φως της δημοσιότητας

Φωτογραφία της πριγκίπισσας Νταϊάνας, που βρετανικό ταμπλόιντ έκρινε ακατάλληλη προς δημοσίευση, πουλήθηκε σε δημοπρασία στις ΗΠΑ έναντι 18.306 δολαρίων.

Διαβάστε αναλυτικά την ιστορία της

Η παρακάτω ασπρόμαυρη φωτογραφία έχει διαστάσεις 20Χ25 εκατοστά και τραβήχτηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80. Δείχνει την πριγκίπισσα σε σαλέ σε κάποιο βουνό, μάλλον της Γαλλίας, να χαμογελά στην κάμερα ενώ ακουμπάει αναπαυτικά στα γόνατα ενός νεαρού, περίπου συνομήλικου της, ο οποίος διαβάζει ένα βιβλίο.

Σε πρώτο πλάνο φαίνεται ακόμα ένα πρόσωπο και ένα μπουκάλι ουίσκι, αλλά το πιο περίεργο είναι η φράση "Not to be published" (Να μη δημοσιευτεί) που είναι γραμμένη πάνω στη φωτογραφία. Στο πίσω μέρος της υπάρχει η ημερομηνία 26 Φεβρουαρίου 1981, δηλαδή δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση από το Μπάκιγχαμ του επικείμενου γάμου του πρίγκιπα Κάρολου με την Νταϊάνα Σπένσερ.

Η φωτογραφία δε δείχνει κάτι που να σοκάρει, αλλά και μόνο το γεγονός, ότι τραβήχτηκε αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση των πριγκιπικών γάμων, έκανε τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης να αποφασίσουν να μην δημοσιεύσουν την φωτογραφία της Νταϊάνας με έναν άλλο νεαρό άντρα εκτός από τον Κάρολο.

Ο οίκος δημοπρασιών με έδρα το Νιου Χαμσάιρ διευκρίνισε πως η φωτογραφία προέρχεται από το ιδιωτικό ίδρυμα Caren Archive, το οποίο πριν από επτά χρόνια απέκτησε το φωτογραφικό αρχείο της Daily Mirror.

"Τα βρετανικά μέσα αναγνώρισαν τον νεαρό άντρα: πρόκειται για τον Ανταμ Ράσελ δισέγγονο του πρώην πρωθυπουργού Στάνλεϊ Μπόλντγουιν", αναφέρεται στην ανακοίνωση του οίκου, ο οποίος δεν αποκαλύπτει το όνομα του αγοραστή της φωτογραφίας.

Η τιμή για μια τέτοια φωτογραφία θα ήταν κανονικά 1.000 δολάρια, αλλά υπήρχε η φράση "Να μην δημοσιευτεί" που ανέβασε τόσο πολύ την αξία της. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα πέθανε σε τροχαίο στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997 αφού είχε χωρίσει με τον πρίγκιπα Κάρολο. Ήταν 36 ετών. Μιας και αναφερθήκαμε στην πριγκίπισσα, δείτε εδώ τι συνέβη 23 χρόνια μετά το τροχαίο της Νταϊάνα.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share