Τετάρτη, 24 Απριλίου 2024

Η Ζωή Λάσκαρη ποζάρει μέσα στο σπίτι της - Η φωτογραφία που έμενε αδημοσίευτη για χρόνια

Δείτε την για πρώτη φορά

28 Αυγούστου 2020 11:35
Η Ζωή Λάσκαρη ποζάρει μέσα στο σπίτι της - Η φωτογραφία που έμενε αδημοσίευτη για χρόνια
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μια φωτογραφία της εμβληματικής ηθοποιού, της Ζωής Λάσκαρη, που είχε μείνει αδημοσίευτη. Την βλέπουμε να ποζάρει στον φακό του φωτογράφου Κλεισθένη στο πολυτελές διαμέρισμα της στο Κολωνάκι.

Μια φωτογραφία που τόσα χρόνια έμενε στην αφάνεια, μαζί και με το σημείωμα που είχε γράψει πριν από τον θάνατό της. Ο γνωστός φωτογράφος της εποχής, ο Κλεισθένης Δασκαλάκος την είχε συναντήσει στο πολυτελές και τεράστιο διαμέρισμα της στο κέντρο της Αθήνας, στο Κολωνάκι, όπου κι την φωτογράφησε.

Μία σπάνια λήψη από εκείνη τη φωτογράφηση δημοσιεύτηκε σχεδόν 3 χρόνια από τον θάνατο της, στη σελίδα του φωτογράφου:

Αυτό είναι το πραγματικό όνομα της Ζωής Λάσκαρη - Γιατί αναγκάστηκε να το αλλάξει;

Η Ζωή Λάσκαρη μπορεί να έχει φύγει από τη ζωή, αλλά παραμένει μια πραγματική σταρ του ελληνικού κινηματογράφου.

Πολλά έρχονται στη δημοσιότητα ακόμα και σήμερα, και αφορούν την ζωή της, όπως αυτό το σημείωμα που άφησε πριν πεθάνει. Στο ξεκίνημά της, όμως, δεν ονομαζόταν Λάσκαρη. Το πραγματικό της όνομα ήταν Κουρούκλη, Ζωή Κουρούκλη. Η γεννημένη το 1944 Ζωή Κουρούκλη έκανε το ντεμπούτο της στα φώτα της τότε ελληνικής σόουμπιζ συμμετέχοντας στα καλλιστεία του 1959. Δεν πήγε με το όνομά της, αλλά με το ψευδώνυμο «Αμαρυλλίς».

Δύο χρόνια αργότερα ο Γιάννης Δαλιανίδης, με τον οποίο έχουν κοινή καταγωγή, την επιλέγει για πρωταγωνίστρια της ταινίας «Ο Κατήφορος» το 1961. Η τεράστια επιτυχία της ταινίας έκανε την Λάσκαρη μία από τις μεγαλύτερες σταρ της εποχής και μόνιμη πρωταγωνίστρια του ελληνικού κινηματογράφου, υπογράφoντας αποκλειστικό συμβόλαιο με τη σημαντικότερη ελληνική εταιρία παραγωγής, τη Φίνος Φιλμ.

Από τότε πρωταγωνίστησε σε πολύ μεγάλες κινηματογραφικές επιτυχίες και στα περισσότερα είδη ταινιών της εποχής (κωμωδία, κοινωνικό δράμα, μιούζικαλ) κατά την χρυσή περίοδο του ελληνικού κινηματογράφου.

Ο Φιλοποίμην Φίνος επέλεξε να μην κρατήσει το πραγματικό της επίθετο, προκειμένου να μη γίνεται σύγχυση με την πρώτη της εξαδέλφη Ζωή Κουρούκλη, η οποία ήταν ήδη γνωστή τραγουδίστρια. Το επίθετο Λάσκαρη επέλεξε ο Γιάννης Δαλιανίδης.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share