Δευτέρα, 06 Μαΐου 2024

Σαν σήμερα, στις 26 Ιανουαρίου το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας ορκίζεται πρώτη φορά πρωθυπουργός!

Σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ!

26 Ιανουαρίου 2019 13:05
Σαν σήμερα, στις 26 Ιανουαρίου το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας ορκίζεται πρώτη φορά πρωθυπουργός!

Σαν σήμερα, στις 26 Ιανουαρίου το 2015, σχηματίζεται κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ο Αλέξης Τσίπρας ορκίζεται πρωθυπουργός με πολιτικό όρκο.

Καθήκοντα πρωθυπουργού ανέλαβε πριν από 4 χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας με πολιτικό όρκο υπό τον καταιγισμό των φλας των φωτογράφων και το τεράστιο ενδιαφέρον των διεθνών μέσων ενημέρωσης. "Μας περιμένει ανηφορικός δρόμος", είπε λίγο νωρίτερα στον Κ. Παπούλια αφού έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας κατέθεσε στεφάνι στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής, στην πρώτη του, συμβολική, κίνηση ως πρωθυπουργός. Ακολούθως μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο σύντομο διάλογό του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Τσίπρας τον ενημέρωσε πως υπάρχει η απαραίτητη πλειοψηφία και δεν χρειάζεται διερευνητική εντολή, αλλά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τα δάκρυα του Νίκου Ευαγγελάτου στον αέρα της εκπομπής: "Θέλω να πω δυο λόγια..."

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τού απάντησε πως θα κάνει αυτό που ορίζει το Σύνταγμα, να του αναθέσει την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, αφού πρώτα τον ορκίσει πρωθυπουργό.

Ο κ. Τσίπρας τότε απάντησε πως καλό θα ήταν να επισπευστούν οι διαδικασίες, γιατί την κυβέρνηση την περιμένει ανηφορικός δρόμος.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share