Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024

Σαν σήμερα - 14 Ιουλίου 1992: Νεκρός από ρουκέτα της "17 Νοέμβρη" πέφτει ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν! (photos)

14 Ιουλίου 2017 08:12
Σαν σήμερα - 14 Ιουλίου 1992: Νεκρός από ρουκέτα της

Ήταν 14 Ιουλίου του 1992, στην επέτειο της Γαλλικής Επανάστασης και της «Άλωσης της Βαστίλης». Ο 20χρονος Θάνος Αξαρλιάν, περπατούσε στην οδό Καραγιώργη Σερβίας, σο ύψος της διασταύρωσης με την οδό Βουλής.

Για κακή του τύχη ήταν η στιγμή που η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», είχε αποφασίσει να χτυπήσει με ρουκέτα το θωρακισμένο όχημα του τότε υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Παλαιοκρασσά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Master Chef: Έξαλλος ο Κοντιζάς με διαγωνιζόμενο που έβαλε τα κλάματα! "Είναι θέμα ηθικής..." (video)

Η ρουκέτα βρήκε το στόχο της, δηλαδή το θωρακισμένο όχημα, στο οποίο μέσα βρισκόταν ο υπουργός, η γυναίκα του, η κόρη του και ο οδηγός του αυτοκινήτου. Η θωράκιση που είχε το αυτοκίνητο προστάτεψε τους επιβάτες, οι οποίοι βγήκαν από το αυτοκίνητο σε κατάσταση σοκ.

Ο Γιάννης Παλιοκρασσάς


Την ίδια όμως στιγμή, δεν συνέβη το ίδιο με τον περαστικό Θάνο Αξαρλιάν. Από την πρόσκρουση της ρουκέτας στο αυτοκίνητο, τα θραύσματα εκτοξευτήκαν και τον βρήκαν στο σώμα και στο κεφάλι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να τραυματιστεί βαριά και τελικά να τον οδηγήσει στον θάνατο.

Η εικόνα του αιμόφυρτου Θάνου Αξαρλιάν στο πεζοδρόμιο, έχει μείνει ανεξίτηλη στα μάτια όλων των Ελλήνων, με ολόκληρη την χώρα να παγώνει και να θρηνεί. Οι εικόνες εκείνης της ημέρας και το αποτρόπαιο της τρομοκρατικής πράξης, δεν θα μπορούσαν ποτέ να ξεχαστούν. Ο νεαρός φοιτητής άφησε την τελευταία του πνοή στο πεζοδρόμιο, χωρίς να έχει φταίξει απολύτως σε τίποτα.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Διαδώστε το: Έκκληση βοήθειας για την 30χρονη μητέρα με νευρινωμάτωση από την Ζάκυνθο!

Λίγες ώρες αργότερα, άγνωστος τηλεφώνησε στην εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» και ανέλαβε την ευθύνη εκ μέρους της «17 Νοέμβρη», ενώ παράλληλα εξέφρασε την λύπη του για τον θάνατο του 20χρονου Θάνου Αξαρλιάν, βαφτίζοντάς τον «παράπλευρη απώλεια». Κάθε χρόνο στις 14 Ιουλίου, συγγενείς και φίλοι, τελούν σιωπηλό και φορτισμένο μνημόσυνο στην μνήμη του αδικοχαμένου 20χρονου φοιτητή.

 

Retromania

Ροή ειδήσεων

Share