Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

Το μαγαζί στην περιοχή του Χίλτον που έχουν γευτεί τις δημιουργίες του... μεγάλες διασημότητες!

23 Ιουνίου 2017 13:15
Το μαγαζί στην περιοχή του Χίλτον που έχουν γευτεί τις δημιουργίες του... μεγάλες διασημότητες!

Μετά από 96 χρόνια στον Πειραιά, ο θρυλικός και πολυβραβευμένος «Βασίλαινας» μετακόμισε πρόσφατα στην περιοχή του Χίλτον, σε μια από τις πιο ανερχόμενες γαστρονομικές πιάτσες της πόλης και προσφέρει πραγματικά δημιουργική Ελληνική κουζίνα.

Ο υψηλής αισθητικής χώρος, με τοίχους από ηφαιστειακή ελαφρόπετρα, σχεδιάστηκε από τους καταξιωμένους αρχιτέκτονες Μαρία Κοκκίνου και Ανδρέα Κούρκουλα και αποπνέει την αστική αίγλη του ’60 ενώ ταυτόχρονα μοιάζει να «συνομιλεί» αρχιτεκτονικά με το εμβληματικό κτήριο του Χίλτον.

Eκατοντάδες φωτισμένες φιάλες κρασιού που κρέμονται από την οροφή δημιουργούν ατμοσφαιρικό φωτισμό ενώ δεσπόζει η εντυπωσιακή walk-in κάβα, με πάνω από 150 ετικέτες κρασιού.

Στο ιστορικότερο εστιατόριο της πόλης, που έχουν τιμήσει διασημότητες όπως ο Ουίνστων Τσώρτσιλ και ο Ελία Καζάν, η Ρόμι Σνάϊντερ και η Σοφία Λώρεν, η Ειρήνη Παππά και η Μελίνα Μερκούρη, θα απολαύσετε υψηλή γαστρονομία με έμφαση στα προϊόντα της θάλασσας, όπως το ταρτάρ με γαρίδες Κοιλάδας και μαγιάτικο και η ψαρόσουπα με κεφάλι

φρέσκιας σφυρίδας. Μοναδική εμπειρία αποτελεί το μενού γευσιγνωσίας 7 σταδίων. Ο «Βασίλαινας» είναι το πρώτο εστιατόριο στην Ελλάδα που καθιέρωσε το θεσμό, ήδη από το 1929!


Highlight
• Η εντυπωσιακή walk-in κάβα που φιλοξενεί πάνω από 150 ετικέτες, με ιδιαίτερη έμφαση στον ελληνικό αμπελώνα. Την πολύ ενημερωμένη λίστα κρασιών επιμελείται ο Γρηγόρης Μιχαήλος (AIWS)

Must try
• Την ταραμοσαλάτα με μυστική συνταγή του 1929.
• Το γιουβετσάκι με γαρίδες, καπνιστή ντομάτα και μυρώνια.
• Τον μπακαλιάρο σε κρούστα. Δευτ.-Σάβ. 13:00-01:00.

Info:

Βρασίδα 13, Χίλτον, Τ. 210 7210501, 6977 210501,

Για περισσότερες προτάσεις κατεβάστε το περιοδικό εδώ

 

Μοντέρνα Ελληνική Κουζίνα

Ροή ειδήσεων

Share