Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2019

Από την Ρόμβης στην παριζιάνικη συνοικία του Saint Germain: Ένα μικροσκοπικό vintage bistrot σκορπά νόστιμες στιγμές στο ιστορικό κέντρο!

15 Μαρτίου 2018 08:45
Από την Ρόμβης στην παριζιάνικη συνοικία του Saint Germain: Ένα μικροσκοπικό vintage bistrot σκορπά νόστιμες στιγμές στο ιστορικό κέντρο!

Από την Τίτη Βελοπούλου
(tvelopoulou@dousiscom.gr)


Ρεπορτάζ - κείμενα: Τίτη Βελοπούλου, Κατερίνα Ρίγκου (krigou@dousiscom.gr), Γιώργος Παπαχατζής (gpapachatzis@dousiscom.gr), Κατερίνα Φωτοπούλου (kfotopoulou@dousiscom.gr) / Φωτογραφίες: Κώστας Καπαρελιώτης, Ελεάννα Κουρκουλοπούλου, Ιάκωβος Στρίκης, Χρήστος Τριανταφύλλου

Ο «κρυµµένος» αστικός πεζόδροµος της Ρόµβης, µια µικρή όαση δίπλα στην πολύβουη Πλατεία Αγίας Ειρήνης, µας ταξιδεύει άθελά του στην παριζιάνικη συνοικία του Saint Germain χάρη στην άφιξη του Los Gatos. Το κουκλίστικο bistrot αποπνέει vintage ατµόσφαιρα, µε έπιπλα αντίκες, ενώ στον χώρο του κυριαρχούν η open cuisine και το ψυγείο µε τα αλλαντικά.

Η προσωπική σφραγίδα από τη διακόσµηση µέχρι τις συνταγές αλλά και η αγάπη για την ισπανική κουζίνα οδήγησαν, σε συνεργασία µε τον chef Παύλο Δαβέτα, στη δηµιουργία ενός µικρού αλλά άκρως γευστικού value for money µενού, ιδανικό για να συνοδέψει τέλεια ένα ποτήρι κρασί ή µια παγωµένη µπύρα. Με βάση φρέσκα εποχιακά προϊόντα, προτείνει χειροποίητες τάρτες ηµέρας, οµελέτες, εξαιρετικά panini, pasta και εµπνευσµένα tapas (must το κατσικίσιο τυρί και τα µανιτάρια), ενώ δεν λείπουν εκλεκτές ποικιλίες ισπανικών και ιταλικών τυριών/αλλαντικών, αλλά και οι προτάσεις για everyday brunch!

Όσο για τα τραπεζάκια του έξω στον πεζόδροµο, προσφέρονται για ένα ελαφρύ lunch break ή ένα χαλαρό dinner απολαµβάνοντας την ηρεµία, ακόµα κι αν βρίσκεσαι στο κέντρο της Αθήνας! Στα συν, η χειροποίητη sangria και η πολύ ενηµερωµένη λίστα κρασιών.

Ιnfo

Ρόµβης 17 & Κλειτίου 1, Aθήνα Τ. 210 3240100, Μ. 6932 702531

Kαθηµερινά 10:30-01:00. Παρ. & Σάβ. 10:30-02:00.

 

Γεύση

Ροή ειδήσεων

Share