Πέμπτη, 25 Απριλίου 2024

"Η Πανούκλα" του Αλμπέρ Καμύ στο Θέατρο 104

Κλείσε τώρα το εισιτήριο σου!

9 Νοεμβρίου 2022 14:54
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Μετά τη βράβευση της παράστασης με το βραβείο σκηνοθεσίας Διεθνούς Ρεπερτορίου στη Σοφία Καραγιάννη από την Ένωση Ελλήνων Θεατρικών και Μουσικών Κριτικών και τα συνεχόμενα sold out από τον Οκτώβρη 2021 έως τον Απρίλιο 2022, η "Πανούκλα" επανέρχεται για επτά μόνο παραστάσεις στο Θέατρο 104.

Ο γιατρός Ριέ, η Πόλη και η Πανούκλα ξετυλίγουν ένα παράλογο χρονικό τρόμου, επιβίωσης κι ανθεκτικότητας. Όλα ξεκινούν σε μια συνηθισμένη πόλη, όπου οι αρουραίοι αρχίζουν να βγαίνουν από τους υπονόμους και να πεθαίνουν στους δρόμους.

Η ζωή των ανθρώπων της αλλάζει από τη μια στιγμή στην άλλη, καθώς ο ιός μεταδίδεται ανεξέλεγκτα από τα ζώα στους ανθρώπους και έρχονται αντιμέτωποι με την αρρώστια, τη μοναξιά, τον φόβο, την τρέλα και τον θάνατο. Ο γιατρός Ριέ βάζει στο μικροσκόπιό του το χάος που προκαλεί μια τέτοια κρίση, παλεύει ακατάπαυστα για την υγεία των συμπολιτών του και δίνει όλες του τις δυνάμεις για να πολεμήσει, όχι μόνο την αρρώστια, αλλά κυρίως την απελπισία.

Παράλληλα, μην χάσετε την παράσταση "Βόυτσεκ" του Γκέρογκ Μπύχνερ σε σκηνοθεσία Σταύρου Σ. Τσακίρη στο θέατρο ΠΟΛΗ.

'Η Πανούκλα' του Αλμπέρ Καμύ στο Θέατρο 104

Ο Ιωσήφ Ιωσηφίδης ,ο Κων/νος Πασσάς, και ο Δημήτρης Μαμιός επί σκηνής ζωντανεύουν το αλληγορικό τοπίο του έργου και αναρωτιούνται για το νόημα της ανθρώπινης ύπαρξης, αφού ακόμη και στις πιο σκοτεινές εποχές «υπάρχουν στον άνθρωπο περισσότερα πράγματα να θαυμάσεις απ’ όσα μπορείς να περιφρονήσεις».

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

"Σωτηρία με Λένε": Ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου στο Θέατρο Μικρό Χορν

Το έργο της Σοφίας Αδαμίδου που αποτελεί ένα αφήγημα με στιγμές και αναμνήσεις από τη ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου, της σπουδαίας γυναικείας μορφής του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού θα παρουσιαστεί από τις 10 Νοεμβρίου με συνοδεία ζωντανής μουσικής, για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, στο θέατρο Μικρό Χορν, σε σκηνοθεσία, διασκευή & δραματουργική επεξεργασία του Γιώργου Παπαγεωργίου. Στο ρόλο της Σωτηρίας, η Κάτια Γκουλιώνη.

Το έργο

Βράδυ. Η Σωτηρία βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγο πριν την εγχείρηση που θα της στερήσει τη φωνή. Η ζωή της θα περάσει σαν ταινία μπροστά από τα μάτια της. Οι δικοί της άνθρωποι, η οικογένειά της, ο άντρας της, τα πάθη της. Άνθρωποι που αγάπησε και την αγάπησαν κι άλλοι που την πίκραναν ή την στήριξαν όταν πρωτοξεκίνησε. Η Σοφία Βέμπο που χωρίς να το γνωρίζει τη μύησε στο τραγούδι, Ο Βασίλης Τσιτσάνης που της άνοιξε το δρόμο, ο Παπαϊωάννου που αγάπησε βαθιά. Φτάνει μέχρι τον Ανδριόπουλο και τον Σαββόπουλο που την έφεραν πιο κοντά στις νεότερες γενιές.

Αυτό το βράδυ η Σωτηρία θα «βουτήξει» σε μια ζωή που επηρεάστηκε σημαντικά από συνθήκες και γεγονότα μιας ολόκληρης εποχής.

Ημέρες & Ώρες Παραστάσεων:

Τετάρτη: 20:00

Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο: 21:00

Κυριακή: 18:00

Τιμή εισιτηρίου: Α΄Ζώνη (καθημερινές) 20 ευρώ,

Α΄Ζώνη (Σάββατο βράδυ + Κυριακή) 22 ευρώ

Πλατεία – εξώστης : Β΄Ζώνη (καθημερινές) 18 ευρώ

Β΄Ζώνη (Σάββατο βράδυ + Κυριακή) 20 ευρώ

VIP:25 ευρώ, η πρώτη σειρά σε όλες τις παραστάσεις

Κλείσε εδώ το εισιτήριο σου

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share