Παρασκευή, 19 Απριλίου 2024

"Πού πας, βρε Καραγκιόζη;": Τριήμερο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών ξεκινά στις 18 Φεβρουαρίου

Αξίζει!

17 Φεβρουαρίου 2022 11:09
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Ένα τριήμερο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών με πολλές εικαστικές, παραστατικές και εκπαιδευτικές δράσεις εγκαινιάζεται στις 18 Φεβρουαρίου στο πολιτιστικό κέντρο «Ρομάντσο».

Παράλληλα, δες εδώ πότε θα κυκλοφορήσει ο τελευταίος του δίσκος του Mad Clip.

Με τίτλο «Πού πας, βρε Καραγκιόζη;(με την καλή την έννοια)» το νεοσύστατο φεστιβάλ που επιμελείται η ιστορικός τέχνης Ίρις Κρητικού, συνεργάτης του διοργανωτή οργανισμού KROMA, επιχειρεί να αφουγκραστεί τις καταβολές, το παρόν και το μέλλον του θεάτρου σκιών αλλά και τις ιστορικές, τις αισθητικές και τις συμβολικές του εκλεκτικές συγγένειες. Επίσης το πώς το θέατρο σκιών και ο αγαπημένος σε όλους Καραγκιόζης μπορεί να αφορά τον άνθρωπο του σήμερα.

Τριήμερο Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών ξεκινά στις 18 Φεβρουαρίου

Οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ανοίγουν με μια συζήτηση (18/2, ώρα 19.00) ανθρώπων από όλο το φάσμα των τεχνών που υπηρετούν το Θέατρο Σκιών, σε μια σπάνια συνεύρεση: Δήμος Αβδελιώδης, Ωρίων Αρκομάνης, Ηλίας Καρελλάς, Ίρις Κρητικού, Δημήτρης Λέκκας, Γιάννης Σπανούδης, Χρήστος Στανίσης.

Εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων-εγκαταστάσεων του Φεστιβάλ

Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια των εικαστικών εκθέσεων-εγκαταστάσεων του Φεστιβάλ.

Η πρώτη τιτλοφορείται «Στον μπερντέ: Ο Καραγκιόζης ως εφήμερη διαχρονία» και φέρνει κοντά 50 Έλληνες διακεκριμένους αλλά και πολύ νέους εικαστικούς που παρουσιάζουν τον Καραγκιόζη σε έργα τους με αυτοσχέδιες ιστορίες ηρώων της διπλανής πόρτας.

Σε άλλη έκθεση του φεστιβάλ στήνεται ένα défilé δρόμου με αυτοσχέδια ενδύματα και αξεσουάρ μόδας που θα φορεθούν και θα παρουσιαστούν τιμώντας την ελληνική διαχρονία του Καραγκιόζη και του θεάτρου σκιών.

Τα έργα της έκθεσης «Σαν τον καραγκιόζη… Το Défilé του δρόμου» είναι δημιουργίες εικαστικών, σχεδιαστών, ενδυματολόγων, eco-makeovers και σκηνογράφων που εργάζονται με ελαφριά ύλη και εφήμερα υλικά. Θα είναι επισκέψιμα ως εικαστική εγκατάσταση κατά τη διάρκεια του τριημέρου, με εξαίρεση τις ώρες του defile το απόγευμα του Σαββάτου ώρα 17.00 και στις 18.00 σε ένα αναπάντεχο cat-walk, με ακόμη πιο αναπάντεχα μοντέλα, το οποίο οι θεατές θα μπορούν να παρακολουθήσουν με προκράτηση (www.poupasvrekaragiozi.gr).

Στο Φεστιβάλ συμμετέχει επίσης η εγκατάσταση του εικαστικού, ηθοποιού και make-up artist, Σπύρου Αγγελόπουλου «Installation Pokemon Island»- ένα νησί εμπνευσμένο από την ποπ κουλτούρα και το θέατρο σκιών, όπου φιλοξενούνται τα πιο απροσδόκητα πλάσματα.

Παραστάσεις, προβολές, εκπαιδευτικά προγράμματα, εργαστήριο κατασκευής φιγούρας και άλλες δράσεις περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του 1ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Θεάτρου Σκιών το οποίο θα ολοκληρωθεί στις 20/2.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Θέατρο

Ροή ειδήσεων

Share