Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2024

Νίκος Πορτοκάλογλου & Ρένα Μόρφη στο Φεστιβάλ στη «Σκιά των Βράχων 2023»

Γιορτάζουν τα τρία χρόνια επιτυχίας της τηλεοπτικής εκπομπής της ΕΡΤ1 «Μουσικό Κουτί»

26 Απριλίου 2023 14:38
Νίκος Πορτοκάλογλου & Ρένα Μόρφη στο Φεστιβάλ στη «Σκιά των Βράχων 2023»
Από Ανθή Κουρεντζή

Ο κορυφαίος τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου γιόρτασε το περασμένο καλοκαίρι τα 40 χρόνια διαδρομής του από τους Φατμέ μέχρι το Μουσικό Κουτί, με δύο sold out συναυλίες στο Ηρώδειο και μια μεγάλη πανελλήνια περιοδεία, σαν επιστέγασμα μιας σπάνιας σε διάρκεια και δημιουργικότητα παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι.

Το 2020 οραματίστηκε και δημιούργησε, με μια ομάδα εκλεκτών συνεργατών, την εκπομπή που άλλαξε τα τηλεοπτικά μουσικά δεδομένα, έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά και γνώρισε πρωτοφανή αναγνώριση και αγάπη από το κοινό.

Η εξαιρετική ερμηνεύτρια Ρένα Μόρφη, που ξεκίνησε με το συγκρότημα Ιμάμ Μπαϊλντί και ξεχώρισε για τις πρωτότυπες διασκευές και για τις πολυάριθμες συναυλίες σε διεθνή φεστιβάλ σε Ευρώπη και ΗΠΑ, ακολούθησε πολύ επιτυχημένη μοναχική πορεία και έχει κάνει μεγάλη αίσθηση με τις ερμηνείες της στην εκπομπή. Με την ευκαιρία, δείτε ποιος πασίγνωστος μουσικός ήταν πεθερός της Ρένας Μόρφη.

Νίκος Πορτοκάλογλου & Ρένα Μόρφη στο Φεστιβάλ στη «Σκιά των Βράχων 2023»

Μαζί τους, τρία από τα βασικά μέλη της μπάντας της εκπομπής, ο Βύρων Τσουράπης (μπάσο, τραγούδι) με τα όμορφα τραγούδια του από τον προσωπικό του δίσκο “Λέξεις Μακρόσυρτες”,ο Λάμπης Κουντουρόγιαννης (κιθάρα, τραγούδι) με το νέο του project “ΡΙΖΕΣ” και το τραγούδι τους “Ζήσε Ελεύθερος”, ιδρυτικό μέλος των Wedding Singers και πολυάριθμες συνεργασίες με καταξιωμένους καλλιτέχνες, ο Θανάσης Τσακιράκης (τύμπανα, φωνητικά) που με το μοναδικό του ταλέντο συμπληρώνει δυναμικά και απογειώνει με τον ήχο του όλα τα είδη μουσικής, καθώς και μια ομάδα εξαιρετικών μουσικών.

Η συναυλία θα περιέχει τα πιο γνωστά τραγούδια από το ρεπερτόριο των δύο καλλιτεχνών, αλλά και επιλεγμένα στιγμιότυπα από τις εντυπωσιακές ενάρξεις της εκπομπής. Ο Νίκος συνδυάζει με μαεστρία τα πιο απροσδόκητα ελληνικά και ξένα τραγούδια και τα ερμηνεύουν μαζί με την Ρένα, όπως και κάποια αγαπημένα τους τραγούδια σε νέες διασκευές.

Συντελεστές

Βύρων Τσουράπης: μπάσο, μαντολίνο, φυσαρμόνικα, φωνή
Λάμπης Κουντουρόγιαννης: ηλεκτρική-ακουστική κιθάρα, φωνή
Θανάσης Τσακιράκης: τύμπανα, φωνή
Ηλίας Λαμπρόπουλος: βιολί, μπουζούκι, τρομπέτα, γκάϊντα, φωνή
Αλέξανδρος Ζουγανέλης: σαξόφωνο, φλάουτο
Κατερίνα Λιάκη: πλήκτρα, φωνή
Carlos Menendez: κρουστά
Άκης Πασχαλάκης: ηχοληψία p.a
Αγαπητός Καταξάκης: ηχοληψία stage
Νίκος Λιβανός: φωτισμοί

 

Μουσική

Ροή ειδήσεων

Share