ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗ

Το “Heatwave” είναι ο δίσκος που γράφτηκε για καύσωνες σαν κι αυτόν που έρχεται!

Το “Heatwave” είναι ο δίσκος που γράφτηκε για καύσωνες σαν κι αυτόν που έρχεται!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Ο Ιούλιος του 1987 είδε μια απόλυτα τσιμεντοποιημένη Αθήνα χωρίς κλιματισμό να αντιμετωπίζει ένα κύμα καύσωνα χωρίς προηγούμενο και να κάνει έναν μακάβριο απολογισμό.

Όταν στις 22 Ιουλίου η θερμοκρασία χτύπησε τους 44 βαθμούς Κελσίου, ανακοινώθηκαν οι πρώτοι 4 νεκροί. Τις επόμενες μέρες ο αριθμός θα εκτοξευτεί και δεν θα σταματήσει πριν τους 1300 (εκ των οποίων οι 1115 ήταν στην Αθήνα).

Την επόμενη πια χρονιά, οι Last Drive, μία από τις σημαντικότερες ελληνικές μπάντες κι ένα από τα μεγάλα κεφάλαια του ευρωπαϊκού garage, κυκλοφόρησαν τον δίσκο Heatwave ( =καύσωνας) στην μνήμη του φρικτού και φονικού καύσωνα του προηγούμενου έτους. Μέσα σε αυτόν περιλαμβάνεται και το ομώνυμο instrumental Ηeatwave ’88.

Ελπίζουμε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες μέρες και θερμοκρασίες, αλλά αν ο καιρός το πάει προς τα εκεί, ανάψτε το aircondition και δυναμώστε τα ηχεία!

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=I4AlMkrvk94[/youtube]

Πασίγνωστη τραγουδίστρια δωρίζει τα έσοδα από το “χιτ” της σε πρόσφυγες!

Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια-τραγουδοποιός, Φιόνα Άπλ (Fiona Apple) ανακοίνωσε πως δωρίζει τα έσοδα του 2019 και του 2020 του τραγουδιού της “Criminal” που ακούγεται σε τηλεοπτικές σειρές και κινηματογραφικές ταινίες στην οργάνωση While They Wait (Ενώ Περιμένουν), η οποία βοηθά τους πρόσφυγες σε βασικές ανάγκες, μεταναστευτικά παράβολα και νομικές υπηρεσίες.

 

“Διαβάζοντας μήνες και μήνες τις ειδήσεις για το πώς η χώρα μου αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες, απογοητεύτηκα προσπαθώντας να καταλάβω ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να βοηθήσω” αναφέρει η τραγουδίστρια σε ανάρτησή της στο Tumblr, προσθέτοντας: “Μου φαίνεται ότι ο καλύτερος τρόπος με τον οποίο μπορώ να βοηθήσω τους κρατουμένους είναι να συμβάλω στην πληρωμή των νομικών τους εξόδων”.

 

 
 

Η Φιόνα Άπλ εξηγεί ότι το “Criminal”, το βραβευμένο με Grammy single από το ντεμπούτο LP της του 1996, “Tidal”, είναι «το τραγούδι με τη μεγαλύτερη ζήτηση» για τηλεοπτικές και κινηματογραφικές ταινίες. Και τα χρήματα που συγκεντρώνονται από το τραγούδι θα βοηθήσουν τους πρόσφυγες να εξασφαλίσουν “εκπροσώπηση και καθοδήγηση” τονίζει.

“Όταν χωρίζονται από τα παιδιά τους χρειάζονται βοήθεια για να κινηθούν στο σύστημα” σημειώνει.

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου