Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

«Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία», από τις 16 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood

Μην το χάσεις!

9 Φεβρουαρίου 2023 14:12
«Ant-Man και Wasp: Κβαντομανία», από τις 16 Φεβρουαρίου στους κινηματογράφους από τη Feelgood
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Η έναρξη της 5ης Φάσης του Marvel Cinematic Universe είναι µία καταιγιστική, επική, φιλόδοξη περιπέτεια επιστηµονικής φαντασίας µε το συναίσθηµα και το χιούµορ του Ant-Man. Η νέα ταινία βουτάει στον Κβαντικό Κόσµο και οι ήρωες αλληλοεπιδρούν µε πρωτόγνωρα, παράξενα πλάσµατα και ζουν µια περιπέτεια γεµάτη ανατροπές, που θα τους ωθήσει πέρα απ’ οτιδήποτε θεωρούσαν πιθανό.

Ο Peyton Reed αναλαµβάνει και πάλι τα ηνία της σκηνοθεσίας, ενώ ο Paul Rudd πρωταγωνιστεί ξανά ως Scott Lang/Ant-Man, η Evangeline Lilly ως Hope van Dyne/The Wasp, ο Jonathan Majors ως Kang ο Κατακτητής, η Kathryn Newton ως Cassie Lang, η Michelle Pfeiffer ως Janet van Dyne και ο Michael Douglas ως Hank Pym. Στην ταινία θα απολαύσουµε, επίσης, τον David Dastmalchian ως Veb, την Katy O'Brian ως Jentorra, τον William Jackson Harper ως Quaz και τον Bill Murray ως Lord Krylar

Υπόθεση:

Ο Scott Lang (Paul Rudd) και η Hope van Dyne (Evangeline Lilly) είναι ένα ευτυχισµένο φυσιολογικό ζευγάρι που τυχαίνει να είναι και υπερήρωες. Η ζωή είναι ωραία. Ο Scott έχει γράψει ένα βιβλίο, η Hope ασχολείται µε ανθρωπιστικό της έργο και η οικογένεια τους -οι γονείς της Hope και η κόρη του Scott, Cassie- είναι, επιτέλους, µέρος της καθηµερινότητάς τους.

Η Cassie, µάλιστα, µοιράζεται το πάθος της νέας της οικογένειας για την επιστήµη και την τεχνολογία, ειδικά σε σχέση µε τον Κβαντικό Κόσµο. Αλλά το ανήσυχο πνεύµα της τους οδηγεί σε ένα αναπάντεχο ταξίδι χωρίς επιστροφή στον ατελείωτο υποατοµικό κόσµο, όπου συναντούν παράξενα νέα πλάσµατα, µία κοινωνία σε κρίση, και έναν µάστερ του χρόνου µε απειλητικές διαθέσεις.

Με τον Scott και την Cassie να εξωθούνται προς µία κατεύθυνση, και τη Hope µε τους γονείς της σε άλλη, οι ήρωες διασκορπίζονται σε έναν εµπόλεµο κόσµο, ενώ δεν έχουν καµία ιδέα πώς θα βρουν τον δρόµο της επιστροφής.

Η έναρξη της 5ης Φάσης του Marvel Cinematic Universe είναι µία καταιγιστική, φιλόδοξη περιπέτεια µε το συναίσθηµα και το χιούµορ που αγαπάµε. «Οι ταινίες του Ant-Man επικεντρώνονται στην οικογένεια», λέει ο σκηνοθέτης Peyton Reed. «Στην «Κβαντοµανία» βυθιζόµαστε στην οικογενειακή δυναµική µε έναν πιο διευρυµένο καµβά. Ψαχουλέψαµε λίγο τον Κβαντικό Κόσµο στις προηγούµενες δύο ταινίες, αλλά τώρα θελήσαµε να δώσουµε µία διαφορετική αίσθηση. Είναι µία επική εµπειρία».

Το ρίσκο είναι µεγάλο, προσθέτει ο Reed, καθώς η νέα ταινία είναι το υπόβαθρο για τις επόµενες ταινίες του MCU. «Ήταν συναρπαστικό. Ο Κβαντικό Κόσµος είναι η απόλυτη δηµιουργία. Η ιδέα είναι ότι βυθίζονται βαθύτερα και χρειάστηκε να δηµιουργήσουµε πόλεις και πολιτισµούς, πλάσµατα, όντα και δοµές». «Συγκεντρώσαµε πολλές οπτικές αναφορές, από φωτογραφίες µικροσκοπίου µέχρι εικόνες από περιοδικά heavy metal από τα ’70s και τα ’80s», συνεχίζει ο Reed. «Μαζέψαµε όλες αυτές τις εικόνες από παλιά εξώφυλλα επιστηµονικής φαντασίας, από καλλιτέχνες όπως οι John Harris, Paul Laird και Richard M. Powers. Αυτές οι ζωγραφιές ξυπνούν αναµνήσεις. Μας άρεσε αυτό το ύφος για τον Κβαντικό Κόσµο».

Ο παραγωγός Stephen Broussard προσθέτει, «Είναι ένας υποατοµικός εσωτερικός κόσµος µέσα στον κόσµο που ξέρουµε. Αναρωτηθήκαµε πώς λειτουργεί η τεχνολογία εκεί. Πώς µοιάζουν οι κοινωνίες τους, η θρησκεία και η πολιτική. Νοµίζω ότι ένας από τους λόγους που το MCU είναι τόσο επιτυχηµένο και έχει τόση διάρκεια είναι γιατί βλέπουµε τους νέους χαρακτήρες και τις νέες ιστορίες ως µία ευκαιρία να µπουκάρουµε σε καινούριους κόσµους».

Ο Paul Rudd πρωταγωνιστεί ως Scott Lang/Ant-Man, η Evangeline Lilly ως Hope van Dyne/The Wasp, ο Jonathan Majors ως Kang the Conquerer, η Kathryn Newton ως Cassie Lang, η Michelle Pfeiffer ως Janet van Dyne και ο Michael Douglas ως Hank Pym. Στην ταινία θα απολαύσουµε, επίσης, τον David Dastmalchian ως Veb, την Katy O'Brian ως Jentorra, τον William Jackson Harper ως Quaz και τον Bill Murray ως Lord Krylar.

Οι χαρακτήρες

SCOTT LANG/ANT-MAN

Ένας συνηθισµένος τύπος που έγινε υπερήρωας κατά λάθος, ένας Avenger που κυριολεκτικά έσωσε τον κόσµο. Η ζωή είναι ωραία στον Σαν Φρανσίσκο. Ο Scott απολαµβάνει να προωθεί το βιβλίο του και εκτιµά πολύ τη σχέση του µε τη Hope van Dyne και τους γονείς της Hank and Janet. Το κυριότερο, ο Scott θέλει να κερδίσει τον χαµένο χρόνο µε την κόρη του, την Cassie. Μπορεί να είναι 18, αλλά δεν παύει να είναι ο πατέρας της.

«Ο Scott επαναπαύεται στις δάφνες του», λέει ο σκηνοθέτης Peyton Reed. «Κάνει το γύρο του θριάµβου µέχρι που βρίσκεται να ζει µία αναπάντεχη περιπέτεια». Ο Paul Rudd επιστρέφει στη µεγάλη οθόνη ως Scott Lang/Ant-Man. «Πολλά έχουν συµβεί στον Scott τα τελευταία χρόνια» λέει ο Rudd. «Είναι ένας τύπος που ζούσε µία κανονική ζωή µέχρι που έκανε ένα έγκληµα τύπου Ροµπέν των Δασών, επειδή είναι καλός άνθρωπος. Πήγε στη φυλακή για δύο χρόνια και µετά επιστρατεύτηκε ως υπερήρωας. Στρατεύτηκε µε τους Avengers, πήγε στον Κβαντικό Κόσµο και επέστρεψε, έσωσε το σύµπαν. Ξεκινάµε αυτή την ταινία µετά τα γεγονότα της ταινίας «Endgame»» συνεχίζει ο Rudd. «Για πρώτη φορά εδώ και χρόνια, ο Scott µπορεί να πάρει µια ανάσα, να αράξει, να περάσει χρόνο µε την κόρη του και να είναι παρών στη ζωή του. Αλλά αυτό δεν κρατάει πολύ».

SCOTT LANGANT-MAN

Ο Rudd, που έχει υποδυθεί τον χαρακτήρα από το 2015, λέει ότι νιώθει µία συγγένεια µε τον Scott Lang και τον Ant-Man. «Ένα από τα πράγµατα που έχω διασκεδάσει σε αυτόν τον ρόλο είναι ότι ο Scott δεν έχει κάτι το εξαιρετικό. Δεν κατέχει υπερδυνάµεις, δεν είναι ο θεός του κεραυνού, δεν είναι µεγάλος, πράσινος και δυνατός, δεν µπορεί να πετάξει. Είναι απλά ένας έξυπνος τύπος. Παίζω τον ρόλο ενός συνηθισµένου ανθρώπους που δεν ήθελε να είναι υπερήρωας αλλά αναγκάζεται, κι αυτό είναι αστείο».

HOPE VAN DYNE/THE WASP

Είναι η ευφυέστατη επικεφαλής του Ιδρύµατος Pym van Dyne, που χρησιµοποιεί το επαναστατικό σωµατίδιο Pym µε επαναστατικούς τρόπους για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Στην προσωπική της ζωή, η Hope είναι ανακουφισµένη που έχει τη µαµά της πάλι κοντά της, παρόλο που η Janet δεν έχει αποκαλύψει τι συνέβη στον Κβαντικό Κόσµο. Η σχέση της Hope και του Scott ανθίζει και έχει µία ιδιαίτερη σχέση µε την κόρη του, την Cassie, της οποίας το ανεξάρτητο πνεύµα τής θυµίζει την ίδια στα νιάτα της.

Για µία ακόµα φορά, η Evangeline Lilly υποδύεται τη θαρραλέα, αποφασιστική και φιλάνθρωπο Hope. «Η Hope ξεκίνησε σαν µία αποµονωµένη, ψυχρή, απόµακρη γυναίκα που είχε πληγωθεί τόσο πολύ στην παιδική της ηλικία ώστε να είναι αποκοµµένη από την οικειότητα και τις σχέσεις» λέει η Lilly. «Τώρα, έχει διορθώσει τη σχέση της µε τον πατέρα της, έχει φέρει τη µητέρα της πίσω από τον Κβαντικό Κόσµο, έχει ερωτευτεί τρελά τον Scott Lang—είναι ένα δυναµικό δίδυµο, ένα υπερηρωικό ζευγάρι. Και µέσα σε όλα αυτά, έχει σχεδόν υιοθετήσει την κόρη του, την Cassie, και βάζει µπρος ξανά την τεχνολογία Pym για να βελτιώσει τον κόσµο».

HOPE VAN DYNETHE WASP

Αλλά, σύµφωνα µε τον σκηνοθέτη, η Hope παλεύει µε το γεγονός ότι η µητέρα της έχει επιστρέψει. Λέει ο Reed, «Η Hope είχε την προσδοκία ότι µετά από 30 χρόνια θα µάθαινε όλες τις ιστορίες της µαµάς της. Θα τη γνώριζε σαν προσωπικότητα και ίσως να την είχε και πρότυπο. Αλλά τελικά, δεν είναι έτσι. Έχουν µία καλή σχέση, αλλά η Janet είναι απόµακρη. Δεν µιλάει για πολλά θέµατα. Η Hope το βρίσκει αυτό πολύ αποκαρδιωτικό και µέσα στην πορεία της ταινίας, αναγκάζονται να αντιµετωπίσουν αυτά τα µυστικά. Όλα αυτά συµβαίνουν ενώ τις κυνηγάνε µέσα στον Κβαντικό Κόσµο. Η Hope σε αυτή την ταινία φέρνει τις προσδοκίες της απέναντι στην πραγµατικότητα».

Η Lilly προσθέτει, «Η Hope έφερε τη µητέρα της από τον Κβαντικό Κόσµο και ήταν πολύ ενθουσιασµένη. Νοµίζω ότι είχε µερικές κοριτσίστικες φαντασιώσεις για την επανένωσή τους. Φανταζόταν ότι θα λένε τα πάντα µε τη µαµά της και θα είναι κολλητές και θα είναι η µητέρα που έχασε στα 13. Μετά, η µαµά της επιστρέφει και δεν είναι τόσο ανοιχτή. Δεν είναι ευαίσθητη. Έχει ένα αποκοµµένο κοµµάτι που πληγώνει τη Hope».

KANG O ΚΑΤΑΚΤΗΤΗΣ

Ίσως η µεγαλύτερη απειλή στο MCU, έχει πολλές εκδοχές, η µία πιο τροµαχτική από την άλλη. Μας έγινε γνωστός ως «He Who Remains» στην σειρά «Loki», ενώ η νέα και άκρως επικίνδυνη εκδοχή του Kang στοχεύει να το πάει σε άλλο επίπεδο, πυροδοτώντας την αντίδραση του Scott, της Hope, της Janet, του Hank και της Cassie, που θέλουν να τον σταµατήσουν πριν είναι αργά. Ο χρόνος, απ’ ό,τι φαίνεται, είναι το µυστικό όπλο του Kang και σκοπεύει να χρησιµοποιήσει τη µοναδική του αντίληψη περί χρόνου για να κατακτήσει κόσµους πολύ πέρα από τον Κβαντικό Κόσµο.

«Ενώ διατηρούµε τον πυρήνα της οικογένειας, αποφασίσαµε να µεγαλώσουµε το εύρος», λέει ο σκηνοθέτης Peyton Reed. «Και για να το κάνουµε αυτό, χρειαστήκαµε έναν παγκόσµιο κακό. Ως παιδί µεγάλωσα µε κόµικς, πάντα λάτρευα τον Kang τον Κατακτητή. Είναι από τους καλύτερους κακούς». Ο Jonathan Majors, που υποδύεται µία παραλλαγή του Kang στη σειρά «Loki», αναλαµβάνει τον ρόλο στην ταινία. Ο Majors λέει, «Η ταινία µιλάει για τη σχέση µας µε τον χρόνο και πώς ο χρόνος λειτουργεί µέσα στις σχέσεις. Η αγάπη, η φιλία, η κληρονοµιά: αυτά είναι η ιστορία και κάθε χαρακτήρας από τον Hank µέχρι την Janet και τον Scott—όλοι επηρεάζονται και έρχονται αντιµέτωποι µε την απειλή ή την υπόσχεση ενός χρόνου µε διαφορετικό τρόπο».

KANG

Σύµφωνα µε τον Reed, το κλειδί για την ερµηνεία του Majors ήταν να ενστερνιστεί τις µοναδικές δυνάµεις του χαρακτήρα. «Συζητήσαµε πολύ για το πώς µιλάει και πώς κινείται αυτός ο χαρακτήρας», λέει ο Reed. «Ο Kang µπορεί να έχει την εµπειρία του παρελθόντος του παρόντος και του µέλλοντος την ίδια στιγµή.

Πώς µοιάζει αυτό; Εξοικονοµεί την ενέργειά του. Δεν ξοδεύει τσάµπα ούτε µία χειρονοµία ούτε µία λέξη κι αν ο Kang πει κάτι, το εννοεί». «Ο Jonathan έφερε µία πολύ διαφορετική ενέργεια στο σετ», συνεχίζει ο Reed. «Οι ταινίες του Ant-Man πάντα ήταν κωµωδίες. Μου αρέσει που έχω ένα χαλαρό και αστείο σετ, οπότε οι ηθοποιοί µπορούν να νιώσουν άνετα µπροστά στην κάµερα. Και ο Jonathan ήρθε να το διαταράξει αυτό µε την απειλητική του δύναµη. Ήταν ωραία να βλέπουµε την ενέργειά του απέναντι στην ενέργεια του Paul Rudd. Πολλοί µπορεί να πιστεύουν ότι ο Ant-Man είναι ο πιο αδύναµος Avenger: “Τι µπορεί να κάνει αυτός ο τύπος; Συρρικνώνεται και µιλάει µε µυρµήγκια. Γελοία πράγµατα”. Απέναντι στον Kang, που είναι το πιο ισχυρό ον στον πολυσύµπαν, δηµιουργείται κάτι πολύ ενδιαφέρον κατά τη γνώµη µας».

JANET VAN DYNE

Έχει επιτέλους δραπετεύσει από τον Κβαντικό Κόσµο αφού αιχµαλωτίστηκε εκεί για τρεις δεκαετίες. Η επιστροφή της στον σύζυγό της Hank και στην κόρη τους Hope ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγµατικότητα και η Janet απολαµβάνει την κάθε στιγµή µαζί τους. Αλλά είναι συγκρατηµένη σχετικά µε τον καιρό που πέρασε
µακριά και κρατάει τις λεπτοµέρειες για τον εαυτό της. Μέχρι που αναγκάζεται να αποκαλύψει την αλήθεια, και τότε όλοι βρίσκονται βαθιά σε έναν παράλληλο κόσµο, που η Janet είχε ελπίσει να µην δει ποτέ ξανά.

JANET VAN DYNE

Η Pfeiffer είχε την ευκαιρία να διευρύνει τον χαρακτήρα, αποκαλύπτοντας σιγά σιγά όλο και περισσότερα για τον Κβαντικό Κόσµο και περνώντας χρόνο µε την κόρη της. Η Pfeiffer λέει, «Η τελευταία φορά που η Janet και η Hope είδαν η µία την άλλη ήταν όταν η Hope ήταν παιδί. Οπότε, παρόλο που και οι δύο έψαχναν απεγνωσµένα έναν τρόπο να επιστρέψουν η µία στην άλλη, δεν ξέρουν η µία την άλλη. Προσπαθούν να επανασυνδεθούν ως ενήλικες και αυτό είναι δύσκολο».

Η κατάσταση περιπλέκεται ακόµα περισσότερο από το γεγονός ότι όλοι βυθίζονται στον Κβαντικό Κόσµο. «Η Janet έχει ανοιχτούς λογαριασµούς στο παρελθόν της και αυτό επηρεάζει την οικογένεια», λέει η Pfeiffer.

DR. HANK PYM

Έχει παραδώσει τα ηνία του Ιδρύµατος Pym van Dyne στην κόρη του, τη Hope, οπότε µπορεί να ζήσει πιο χαλαρά τώρα που η αγαπηµένη του γυναίκα, η Janet, έχει επιστρέψει µετά από δεκαετίες στον Κβαντικό Κόσµο. Είναι ακόµα ένθερµος οπαδός των µυρµηγκιών και συνεχίζει να ασχολείται µαζί τους επιστηµονικά. Έχει δεχτεί τον Scott ως µέρος της οικογένειας και έχει ένα ξεχωριστό µέρος στην καρδιά του για την κόρη του Scott, την Cassie, ενθαρρύνοντας το ανήσυχο πνεύµα της.

Ο Michael Douglas, που επιστρέφει στο MCU λέει ότι ο Hank έχει υιοθετήσει µία πιο χαλαρή στάση. «Είναι σχεδόν συνταξιούχος και απολαµβάνει τη ζωή», λέει ο Douglas. «Είναι χαρούµενος που επέστρεψε η γυναίκα του και συνειδητοποιεί πόσο ικανή είναι και πόσο σκληρά έχει δουλέψει για να επιβιώσει στον Κβαντικό Κόσµο για 30 χρόνια».

Σύµφωνα µε τον Douglas, ο δεσµός ανάµεσα στον Hank και την Janet είναι πολύ ιδιαίτερος. «Η σχέση τους επεκτείνεται πέρα από τον γάµο, µέχρι την καριέρα τους. Δεν είναι πολλοί αυτοί που το καταφέρνουν. Είναι µία ισότιµη σχέση, έχει ο καθένας τα προτερήµατα και τα ελαττώµατά του».

Ο σκηνοθέτης Peyton Reed, λέει ότι η χηµεία τους ξεκίνησε πριν χρόνια. «Ο Hank και η Janet έχουν προϊστορία», λέει ο σκηνοθέτης. «Όλα ξεκίνησαν στα κόµικς του 1960— όταν ήταν από τα πρώτα µέλη των Avengers. Στην πραγµατικότητα, ήταν η Janet που τους ονόµασε Avengers. Παρόλο που το MCU ακολούθησε άλλη διαδροµή µε αυτούς τους χαρακτήρες, ήθελα να τιµήσω τη σηµασία τους, τόσο µέσα στα πλαίσια του σύµπαντος της Marvel Universe, όσο και ως ένα λειτουργικό ζευγάρι υπερηρώων που µοιράζονται το επιστηµονικό δαιµόνιο. Η ερώτηση είναι πώς προσαρµόζεται ο Hank τώρα που η Janet επέστρεψε», προσθέτει ο Reed. «Ο Hank έχει µαλακώσει λίγο, µοιάζει να έχει βρει την ηρεµία τώρα που ξανασυναντήθηκαν. Αλλά η ταινία επιφυλάσσει επιπλοκές καθώς τα µυστικά της βάζουν τη σχέση τους σε δοκιµασία. Έχουν περάσει πολλά µαζί και παρόλο που η ταινία τούς φέρνει αντιµέτωπους µε πολλά προβλήµατα, είναι δεµένοι σαν ζευγάρι».

CASSIE

Έχει πια µεγαλώσει µε τον διακαή πόθο να κάνει τον κόσµο καλύτερο για τις µελλοντικές γενιές. Όπως ο µπαµπάς της, ο Scott, η Cassie είναι ανεξάρτητη, πεισµατάρα, πιστή και τρυφερή, παλεύει για όποιον και ό,τι πιστεύει, ακόµα και αν µπαίνει σε κίνδυνο (ή στη φυλακή). Είναι ευγνώµων που έχει πάλι τον πατέρα της στη ζωή της, µαζί µε τον Hank, την Janet και τη Hope. Αλλά ο Scott την αντιµετωπίζει ακόµα σαν παιδί, και η Cassie δεν έχει χρόνο για τέτοια.

Η δυναµική πατέρα-κόρης είναι σηµαντική για την ιστορία της νέας ταινίας λέει ο Reed. «Ήθελα πραγµατικά να εξερευνήσω τη σχέση ανάµεσα στον Scott και την Cassie. Πώς σχετίζεται µαζί της ο Scott τώρα που είναι ενήλικας; Η Cassie είναι ιδεαλίστρια, θέλει να κάνει το καλό, αλλά προσπαθεί να καταλάβει τι σηµαίνει αυτό. Προσπαθεί να βρει τη φωνή της ως νέα γυναίκα. Μπορεί να γίνει κάπως επικριτική απέναντι στον πατέρα της, οπότε παίξαµε µε το χάσµα των γενεών ανάµεσα στον πατέρα και την κόρη».

Cassie

Η Kathryn Newton αναλαµβάνει τον ρόλο της 18χρονης Cassie. «Η Kathryn έχει χάρισµα. Είναι αθλήτρια και ξέρει να παίζει πολύ καλό γκολφ», λέει ο Reed. «Και µπορεί να κάνει παρέα µε τον [Paul] Rudd. Ήθελα να αφήσω χώρο για λίγο αυτοσχεδιασµό. Η σχέση ανάµεσα στους δύο ηθοποιούς ήταν καταλυτική για την ταινία και η Kathryn είναι καταπληκτική».

Ο σκηνοθέτης Peyton Reed, λέει ότι η χηµεία τους ξεκίνησε πριν χρόνια. «Ο Hank και η Janet έχουν προϊστορία», λέει ο σκηνοθέτης. «Όλα ξεκίνησαν στα κόµικς του 1960— όταν ήταν από τα πρώτα µέλη των Avengers. Στην πραγµατικότητα, ήταν η Janet που τους ονόµασε Avengers. Παρόλο που το MCU ακολούθησε άλλη διαδροµή µε αυτούς τους χαρακτήρες, ήθελα να τιµήσω τη σηµασία τους, τόσο µέσα στα πλαίσια του σύµπαντος της Marvel Universe, όσο και ως ένα λειτουργικό ζευγάρι υπερηρώων που µοιράζονται το επιστηµονικό δαιµόνιο. Η ερώτηση είναι πώς προσαρµόζεται ο Hank τώρα που η Janet επέστρεψε», προσθέτει ο Reed. «Ο Hank έχει µαλακώσει λίγο, µοιάζει να έχει βρει την ηρεµία τώρα που ξανασυναντήθηκαν. Αλλά η ταινία επιφυλάσσει επιπλοκές καθώς τα µυστικά της βάζουν τη σχέση τους σε δοκιµασία. Έχουν περάσει πολλά µαζί και παρόλο που η ταινία τούς φέρνει αντιµέτωπους µε πολλά προβλήµατα, είναι δεµένοι σαν ζευγάρι».

Η Newton είχε οραµατιστεί έναν ρόλο σαν αυτό της Cassie για πάνω από δέκα χρόνια. «Η πρώτη ταινία της Marvel που είδα ήταν το «Iron Man» µε τον πατέρα µου, και έτσι καθιερώσαµε να βλέπουµε υπερηρωικές ταινίες µαζί», λέει η ηθοποιός. «Δεν θυµάµαι πόσο χρονών ήµουνα, αλλά ακόµα βλέπω τον εαυτό µου σε ένα σινεµά µε τον πατέρα µου να έχουµε ποπ κορν και να του λέω ότι θα γίνω υπερήρωας όταν µεγαλώσω».

Χρόνια µετά, η Newton βρήκε τον τρόπο να µπει στο MC-αλλά έπρεπε να το κρατήσει µυστικό για µήνες. «Μερικά µυστικά είναι πολύ πιο απολαυστικά όταν είσαι ο µόνος που ξέρει κάτι για καιρό», λέει η ηθοποιός. «Θυµάµαι την ανακοίνωση: Καθόµουν στο κρεβάτι µε τους σκύλους και ήταν τα γενέθλιά µου. Τότε το έµαθαν όλοι. Πήρα πολλά µηνύµατα εκείνες τις µέρες, δεν έχω λάβει ποτέ µου τόσα µηνύµατα»

LORD KRYLAR

Είναι ο κυβερνήτης της Axia, µιας αλλόκοτης κοινότητας στον Κβαντικό Κόσµο. Μπορεί κάποιος να τον αποκαλέσει εγωκεντρικό και δειλό, αλλά ο Krylar απολαµβάνει, χωρίς να απολογείται, τη µεγάλη ζωή, ακριβά γεύµατα, τα εξωτικά κοκτέιλ και την πρωτοκλασάτη µετακίνηση στο πολυτελές του γιοτ. Φαίνεται ότι εκείνος και η Janet γνωρίζονται από παλιά, αλλά οι λεπτοµέρειες είναι ασαφείς και εκείνη προτιµά να παραµείνουν έτσι. Ο Bill Murray υποδύεται τον Lord Krylar.

JENTORRA

Είναι η επικεφαλής των Μαχητών της Ελευθερίας, µίας οµάδας περιθωριοποιηµένων κατοίκων του Κβαντικού Βασιλείου, των οποίων η ζωή ανατράπηκε εξαιτίας του Kang. Δεν έχει χρόνο για τα προβλήµατα του Scott και της Cassie. Επιπλέον, η παρουσία τους και µόνο βάζει την οµάδα της σε µεγάλο κίνδυνο.

Η Katy O’Brian, που συνεργάστηκε µε τον σκηνοθέτη Peyton Reed στη σειρά «The Mandalorian», κλήθηκε να ενσαρκώσει τη δυναµική και ανυποχώρητη πολεµίστρια του Κβαντικού Βασιλείου. «Η Jentorra είναι αυτόχθονας στον Κβαντικό Κόσµο», λέει η ηθοποιός. «Θα δούµε διαφορετικές αποικίες και διαφορετικές οµάδες ανθρώπων.
Έχουµε χαρακτήρες που επιπλέουν, που διαβάζουν τις σκέψεις των άλλων, θεότρελα πλάσµατα και ανθρωποειδή».

Οι κάτοικοι του υποατοµικού κόσµου υποφέρουν από την οργή του Kang του Κατακτητή. «Μετακοµίζουµε συνεχώς, κρυβόµαστε, πολεµάµε για να προστατεύσουµε την πατρίδα µας» λέει η O’Brian. «Δεν έχουµε καµία ελπίδα να κερδίσουµε, έχει πιο πολλούς στρατιώτες, µας ξεπερνάει σε δυναµικό και όπλα. Αλλά πρέπει να συνεχίσουµε να ελπίζουµε».

Σενάριο:

Jeff Loveness

Σκηνοθεσία:

Peyton Reed

Παίζουν:

Paul Rudd, Evangeline Lilly, Jonathan Majors, Kathryn Newton, Michelle Pfeiffer, Michael Douglas, David Dastmalchian, Katy O'Brian, William Jackson Harper, Bill Murray

Διεύθυνση Φωτογραφίας:

William Pope

Σκηνογραφία:

Will Htay

Κοστούµια:

Sammy Sheldon Differ

Μοντάζ:

Adam Gerstel, Laura Jennings

Μουσική:

Christophe Beck

Διάρκεια: 125’

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share