Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

10 + 1 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο σινεμά το 2023

Ξεχωρίσαμε μερικές από τις καλύτερες!

16 Ιανουαρίου 2023 11:53
10 + 1 ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στο σινεμά το 2023
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Το 2023 αναμένεται μία πολύ δυνατή κινηματογραφική χρονιά, καθώς αναμένεται να κυκλοφορήσουν κάποιες πολύ ταινίες, με πολύ δυνατό cast και υπόθεση.

Ανάμεσα στις ταινίες που αναμένεται να κυκλοφορήσουν τη νέα χρονιά, εμείς ξεχωρίσαμε 11 και στις παρουσιάζουμε παρακάτω.

Με την ευκαιρία δείτε εδώ την πρώτη εικόνα από τα γυρίσματα της ταινίας «Joker: Folie à Deux».

Tar στις 9 Φεβρουαρίου

Από τον σεναριογράφο, παραγωγό και σκηνοθέτη Τοντ Φιλντ, έρχεται το TAR, με την βραβευμένη με Όσκαρ, Κέιτ Μπλάνσετ στον ρόλο της Λύδια Ταρ, μιας πρωτοποριακής μαέστρου που διευθύνει μια μεγάλη γερμανική ορχήστρα.

Η Ταρ βρίσκεται στο απόγειο της καριέρας της, καθώς προετοιμάζει τόσο την παρουσίαση ενός βιβλίου όσο και την πολυαναμενόμενη ζωντανή εκτέλεση της Πέμπτης Συμφωνίας του Μάλερ. Η ζωή της θα αρχίσει να παίρνει μια απρόσμενα δραματική τροπή. Πρόκειται για μια σπουδή πάνω στη μεταβαλλόμενη φύση της εξουσίας, στον αντίκτυπό της στην κοινωνία και στην ανθεκτικότητα της απέναντι στον σύγχρονο κόσμο.

Ant-Man And The Wasp: Quantumania στις 16 Φεβρουαρίου

Η 3η ταινία της τριλογίας του Ant-Man ακολουθεί τον Σκοτ Λανγκ (Πολ Ραντ) ο οποίος κλείνει μια συμφωνία με τον κακό «Kang the Conqueror», τον οποίο υποδύεται ο Τζόναθαν Μέιτζορς (Jonathan Majors) καθώς προσπαθεί να αναπληρώσει τα πέντε χρόνια που έχασε με την έφηβη κόρη του. Σύμφωνα με το variety όταν η συμφωνία με τον Kang γυρίζει μπούμερανγκ, είναι πρόθυμος να θυσιάσει ακόμα και τον εαυτό του.

John Wick: Chapter 4 στις 23 Μαρτίου

Ο John Wick (Keanu Reeves) αντιμετωπίζει τους πιο θανατηφόρους αντιπάλους του στο επερχόμενο τέταρτο μέρος της σειράς. Με την τιμή στο κεφάλι του να αυξάνεται συνεχώς, ο Wick μεταφέρει τον αγώνα του ενάντια στο High Table σε όλο τον κόσμο καθώς αναζητά τους πιο ισχυρούς παίκτες του υποκόσμου, από τη Νέα Υόρκη στο Παρίσι και την Οσάκα στο Βερολίνο.

Guardians of the Galaxy Vol.3 στις 4 Μαϊου

Η υπόθεση του Guardians of the Galaxy Vol. 3 είναι τοποθετημένη χρονικά μετά τον αποχωρισμό τους από τον Thor στο πρόσφατο Thor: Love and Thunder. Οι Star-Lord, Gamora, Drax, Nebula, Rocket Raccoon, Groot και Mantis θα έρθουν αντιμέτωποι με μια νέα απειλή (High Evolutionary) και θα γνωρίσουν τον μυστηριώδη Adam Warlock, ο οποίος είχε αναφερθεί στο τέλος του Guardians of the Galaxy Vol. 2.

Elemental στις 15 Ιουνίου

Η ταινία ,ας μεταφέρει στο Queens της Νέας Υόρκης, όπου όλοι οι κάτοικοι είναι φτιαγμένοι από τα 4 στοιχεία της Φύσης (Φωτιά, Νερό, Γη, Αέρας) και καταφέρνουν να ζουν αρμονικά μεταξύ τους. Κάποια στιγμή διασταυρώνονται οι δρόμοι της Ember και του Wade στο μετρό και εκεί θα ξεκινήσουν όλα.

Indiana Jones and the Dial of Destiny στις 29 Ιουνίου

Στη νέα ταινία, ο Harrison Ford επιστρέφει στον ομότιτλο αρχαιολόγο και θα τον δούμε να τα βάζει με έναν πρώην Ναζί και νυν υπάλληλο της NASA που θέλει να αλλάξει τον κόσμο με τη βοήθεια του προγράμματος για την κατάκτηση της σελήνης.

Άλλοι πρωταγωνιστές θα είναι οι Mads Mikkelsen ως Jürgen Voller, Antonio Banderas ως Renaldo, John Rhys-Davies ως Sallah, Shaunette Renée Wilson ως Mason, Thomas Kretschmann ως Colonel Weber, Toby Jones ως Basil και Boyd Holbrook ως Klaber, ενώ οι Olivier Richters και Ethann Isidore θα κατέχουν άγνωστους μέχρι στιγμής ρόλους.

Μission Impossible: Dead Reckoning Part 1 στις 13 Ιουλίου

Για την υπόθεση του νέου Mission Impossible δεν γνωρίζουμε πολλά πράγματα, αλλά ξέρουμε ότι στην μαζί με τον Κρουζ πρωταγωνιστούν οι Βινγκ Ρέιμς, Σάιμον Πεγκ, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Βανέσα Κίρμπι, Χέιλι Άτγουελ, Σέι Γουίγκαμ, Πομ Κλεμεντιέφ, Εσάι Μοράλες, Χένρι Τσέρνι, Ρομπ Ντέλανεϊ, Κάρι Έλγουις, Ίντιρα Βάρμα, Μαρκ Γκάτις, Τσαρλς Παρνέλ, Γκρεγκ Ταρζάν Ντέιβις και Φρέντερικ Σμιντ.

Το πρώτο μέρος αναμένεται στις αίθουσες στις 14 Ιουλίου 2023 ενώ το δεύτερο μέρος έχει προγραμματιστεί για τις 28 Ιουνίου 2024.

Βarbie στις 20 Ιουλίου

Αν και η πλοκή παραμένει μυστική, το τρέιλερ δείχνει την Barbie να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα, να είναι η επιτομή της ομορφιάς και της διασκέδασης, η οποία ταυτόχρονα έρχεται αντιμέτωπη με τις δυσκολίες μιας πραγματικής γυναίκας.

Η Φόνισσα στις 30 Νοεμβρίου

Σε ένα δυστοπικό τοπίο, σε ένα απομακρυσμένο νησί της Ελλάδας γύρω στο 1900, η χήρα Χαδούλα έχει μάθει να επιβιώνει στην ανδροκρατούμενη, πατριαρχική κοινωνία υπηρετώντας αυτό που της μετέδωσε η μητέρα της – μια σκυτάλη αβάσταχτη, που διαιωνίζει την υποτίμηση και την περιφρόνηση στο φύλο της. Μέσα της όμως, η Χαδούλα αντιστέκεται και, τελικά, επαναστατεί έμπρακτα.

Αντιτίθεται στον ηθικό νόμο της τοπικής κοινωνίας και αποφασίζει να «λυτρώσει» όσα περισσότερα κορίτσια μπορεί. Οι πράξεις της σταδιακά αυτονομούνται μέχρι που τη φέρνουν αντιμέτωπη με τον νόμο. Κατατρεγμένη, εγκαταλείπει το σπίτι της και κατευθύνεται στο καταφύγιο της που είναι η φύση. Όμως όσο και αν η ηθική της τής υπαγορεύει πως καλά έπραξε όσα έπραξε, ένα χρόνιο τραύμα την καταδιώκει παντού. Το τέλος έρχεται σαν λύτρωση.

Wonka στις 14 Δεκεμβρίου

Η ταινία Wonka βασίζεται στον φανταστικό κόσμο και τους χαρακτήρες του Roald Dahl από το «Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» και θα παρουσιάζει την ιστορία του Γουίλι Γουόνκα πριν τη γνωριμία του με τον Τσάρλι.

The Little Mermaid (2023)

Το "The Little Mermaid" είναι ένα από τα πολλά επερχόμενα live-action remake της Disney. Ο Javier Bardem θα υποδυθεί τον πατέρα της, King Triton, και την κακιά Ursula θα υποδυθεί η Melissa McCarthy. Ο σκηνοθέτης του "Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides", Rob Marshall, έχει αναλάβει το έργο.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share