Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024

Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες σύμφωνα με τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr

Εσένα ποια είναι η αγαπημένη σου;

22 Νοεμβρίου 2022 08:59
Οι καλύτερες Χριστουγεννιάτικες ταινίες σύμφωνα με τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Αντίστροφα μετράμε πλέον για τα Χριστούγεννα και οι περισσότεροι έχουν αρχίσει να στολίζουν τα σπίτια τους, να κάνουν την έρευνά τους για τα δώρα και να βλέπουν χριστουγεννιάτικες ταινίες. Μάλιστα, οι ταινίες είναι ο πιο εύκολος τρόπος να μπεις στο γιορτινό κλίμα.

Ποιες είναι οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες, όμως; Με ποιες να ξεκινήσεις για να μπεις στο χριστουγεννιάτικο πνεύμα;

Ρωτήσαμε λοιπόν τους αναγνώστες του Athensmagazine.gr, ποιες είναι οι καλύτερες χριστουγεννιάτικες ταινίες και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω. Πρόκειται για μία λίστα με επιτυχημένες ταινίες που η πλειοψηφία αγαπά, για να τις έχεις συγκεντρωμένες και να παίρνεις ιδέες.

Πάμε να τις δούμε λοιπόν...

Με την ευκαιρία ανακαλύψτε 3 + 1 Χριστουγεννιάτικες ταινίες στο Disney + για να αρχίσετε να μπαίνετε στο κλίμα.

Home Alone

Το "Home Alone" είναι ίσως η πιο πετυχημένη και αγαπημένη ταινία των Χριστουγέννων, η οποία μάλιστα, σημείωσε τεράστια εισπρακτική επιτυχία, με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν τρία ακόμα σίκουελ.

Μια πολυμελής αμερικάνικη οικογένεια που πρόκειται να ταξιδέψει στο Παρίσι για τις διακοπές των Χριστουγέννων, διακατέχεται από υπερβολικό άγχος την ημέρα της αναχώρησης, με αποτέλεσμα ένα από τα μέλη της, ο 8χρονος Κέβιν Μακ Κάλιστερ, να μείνει πίσω. Ο μικρός Κέβιν βρίσκεται ξαφνικά ολομόναχος στο σπίτι και έρχεται αντιμέτωπος με δύο λωποδύτες που σχεδιάζουν να το ληστέψουν! Όμως, χάρη στην παιδική του εφευρετικότητα, το θάρρος και τη φαντασία του, καταφέρνει να τους κατατροπώσει…

Love Actually

Κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 2003 και από τότε έχει προβληθεί εκατομμύρια φορές, σημειώνοντας πάντοτε την ίδια επιτυχία.

Το στόρι αφορά τις ζωές διαφορετικών ανθρώπων και παρακολουθούμε το πώς χειρίζονται τις σχέσεις τους, λίγο πριν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Με τόσες διαφορετικές ιστορίες ανακαλύπτεις πως υπάρχουν πολλές διαφορετικές μορφές αγάπης και έρωτα, σε ποικίλες ηλικίες.

Το Πολικό Εξπρές

Ο μικρός Μπίλι, που επιθυμεί πολύ να πιστεύει στην ύπαρξη του Άγιου Βασίλη με τα άσπρα γένια, δεν βρίσκει την ανάλογη ανταπόκριση από τους γονείς του, που του επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ο Άγιος Βασίλης, το έλκηθρο, οι τάρανδοι και το σπίτι του στον Βόρειο Πόλο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα αθώο παραμύθι.

Την Παραμονή των Χριστουγέννων, ο Μπίλι, βέβαια, δεν δέχεται την επίσκεψη του έλκηθρου και των ταράνδων, αλλά ενός... τεράστιου ατμοκίνητου τρένου. Προορισμός: το σπίτι του Άγιου Βασίλη στον Βόρειο Πόλο! Παρέα με άλλους συνομήλικούς του ο Μπίλι θα ζήσει το πιο απίθανο ταξίδι της ζωής του. Θα διασχίσουν βουνά, τοπία κατάλευκα από το χιόνι, πανύψηλες γέφυρες και θα απολαύσουν υπέροχη ζεστή σοκολάτα. Ένα ταξίδι πέρα από κάθε φαντασία, ένα ταξίδι που θα μετατρέψει τις αμφιβολίες του Μπίλι σε πίστη, ένα ταξίδι που θα τον βοηθήσει να ανακαλύψει τον εαυτό του...

The Holiday

Δύο όμορφες γυναίκες με τα αισθηματικά τους να βρίσκονται σε τέλμα αποφασίζουν πως η διαφυγή είναι η πλέον ενδεδειγμένη λύση. Αγνωστες μεταξύ τους, η ανάγκη για απόδραση τις φέρνει να ανταλλάξουν μέσω διαδικτύου τα σπίτια τους για τις δύο βδομάδες των χριστουγεννιάτικων διακοπών.

Έτσι η Iris (Kate Winslet) αφήνει τη χιονισμένη Αγγλία και η Amanda (Cameron Diaz) το κοσμοπολίτικο Λος Αντζελες. Η διαφορετική ζωή που καλούνται να δοκιμάσουν αρχικά τις αναζωογονεί ενώ ο δρόμος του έρωτα κάθε άλλο παρά κλειστός είναι, μιας και η Amanda γνωρίζει τον γοητευτικό αδερφό της Iris, Graham (Jude Law), ενώ η δεύτερη έναν μουσικό (Jack Black) που εργάζεται για τη κινηματογραφική βιομηχανία του Hollywood.

Last Christmas

Η Εμίλια Κλαρκ (Game of Thrones), ο Χένρι Γκόλντινγκ (Μια Μικρή Χάρη, Crazy Rich Asians), η Μισέλ Γιο και η Έμα Τόμσον πρωταγωνιστούν στην ταινία Last Christmas σε σκηνοθεσία Πολ Φιγκ (Μια Μικρή Χάρη, Spy, Φιλενάδες), μια ρομαντική κομεντί εμπνευσμένη από το τραγούδι του Τζορτζ Μάικλ, σε σενάριο της βραβευμένης με Όσκαρ Τόμσον (Λογική και Ευαισθησία, Το Μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς) και της θεατρικής συγγραφέως Μπραϊόνι Κίμινγκς.

The Grinch

Ο Γκριντς, ζει μοναχικά μέσα σε μια σπηλιά με μόνη συντροφιά τον πιστό του σκύλο Μαξ. Εφοδιασμένος με εφευρέσεις και αντικείμενα για τις καθημερινές ανάγκες του, ο Γκριντς βλέπει τους γείτονές του στο Χούβιλ μόνο όταν του τελειώσουν τα τρόφιμα. Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα, οι κάτοικοι του Χούβιλ του χαλάνε την ήρεμη μοναχικότητά του, με τους όλο και πιο μεγάλους, φωτεινούς και δυνατούς εορτασμούς τους.

Όταν δηλώνουν πως θα κάνουν τα φετινά Χριστούγεννα 3 φορές πιο μεγάλα, ο Γκριντς συνειδητοποιεί ότι υπάρχει μόνο ένας τρόπος να ξανακερδίσει την ηρεμία του: Αποφασίζει να ντυθεί Άγιος Βασίλης και παρέα με τον Μαξ και έναν τάρανδο, να κλέψει τα Χριστούγεννα! Στο Χούβιλ, η Σίντι-Λου, σχεδιάζει με τους φίλους της να παγιδεύσει τον Άγιο Βασίλη, έτσι ώστε να τον ευχαριστήσει που βοηθάει την μητέρα της να τα βγάλει πέρα. Θα καταφέρει ο Γκρίντς να σταματήσει τους κατοίκους του χωριού να σταματήσουν τους εορτασμούς μια και καλή;

Χριστουγεννιάτικη Ιστορία (A Christmas Carol) του Κάρολου Ντίκενς​

Ο κύριος Σκρουτζ είναι ένας πολύ τσιγκούνης άνθρωπος. Όλα τα αξιολογεί με βάση το κόστος σε χρήματα. Ο πάμφτωχος υπάλληλός του, ο Μπομπ Κράτσιτ, θέλει να περάσει όμορφα τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του, όπως και όσο μπορεί.

Ο πάμπλουτος αλλά τσιγκούνης Σκρουτζ, όμως, θεωρεί τα Χριστούγεννα εντελώς περιττό έξοδο όπως άλλωστε και άλλες απολαύσεις της ζωής.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share