Τρίτη, 23 Απριλίου 2024

4 + 1 ταινίες στο Netflix που θα σου κάψουν τον εγκέφαλο

Θα σας τρελάνουν!

23 Ιανουαρίου 2022 16:02
4 + 1 ταινίες στο Netflix που θα σου κάψουν τον εγκέφαλο
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

Θέλεις να δεις μία ταινία που πραγματικά να σε καθηλώσει; Που να σου κάψει τον εγκέφαλο και να σε οδηγήσει σε μονοπάτια σκέψεων που ούτε είχαν περάσει από το μυαλό σου; Τότε μπορείς να παρακολουθήσεις μία από τις παρακάτω ταινίες που σου προτείνει το Athensmagazine.gr και θα τις βρεις στο Netflix.

Ένα είναι το μόνο σίγουρο! Δεν θα βαρεθείς ούτε στιγμή! Με την ευκαιρία ανακάλυψε εδώ 6 + 1 ταινίες στο Netflix για όλη την οικογένεια.

Η Οφθαλμαπάτη

Δύο καταιγίδες με διαφορά 25 χρόνων, ενώνουν το παρελθόν με το παρών. Ας πάρουμε τα πράγματα όμως από την αρχή για να μην μπερδευτούμε. Το 1989 ένα μικρό παιδί, που είχε συνήθειο να γράφει βιντεοκασέτες στις οποίες έπαιζε μουσική, αντιλαμβάνεται πως σε ένα γειτονικό σπίτι γίνεται μία φασαρία. Πηγαίνει να δει και καταλαβαίνει πως έχει γίνει ένα φονικό. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει, τον χτυπάει ένα διερχόμενο αυτοκίνητο και πεθαίνει.

Μετά από 25 χρόνια, μία νέα κοπέλα μετακομίζει με τον άντρα της και την κόρη της. Εκεί βρίσκουν μία τηλεόραση και τις κασέτες που έγραφε ο πιτσιρικάς παλιά. Κατά την διάρκεια της καταιγίδας, αποκαθίσταται όμως επικοινωνία του τότε με το τώρα και η κοπέλα ειδοποιεί τον μικρό να μην πάει απέναντι γιατί θα σκοτωθεί. Τι συνέπειες έχει αυτό; Την επόμενη μέρα ξυπνάει αλλά τα πράγματα έχουν πάρει τελείως διαφορετική τροπή στην ζωή της. Η σημαντικότερη αλλαγή είναι…ότι δεν έχει πλέον την κόρη της. Για να έχει ξανά την κόρη της, θα πρέπει να αλλάξει πάλι την σειρά των γεγονότων. Παράλληλα όμως, θα μάθει πολλά πράγματα που δεν ήξερε για το περιβάλλον της…

Το Κάταγμα

Κατά την διάρκεια της επιστροφής στο σπίτι, μετά από ένα έντονο διήμερο με τα πεθερικά του, ο Ρέι Μόνρο (Σαμ Γουόρθινγκτον) ένας ήσυχος και εμφανώς κουρασμένος ψυχικά οικογενειάρχης, κάνει μια στάση στο δρόμο με την γυναίκα του Τζόαν (Λίλι Ρέιμπ) και την κόρη του Πέρι (Λούσι Κάπρι) για ένα φρεσκάρισμα και ένα μικρό διάλλειμα από ένα οικογενειακό καυγαδάκι που έχει προηγηθεί μέσα στο αυτοκίνητο.

Στη διάρκεια αυτού του διαλλείματος η Πέρι τραυματίζεται και ο Ρέι με την Τζόαν την μεταφέρουν σε ένα κοντινό κέντρο υγείας, που λειτουργεί με ένα προσωπικό που φαίνεται σαν κάτι να κρύβει… Ο Ρέι αφήνει την κόρη του με τη συνοδεία της Τζόαν στα χέρια της επιστήμης και κάθεται στο χώρο αναμονής όπου και κοιμάται περιμένοντας την περίθαλψη της κόρης του. Όταν ξυπνά τις αναζητά, αλλά κανείς δεν φαίνεται να γνωρίζει κάτι, η πρωινή βάρδια έχει αλλάξει, οι νοσοκόμες και οι γιατροί δεν τον γνωρίζουν και τα στοιχεία εισαγωγής της κόρης του δεν υπάρχουν. Οι επικεφαλής ιατροί, μάλιστα, αρχίζουν να τον αντιμετωπίζουν σαν να είναι παρανοϊκός. Ή έχει τρελαθεί ο Ρέι ή κάποια συνωμοσία παίζεται εις βάρος του και είναι υποχρεωμένος –μόνος εναντίον όλων- να ανακαλύψει την αλήθεια.

The Tourist

Μια μυστηριώδης γυναίκα και ένας πράος Αμερικανός μπλέκονται σε έναν ιστό από ίντριγκες, ερωτισμό και κινδύνους, στο κοσμοπολιτικό αυτό θρίλερ δράσης, στη μαγευτική Βενετία.

Ο Φρανκ (Τζόνι Ντεπ), ένας ευγενικός και φιλήσυχος Αμερικανός, πηγαίνει για διακοπές στη Βενετία, όπου γνωρίζει την Ελίζ (Αντζελίνα Τζολί), μια εκθαμβωτική γυναίκα με ένα μυστηριώδες μυστικό. Οι δυο τους μπλέκονται σε ένα ρομαντικό παιχνίδι, αλλά το ειδύλλιό τους δεν θα αργήσει να πάρει μία επικίνδυνα περίπλοκη τροπή με απειλητικές διαστάσεις, καθώς τους καταδιώκουν παράλληλα η Interpol, η ιταλική αστυνομία και αδίστακτοι Ρώσοι εκτελεστές.

Ένα κοσμοπολίτικο θρίλερ δράσης, με πολύ σασπένς και διπρόσωπους χαρακτήρες σε ένα κυνηγητό ζωής και θανάτου.

Το Κορίτσι που Εξαφανίστηκε

To best seller μυθιστόρημα της Τζίλιαν Φλιν μετατρέπεται σε κάτι παραπάνω από συναρπαστικό θρίλερ στα χέρια του Ντέιβιντ Φίντσερ. Μία κινηματογραφική διατριβή για το πώς εξαφανίζεσαι σε μια σχέση, πώς χάνεις τον εαυτό σου σ' ένα γάμο...

Την ημέρα της πέμπτης επετείου του γάμου τους, ο Νικ Νταν επιστρέφει σπίτι και ανακαλύπτει ότι η σύζυγός του, η Έιμι, έχει εξαφανιστεί. Η εξαφάνισή της λαμβάνει ισχυρή κάλυψη από τον τύπο και τα μίντια καθώς η Έιμι ήταν η έμπνευση των γνωστών παιδικών βιβλίων Amazing Amy που έγραψαν οι γονείς της. Σύντομα οι υποψίες ότι έχει δολοφονηθεί πέφτουν πάνω στον Νικ και η αμήχανη συμπεριφορά του ερμηνεύεται από τα μίντια ως ψυχοπαθολογική.

Φλάσμπακ αποκαλύπτουν ότι ο γάμος του Νικ και της Έιμι έχει προβλήματα. Και οι δύο έχασαν τη δουλειά τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης και μετακόμισαν από τη Νέα Υόρκη στο Μιζούρι. Ο Νικ έγινε τεμπέλης, απόμακρος και άπιστος. Η ντετέκτιβ Ρόντα Μπόνι βρίσκει στοιχεία ότι το ζευγάρι αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα και είχε έντονους καυγάδες. Ένα στοιχείο αποδεικνύει ότι η Έιμι ήθελε να αγοράσει όπλο και αποτυχημένα προσπάθησε να κρύψει αποδεικτικά στοιχεία που υποδείκνυαν ότι ο Νικ την είχε χτυπήσει. Η ντετέκτιβ επίσης ανακαλύπτει ότι η Έιμι ήταν έγκυος, κάτι που ο Νικ αρνείται ότι γνώριζε.

Από στοιχεία που άφησε η Έιμι για τον Νικ, αποκαλύπτεται ότι η Έιμι αφού ανακαλύπτει τον παράνομο δεσμό του, σχεδίασε να τον ενοχοποιήσει για το δολοφονία της. Έφυγε από το σπίτι, άλλαξε εμφάνιση και όνομα και άφησε πίσω της υπόνοιες για ψευδή εγκυμοσύνη και ένα ημερολόγιο στο οποίο, μεταξύ άλλων, περιέγραφε ότι φοβόταν τον σύζυγό της. Η Έιμι βρίσκει καταφύγιο σε ένα απομακρυσμένο μέρος, πιστεύοντας ότι ο Νικ θα καταδικαστεί και θα εκτελεστεί για τη δολοφονία της.

Ο Νικ προσλαμβάνει τον Τάνερ Μπολτ, ένα δικηγόρο που ειδικεύεται στην υπεράσπιση ανδρών που κατηγορούνται για τη δολοφονία των συζύγων τους, για να αποδείξει την αθωότητά του. Ο Νικ συναντά τον πρώην της Έιμι, τον Τόμι Ο' Χάρα, ο οποίος ισχυρίζεται ότι η Έιμι τον ενοχοποίησε για το βιασμό της. Επίσης ο Νικ προσεγγίζει έναν άλλον πρώην της, τον πλούσιο Ντέσι Κόλινγκς, στον οποίο η Έιμι είχε επιβάλει περιοριστικά μέτρα, αλλά ο Ντέσι αρνείται να του μιλήσει....

Το παιχνίδι

Ο Nicholas Van Orton, πετυχημένος και δυναμικός επιχειρηματίας, αλλά εξαιρετικά σκληρός κι αντικοινωνικός χαρακτήρας, δέχεται από τον αδελφό του ένα πρωτότυπο δώρο γενεθλίων: τη συμμετοχή του σε ένα παράξενο παιχνίδι χωρίς κανόνες. Παίζοντας, συνειδητοποιεί ότι σημασία δεν έχει να βγεις κερδισμένος, αλλά απλώς ζωντανός.

 

Σινεμά

Ροή ειδήσεων

Share