ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΣΙΝΕΜΑ

Δεκαεννέα ταινίες ρίχνονται στη μάχη για τον Χρυσό Φοίνικα!!!

Δεκαεννέα ταινίες ρίχνονται στη μάχη για τον Χρυσό Φοίνικα!!!
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Συνολικά 19 ταινίες μετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα για τον Χρυσό Φοίνικα του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, μεταξύ των οποίων αυτές του Αμερικανού σκηνοθέτηΣτίβεν Σόντερμπεργκ, του Ιταλού Πάολο Σορεντίνο, του Δανού Νίκολας Βίντινγκ Ρεφνκαι έξι Γάλλων κινηματογραφιστών. 

Η ταινία “Behind the Candelabra” του Στίβεν Σόντερμπεργκ, η ταινία “La Grande Beaute” του Πάολο Σορεντίνο και το “Only God Forgives” μετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα, όπως και έξι ταινίες Γάλλων σκηνοθετών μεταξύ των οποίων ο Φρανσουά Οζόν (“Jeune et Jolie”), ο Αμπντελατίφ Κεσίς (“La Vie d’Adele”), ο Αρνό Ντεπλεσάν (“Jimmy P.”) και ο Ρομάν Πολάνσκι(“La Venus a la Fourrure”). 

Ο “Υπέροχος Γκάτσμπι” του Μπαζ Λούρμαν με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο ανοίγει την αυλαία του Φεστιβάλ Καννών στις 15 Μαΐου, ενώ η ταινία “Ζουλού” του Γάλλου Ζερόμ Σαλ με τους Φόρεστ Ουίτακερ και Ορλάντο Μπλουμ θα κλείσει το Φεστιβάλ στις 26 Μαΐου. 

Πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του φεστιβάλ θα είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ.

www.nooz.gr

 

Για περισσότερα κινηματογραφικά νέα κάντε κλικ εδώ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου