Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023

3 + 1 βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Αξίζει να τα διαβάσετε!

7 Ιανουαρίου 2022 11:58
3 + 1 βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή
Από Αγάπη Μυργιώτη

Η ανάγνωση των βιβλίων έχει πολλά οφέλη στην ψυχολογία και την εξέλιξη μας, η μείωση του στρες και η ανάπτυξη της φαντασίας είναι μόνο μερικά από αυτά. Ωστόσο, ήξερες ότι ένα καλό βιβλίο μπορεί να αλλάξει τον τρόπο σκέψης σου και να αγγίξει τις πιο βαθιές σου πτυχές;

Υπάρχουν κάποια βιβλία που είναι πραγματικοί θησαυροί, γεμάτα γνώσεις από "χρυσάφι", γεμάτα μαθήματα, που θα σε κάνουν να δεις τη ζωή από μία άλλη οπτική γωνία, θα αλλάξουν τον τρόπο σκέψης σου και θα σε οδηγήσουν σε νέα μονοπάτια.

Ανακάλυψε μερικά βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Να ζεις, ν' αγαπάς και να μαθαίνεις, Λέο Μπουσκάλια

Το "Να ζεις, ν΄ αγαπάς και να μαθαίνεις" είναι ένα από τα πιο πολυδιαβασμένα βιβλία του Λέο Μπουσκάλια και όχι άδικα, καθώς πρόκειται πραγματικά για ένα θησαυρό.

Το βιβλίο αυτό θα σε καθηλώσει και θα σε οδηγήσει σε σκέψεις που θα σου αλλάξουν τη ζωή. Είναι μία ατελείωτη πηγή έμπνευσης.

Σε διδάσκει την αγάπη, σε βοηθά να αναζητήσεις τον αληθινό σου εαυτό και να κατανοήσεις ποια είναι τα ουσιαστικά πράγματα στη ζωή, ενώ σε παρακινεί να ζεις το τώρα και να μην περιμένεις το αύριο για να κάνεις όλα όσα επιθυμείς.

Ιστορίες Να Σκεφτείς, Χορχέ Μπουκάι

Ο Χόρχε Μπουκάι είναι γιατρός, ψυχοθεραπευτής της σχολής Γκεστάλτ και συγγραφέας γεννημένος στην Αργεντινή.

Τα βιβλία του έχουν κάνει παγκόσμια επιτυχία και έχουν πουλήσει περισσότερα από δύο εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από δεκαεπτά γλώσσες.

Κάθε βιβλίο του Μπουκάι, είναι ένα ταξίδι στη ψυχή σου, ένα ταξίδι γεμάτο μαθήματα και νοήματα.

Το βιβλίο "Ιστορίες Να Σκεφτείς", είναι ένα βιβλίο εύκολο στην ανάγνωση καθώς αποτελείται από μικρές και διαφορετικές ιστορίες.

Πρόκειται για ιστορίες γεμάτες νοήματα, που είναι αλληγορικές και μπορείς εσύ να τις ερμηνεύσεις ανάλογα με τα δικά σου βιώματα. Αυτό είναι και το νόημα άλλωστε.

Θα αφεθείς στις σελίδες του, ενώ κάθε φορά που κάτι θα σε απασχολεί θα αναζητάς την κατάλληλη ιστορία που θα σε βοηθήσει να δεις τα πράγματα διαφορετικά.

3 + 1 βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Πως να είσαι θετικός, Σόφι Γκόλντινκ

Το βιβλίο "Πως να είσαι θετικός" θα σε βοηθήσει να ανακαλύψεις την εσωτερική αισιοδοξία σου και να αρχίσεις να νιώθεις πιο θετικός.

Οι σελίδες είναι γεμάτες ρήσεις και συμβουλές για το πως να αποκτήσεις μία ζωή πιο θετική, για το πως να επικεντρώνεσαι στα πράγματα γύρω σου με περισσότερη αισιοδοξία.

Διώξε μακριά τα σύννεφα που έχεις μέσα σου και βρες ξανά το φως στην ψυχή σου, παρέα με ένα βιβλίο που μπορείς να διαβάσεις με ευκολία και ευχαρίστηση.

Κάθε σελίδα είναι και ένα βήμα ακόμα πιο κοντά στη νέα θετική σου ζωή.

3 + 1 βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

Η Πολυάννα Και Το Παιχνίδι Της Χαράς, Ελέανορ Πόρτερ

Μπορεί η "Πολυάννα", να συγκαταλέγεται στα παιδικά μυθιστορήματα, ωστόσο το βιβλίο αφορά κάθε ηλικία, καθώς το νόημα που περνάει είναι τόσο βαθύ και ουσιαστικό, που πρέπει να υπενθυμίζεται διαρκώς σε όλους μας.

Η ιστορία ξεκινάει όταν η Πολυάννα, ένα κοριτσάκι, ορφανό από γονείς, πηγαίνει να ζήσει με τη θεία της, που δεν την ήξερε ως τότε και η οποία δεν συμπαθεί τα παιδιά.

Η μικρή μας πρωταγωνίστρια έχει χρυσή καρδιά και η μεγάλη της επιθυμία είναι να βλέπει τους ανθρώπους γύρω της ευτυχισμένους. Κάτι που προσπαθεί να πετύχει μέσα από το "Παιχνίδι της χαράς", που είναι το μυστικό της ανθρώπινης ευτυχίας.

Το παιχνίδι αυτό έχει μεγάλη αξία για την Πολυάννα, καθώς μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους γύρω της να εντοπίσουν τη χαρά, μέσα από κάτι που της δίδαξε ο πατέρας της, ένας φτωχός ιεραπόστολος.

Θα καταφέρει να αλλάξει τον δύστροπο χαρακτήρα της θείας της και να σκορπίσει παντού γύρω της χαρά;

Ένα πολύτιμο μάθημα για κάθε αναγνώστη που αγγίζει τα έγκατα της ψυχής.

3 + 1 βιβλία που θα σου αλλάξουν τη ζωή

 

Βιβλίο

Ροή ειδήσεων

Share