Ωδή στον έρωτα!!! Ρωμαίος και Ιουλιέτα αναβιώνουν στο Μέγαρο Μουσικής από 5 Απριλίου και για τρεις παραστάσεις!!!

Η ωραιότερη ιστορία αγάπης που γράφτηκε ποτέ, ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα του Σαίξπηρ, θα συντροφεύσει για μία ακόμη φορά το αθηναϊκό κοινό. Η θεαματική παραγωγή του μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» επιστρέφει στην αίθουσα Τριάντη του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών για τρεις παραστάσεις στις 5, 6 και 7 Απριλίου.
Ο Ρενάτο Τζανέλα έχει χορογραφήσει το αριστουργηματικό μπαλέτο του Σεργκέι Προκόφιεφ, «αντλώντας έμπνευση από την προσωπικότητα και το ταλέντο των χορευτών του Μπαλέτου της Εθνικής Λυρικής Σκηνής», όπως αναφέρει ο ίδιος.
Στην παραγωγή συμμετέχει το σύνολο των χορευτών του μπαλέτου της ΕΛΣ με νέα διανομή.
Την ορχήστρα διευθύνει ο αρχιμουσικός Λουκάς Καρυτινός, τα σκηνικά έχει σχεδιάσει ο Κωνσταντίνος Θεοφάνης, ενώ τα κοστούμια υπογράφει η σχεδιάστρια μόδας Σήλια Κριθαριώτη.
Πρόκειται για μία παράσταση που συνδυάζει υπέροχη μουσική, ευρηματικές χορογραφίες και υψηλή ραπτική με φόντο την θρυλική ιστορία αγάπης που εμπνεύστηκε ο Σαίξπηρ.
Χορογραφία: Ρενάτο Τζανέλλα
Κοστούμια: Σήλια Κριθαριώτη
Σκηνικά: Κωνσταντίνος Θεοφάνης
Φωτισμοί: Ρενάτο Τζανέλλα
ΡΩΜΑΙΟΣ & ΙΟΥΛΙΕΤΤΑ Ευρυδίκη Ισαακίδου / Ντανίλο Ζέκα, Μαρία Κουσούνη / Βαγγέλης Μπίκος
ΤΥΒΑΛΔΟΣ Αλεξάντερ Νέσκωβ, Στράτος Παπανούσης
ΡΟΖΑΛΙΝΑ Αιμιλία Γάσπαρη, Αλίνα Στεργιανού
ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΤΕΡΑΣ ΙΟΥΛΙΕΤΤΑΣ Γεωργία Τρίτση / Γιώργος Βαρβαριώτης
ΜΗΤΕΡΑ & ΠΑΤΕΡΑΣ ΡΩΜΑΙΟΥ Δήμητρα Λαούδη / Δημήτρης Φέρρας
ΜΕΡΚΟΥΤΙΟΣ Αντώνης Κορούτης / Αγάπιος Αγαπιάδης
ΜΠΕΝΒΟΛΙΟΣ Μπλέντι Λατίφι / Φώτης Διαμαντόπουλος
ΠΑΡΗΣ Ίγκορ Σιάτζκο
Με την Ορχήστρα, τους Πρώτους Χορευτές, Σολίστ, Κορυφαίους και το Corps de ballet της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Μουσική διεύθυνση: Λουκάς Καρυτινός
www.iefimerida.gr
Για περισσότερα άρθρα Τέχνης κάντε κλικ εδώ
0 ΣΧΟΛΙΑ