Η μυθική βίλα του Ιόλα… αναβιώνει και σας υποδέχεται ξανά στις 13/11!

Έχουν κιόλας περάσει εικοσιπέντε χρόνια από τότε που έφυγε ο μεγάλος συλλέκτης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας. Η ελληνική πολιτεία ποτέ δεν τον τίμησε και το κάποτε παλάτι του, μαζί με έργα τέχνης αμύθητης αξίας, βεβηλώθηκε πολλές φορές τα τελευταία χρόνια.
Το μυθικό σπίτι-βίλα στην Αγία Παρασκευή θα ανοίξει ξανά για το κοινό μετά την πρόσκληση του βιογράφου του διάσημου συλλέκτη, Νίκου Σταθούλη στο σπίτι της οδού Δημοκρατίας 6, με αφορμή την έκδοσή της βιογραφίας «Αλεξάνδρος Ιόλας: Η ζωή μου».
Όπως δήλωσε ο συγγραφέας «για να σπάσει η γκίνια, επειδή εκεί μέσα έχει φωλιάσει η κατάρα. Ο χρόνος και οι προσπάθειες των ανθρώπων έχουν βεβηλώσει αυτό το σπίτι. Να σκεφτείς ότι ακόμα και πριν από 25 μέρες μπήκαν και έκλεψαν όλα τα πορτοπαράθυρα που ήταν σιδερένια. Πλέον είναι ένα κρανίο ξεδοντιασμένο. Και το χειρότερο; Πήραν για παλιοσίδερα ακόμα και ένα ιστορικό έργο του Τάκη, το “Σινιάλο” του 1953, το οποίο έχει τεσσεράμισι μέτρα ύψος και πρέπει να ζυγίζει πάνω από ένα τόνο».
«Για ένα βράδυ στο χώρο θα λειτουργήσει η έκθεση “Destroy Alexander Iolas” που θα φιλοξενεί όλα τα δημοσιεύματα της εποχής του διασυρμού του (1983-87) και πρωτότυπες άγνωστες φωτογραφίες από τη ζωή του. Θα σας έχουμε όμως και μια μουσική έκπληξη με γνωστή καλλιτέχνιδα η οποία θα τραγουδήσει το αγαπημένο τραγούδι του Ιόλα, τον “Αλήτη” της Βίκυς Μοσχολιού», τόνισε ο κ. Σταθούλης.
Η έκθεση και το πάρτι για το βιβλίο πάνω στην ζωή του Ιόλα θα γίνει την Τρίτη στις 13 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ.
πηγή: www.protothema.gr
0 ΣΧΟΛΙΑ