“Παράδοση και οικολογική εστίαση” σε ένα τριήμερο στην 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής

Την Παρασκευή 26/10 με την επιμέλεια του Νίκου Σκλαβενίτη, κεραμίστα και μέλους της Διεθνούς Ακαδημίας Κεραμικής, θα ετοιμαστεί και θα ανάψει καμίνι με τον αρχαϊκό τρόπο, «Μεσογειακό Καμίνι», από τις 5:00 μμ και θα ακολουθήσει ειδικό σεμινάριο «Ασκήσεις επί χάρτου» στις 6:30 μμ από τον ίδιο. Το καμίνι θα ανοίξει το Σάββατο 27/10 στις 3:00 μμ.
Την Παρασκευή 26/10 στην 1:00 μμ θα ξεκινήσει η επίδειξη πυρίμαχων παραδοσιακών σκευών στην πράξη (τσουκάλια, γάστρες, γιουβέτσια) με ψήσιμο φαγητών σε ξυλόφουρνο, μέχρι τις 6:00 μμ το απόγεμα και το Σάββατο 27/10 από τις 11:00 πμ το πρωί μέχρι το απόγευμα αργά, στην αλέα του Κέντρου.
Την Κυριακή 28/10 τα εργαστήρια θα λειτουργήσουν από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι αργά το απόγεμα.
Οι επιδείξεις κεραμικής και τροχού για μικρούς και μεγάλους, με την συμμετοχή τους, συνεχίζονται με επιτυχία καθημερινά 5:00μμ με 8:00μμ και το Σαββατοκύριακο και τα πρωινά 11:00 πμ – 2:00 μμ , στα εργαστήρια (workshops). Παράλληλα συνεχίζονται και οι προβολές ντοκιμαντέρ για την κεραμική καθημερινά 5:00 – 8:00 στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού του Κέντρου.
Οι Εκθέσεις είναι ανοιχτές για το κοινό 10:00πμ – 8:00μμ καθημερινά και το Σαββατοκύριακο.
● 50η Πανελλήνια Έκθεση Κεραμικής
● Έκθεση Σχολών Κεραμικής
● Έκθεση Φωτογραφίας
● Έκθεση παραδοσιακών ειδών εστίασης
● Έκθεση κεραμικών μουσικών οργάνων
Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΚΘΕΣΕΙΣ.
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΕΡΑΜΕΙΣΤΩΝ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΩΝ (ΠΕΚΑ) τηλ 210-61 444 30
Enosi-keramiston-aggeioplaston.blogspot.gr
Κέντρο Ελληνικής Κεραμικής
Κηφισίας 207, Μαρούσι
0 ΣΧΟΛΙΑ