ΑΡΧΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΕΧΝΕΣ

“Ένα γλυκό ξημέρωμα”: Τι μοναδικό θα συμβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη; (photos)

“Ένα γλυκό ξημέρωμα”: Τι μοναδικό θα συμβεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη; (photos)
Athensmagazine Ορίστε μας ως προτεινόμενη πηγή ειδήσεων στο Google

Δεκαπέντε Έλληνες δημιουργοί κόμικς εμπνέονται από την δεκαετία του ’40 και δημιουργούν ιστορίες για την έκθεση που φιλοξενείται στο πρώην Πιλοποιείο Πουλόπουλου (Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη). Τα κόμικς συναντούν τη δεκαετία του ’40 σε μια πρωτόγνωρη συνεύρεση Ιστορίας και 9ης τέχνης που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «12 Οκτωβρίου 1944. Η Αθήνα Ελεύθερη». 

Δεκαπέντε Έλληνες κορυφαίοι δημιουργοί κόμικς έφτιαξαν ισάριθμες ιστορίες εμπνευσμένες από την Κατοχή, την Αντίσταση και την Απελευθέρωση και επέλεξαν να συνομιλήσουν έτσι με το τότε και το σήμερα της πιο δύσκολης δεκαετίας στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. «Ένα γλυκό ξημέρωμα» είναι ο τίτλος της πρωτότυπης έκθεσης, τον οποίο ενέπνευσε ένα αγραμμοφώνητο ρεμπέτικο που φέρεται να έγραψε ο Ελασίτης λοχαγός Νίκος Δημόπουλος ή Τούντας με αφορμή το μπλόκο της Κοκκινιάς της 17ης Αυγούστου 1944.

«Οι δημιουργοί επικεντρώνονται στους ανθρώπους που ονειρεύονταν γλυκά ξημερώματα, αλλά βίωναν επαναληπτικά σκοτεινές μέρες, ζοφερές νύχτες, εφιαλτικές εποχές», λέει ο Γιάννης Κουκουλάς, ιστορικός τέχνης και επιμελητής της έκθεσης.Κάποια από τα έργα που παρουσιάζονται στηρίζονται σε ιστορικά δεδομένα, ενώ κάποια άλλα είναι προϊόντα μυθοπλασίας. Όλα πάντως αποτελούν μια ευαίσθητη ματιά εξαιρετικά ταλαντούχων δημιουργών που αφουγκράζονται την μνήμη και την προβάλλουν στο σήμερα με τη βοήθεια μιας απόλυτα σύγχρονης τέχνης.

Συμμετέχουν: Τόμεκ Γιοβάνης, Γιώργος Γούσης, Σπύρος Δερβενιώτης, Πέτρος Ζερβός, Δημήτρης Καμένος, Λέανδρος, Τάσος Μαραγκός, Θοδωρής Μπαργιώτας, Αλέξια Οθωναίου, Αλέκος Παπαδάτος, Θανάσης Πέτρου, Soloup, Γιώργος Τραγάκης, Γιώργος Φαραζής, Πέτρος Χριστούλιας

 

Διαβάστε επίσης στο Athensmagazine.gr:

Χώρισε και το… διασκεδάζει: Δείτε τη νέα έπαυλη της Αθηνάς Ωνάση και θα πάθετε πλάκα… (Photos)

Τέτοια προσφορά δεν ξανάγινε: Πτήσεις από €4,96 από την Ryanair! Πού και πότε;

Συγκλονιστικό βίντεο: Η μητέρα ξυρίζει το κρανίο της κόρης της, γιατί έκανε bullying σε παιδάκι που έπασχε από καρκίνο

Τα 5 ομορφότερα πράγματα που μπορείς να κάνεις εντελώς δωρεάν τον Οκτώβριο στην Αθήνα!

 Τεράστιες αλλαγές σε ΑΕΙ και ΤΕΙ: Ποιοι φοιτητές μπορούν να αλλάξουν σχολή και ποιες οι παγίδες

Κωνσταντίνος Μπάρκας – Ύποπτος για τον θάνατο του Μπεν: «Ο έκλυτος βίος και…»

 

Τα καλύτερα της ημέρας:

Μετά από αυτό θα ξεκινήσεις γυμναστήριο: Το πιο fit ζευγάρι όλων των εποχών – Πάνω από 25.000.000 άτομα βλέπουν τα βίντεό τους!

Αλβανίδα προς Ελληνίδες σε συνέλευση γονέων: “Είμαστε περισσότεροι, πάρτε τα παιδιά σας και φύγετε από εδώ”

 «Δεν την ενδιαφέρει η εκπομπή της και τα θέματα…» – Ποιος κατακεραυνώνει την Μενεγάκη μετά την πρεμιέρα της;

Γιάννενα: Οι οδηγοί των αυτοκινήτων είχαν λόγο που οδηγούσαν γρήγορα – Πέρασαν από το λάθος σημείο τη λάθος στιγμή!

Τηλεοπτικός… διασυρμός για την Ελένη Μενεγάκη: Την πέρασαν στην πρεμιέρα μέχρι και το δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και το “Κωνσταντίνου & Ελένης”

0 ΣΧΟΛΙΑ

Προσθήκη Σχόλιου