Σάββατο, 20 Απριλίου 2024

«Μαγικός Πλανήτης»: Η νέα ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

6 Οκτωβρίου 2022 10:25
«Μαγικός Πλανήτης»: Η νέα ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου
Από ATHENSMAGAZINE TEAM

«Ο Μαγικός Πλανήτης», είναι η νέα ψηφιακή παράσταση του Πλανηταρίου, σχεδιασμένη για ηλικίες από 5-12 ετών, που θα γοητεύσει όλη την οικογένεια και θα επιτρέψει στα παιδιά να εμπεδώσουν τις εμπειρικές γνώσεις που έχουν ήδη, αλλά και να τις εμπλουτίσουν επιστημονικά με συναρπαστικά ψυχαγωγικό τρόπο.

Παράλληλα, μην χάσετε την έκθεση φωτογραφίας «Οι Ρομά μέσα από τα μάτια των Ρομά».

Στις διακοπές της, στο σπίτι του παππού της, η μικρή Μία, ανακαλύπτει ένα κομμάτι αστρονομικού μηχανήματος… και αρχίζει η περιπέτειά της στον μυστηριώδη κόσμο των φυσικών φαινομένων. Ο Έντμουντ, ο εκκεντρικός θείος της, ξεγελά το κορίτσι ώστε να χρησιμοποιήσει τις μυστικές δυνάμεις του ειδικού μηχανισμού του για να αλλάξει τις εποχές του κόσμου. Θα μπορέσει η Μία να τον αποτρέψει; Θα διατηρήσει την κλίση του άξονα της Γης; Θα σώσει τον πλανήτη;

Τα εκπληκτικά γραφικά του έχουν δημιουργηθεί από καταξιωμένους καλλιτέχνες που εργάστηκαν σε πολύ επιτυχημένες παραστάσεις του εξωτερικού, όπως το "Dream to Fly", το "Hello Earth" και το "Explore".

Στην ελληνική μεταγλώττιση, παραγωγής Ιδρύματος Ευγενίδου, την μικρή Μία υποδύεται η ηθοποιός Λυδία Τζανουδάκη, τον παππού της ο Βασίλης Μηλιός, τον εκκεντρικό Θείο Έντμουντ ο Χάρης Γρηγορόπουλος και την θεία Λουίζ η Βίβιαν Κοντομάρη. Τον γενικό συντονισμό, επιμέλεια μεταγλώττισης και την σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαρία Ζερβού.

Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου παρατηρούμε τις εναλλαγές των εποχών σε σχέση με τη θέση του Ήλιου και την περιστροφή της Γης, τις μεταβολές των καιρικών φαινομένων και την αναγέννηση και μεταμόρφωση της φύσης.

Μαθαίνουμε με ποιο τρόπο ο κεκλιμένος άξονας της Γης επηρεάζει τη γωνία του ηλιακού φωτός που λαμβάνουμε, δημιουργώντας τις εποχές.

Στόχος της παράστασης είναι να εξοικειωθούν τα παιδιά με το φυσικό αυτό φαινόμενο, να τους δοθούν τα πρώτα ερεθίσματα και οι βασικές πληροφορίες για την εναλλαγή των εποχών και την μεταμόρφωση της φύσης λόγω της κλιματικής αλλαγής.

«Μαγικός Πλανήτης»: Η νέα ψηφιακή παράσταση στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Είναι γεγονός ότι η υπερθέρμανση του πλανήτη και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος δεν επηρεάζουν απλά το σύνολο της ανθρωπότητας, αλλά εντείνουν τις προκλήσεις που απειλούν ήδη πολλές χώρες και ανθρώπους. Οι επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης και η απώλεια της βιοποικιλότητας στερούν από εκατομμύρια ανθρώπους ένα ασφαλές και υγιές περιβάλλον.

Τα παιδιά, μέσα από αυτή την παράσταση, θα αντιληφθούν την έννοια του χρόνου, της εναλλαγής των φυσικών φαινομένων και της σημασίας, για το μέλλον της ανθρωπότητας, της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Θα εκπαιδευτούν από νεαρή ηλικία, ως υπεύθυνοι πολίτες του αύριο, ως αναπόσπαστο και πολύτιμο κομμάτι μιας παγκόσμιας συλλογικής συνείδησης απέναντι στο μέλλον του πλανήτη.

Για να συνεχίσουν οι μέλισσες να τρυγούν τα λουλούδια της άνοιξης, να κοιμούνται οι μικρές αρκούδες όταν κρυώνουν τον χειμώνα, να θρέφουν το χώμα τα φύλλα και η βροχή το φθινόπωρο, να μας αγκαλιάζει με θέρμη ο ήλιος στη θάλασσα του καλοκαιριού.

Για να συνεχίσει να «ανθίζει» η ζωή! Στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο. Στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Από τον Οκτώβριο.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share