Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021

«Όλα είναι όπερα!»: Ένα μαγικό ταξίδι για παιδιά μέσω διαδικτύου

Πότε μπορείτε να παρακολουθήσετε την παράσταση του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών

24 Φεβρουαρίου 2021 14:06
«Όλα είναι όπερα!»: Ένα μαγικό ταξίδι για παιδιά μέσω διαδικτύου
Από Σεμίνα Χριστοδούλου

Μετά τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν τον προηγούμενο Νοέμβριο οι δύο παραστάσεις του εκπαιδευτικού προγράμματος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών «Όλα είναι όπερα!» θα είναι διαθέσιμες on demand από τη Δευτέρα 1 Μαρτίου για ένα μήνα.

Οι μικροί μας θεατές, που δεν πρόλαβαν να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα ζωντανά, στην Αίθουσα Banquet, έχουν τώρα την ευκαιρία να το δουν μέσω του site και της σελίδας του Μεγάρου στο facebook. Σε αυτή τη μετάδοση θα αποκαλυφθούν κάποια από τα μυστικά της όπερας, αλλά και όλα τα επαγγέλματα που συνεργάζονται για να δημιουργηθεί μια σκηνική παραγωγή. Παράλληλα δείτε και τις επιτυχημένες μουσικές παραστάσεις που θα προβληθούν δωρεάν από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Πώς γίνεται άραγε μια απλή μπανιέρα να μετατρέπεται σε σκηνή θεάτρου; Και η κουρτίνα της σε μαγική αυλαία; Τι κρύβεται πίσω από αυτό το παράξενο σκηνικό; Από πού βγαίνει η μουσική που ακούμε; Ποιος τραγουδάει; Ποιοι είναι οι άνθρωποι που μεταμορφώνουν τη μουσική σε μια ολόκληρη παράσταση που ζωντανεύει στη σκηνή;

'Όλα είναι όπερα' - Η παράσταση του Μεγάρου Μουσικής για τα παιδιά

Το Μέγαρο των παιδιών

Η παράσταση, που εντάσσεται στον επιτυχημένο κύκλο, Το Μέγαρο των παιδιών, βασίζεται σε μια ιδέα της Μιχαέλλας Χατζηαγγέλου, η οποία υπογράφει το κείμενο και τη δραματουργία. Την επιμέλεια του εκπαιδευτικού υλικού έχει η υπεύθυνη εκπαιδευτικών προγραμμάτων του ΜΜΑ Σοφία Τοπούζη.

Η σκηνοθετική και σκηνογραφική επιμέλεια είναι του Ηλία Καρελλά. Βοηθός σκηνοθέτη ήταν η Μαρία Μπαλούτσου. Το οπτικό υλικό που συνοδεύει την παράσταση σκηνοθέτησε η Ιωάννα Γιαννούλη, ενώ η διεύθυνση φωτογραφίας είναι του Αλέξανδρου Τσερέπα. Συμμετέχουν οι ηθοποιοί Δημήτρης Μακαλιάς (Οδυσσέας) και Αντιγόνη Ψυχράμη (Αλεξάνδρα) καθώς και οι τραγουδιστές Όλγα Παπακωνσταντίνου (σοπράνο) και Γιάννης Καλύβας (τενόρος).

Τη μουσική προετοιμασία και τη συνοδεία επί σκηνής έχει αναλάβει ο Γιάννης Αερινιώτης. Η παραγωγή υλοποιήθηκε με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο των μέτρων στήριξης της καλλιτεχνικής παραγωγής λόγω COVID–19.

 

Πολιτισμός

Ροή ειδήσεων

Share